Ταξίδια

Δώματα: Η παρθένα παραλία της Κρήτης με τα καταγάλανα νερά που θα σε μαγέψει

Δες φωτογραφίες από την παραλία των Σφακίων στην οποία φτάνεις δύσκολα, αλλά το μέρος θα σε γαληνέψει

Η υπέροχη παραλία Δώματα είναι μία από τις πιο καθαρές και πιο όμορφες παραλίες της Κρήτης που δεν την έχει αγγίξει ο άνθρωπος, καθώς είναι απομονωμένη αλλά η διαδρομή αξίζει για να κολυμπήσει κανείς στα καταγάλανα νερά της.

Βρίσκεται 7 χιλιόμετρα ανατολικά της Σούγιας και 58 χιλιόμετρα νότια των Χανίων, στην περιοχή Τσέσες. Εκεί καταλήγει το άγριο και δύσβατο φαράγγι του Κλάδου και του Φλόκου.

Οι εικόνες που θα αντικρύσεις μόλις φτάσεις εκεί, είναι μαγευτικές αφού χάρη στη δράση του νερού έχει δημιουργηθεί ένα μοναδικό φυσικό μνημείο στην παραλία, με κοφτούς γκρεμούς από κροκαλοπαγή πετρώματα που θυμίζουν στέγες (γι’ αυτό και το όνομα “δώματα”).

Η παραλία έχει ψιλό πεντακάθαρο βότσαλο, σύμφωνα με το cretanbeaches.gr, και καταγάλανα νερά τα οποία είναι συνήθως θολά λόγω των υπόγειων πηγών γλυκού νερού. Επειδή όμως δεν υπάρχουν καθόλου δρόμοι και καμία υποδομή αν αποφασίσετε να πάτε σ’ αυτή την παραλία, οφείλεται να κρατάτε τα απαραίτητα.

Τα πολλά πεύκα που βρίσκονται πάνω από την παραλία προσφέρουν φυσική σκιά και δυνατότητες κατασκήνωσης, αλλά σε αρκετή απόσταση από τη θάλασσα.

Τα Δώματα είναι μια από τις καλύτερες παραλίες της Ελλάδας και η απομονωμένη της θέση την κρατάει εντελώς παρθένα. Στην παραλία είναι πιθανότερο να είσαστε μόνο εσείς, η θάλασσα, ο ήλιος και τα πεύκα. Η πρόσβαση στα Δώματα γίνεται μέσω του Ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4 που ενώνει τη Σούγια με την Αγία Ρουμέλη. Το μονοπάτι αυτό είναι ένα πιο απαιτητικά τμήματά του Ε4 στην Κρήτη, καθώς σε μερικά σημεία οι ακτές είναι αρκετά απότομες και η καταπόνηση μεγάλη καθώς ανηφορίζει το βουνό μέχρι και στα 700μ υψόμετρο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια