Ταξίδια

Canyoning: Τα μυστικά του συναρπαστικού σπορ & οι βουτιές στο φαράγγι «Καλαμαύκα»

Ένα ταξίδι... περιπέτειας σε ανεξερεύνητα φαράγγια μέσα από το «Καλό Μεσημέρι»

Τα τελευταία χρόνια, ένα νέο άθλημα έχει αποκτήσει πολλούς φίλους στην Κρήτη.

Το canyoning, δηλαδή η διάσχιση φαραγγιού με ειδικό τεχνικό εξοπλισμό, και ναι! Τόλμησε να δοκιμάσει και η δική μας Κλεοπάτρα Μαμουνάκη για να μας δείξει μέσα από το «Καλό Μεσημέρι» τι ακριβώς είναι αυτό το άθλημα.

Είναι μια περιπέτεια που συνδυάζει την επαφή με τη φύση με ποικίλες μορφές άθλησης και άφθονη δόση αδρεναλίνης, αλλά ταυτόχρονα με υψηλό βαθμό ασφάλειας. Είναι μια δραστηριότητα στην «καρδιά» της φύσης, σε μέρη και διαδρομές που μπορεί κάποιος να δει και να απολαύσει μόνο αν μεταμορφωθεί σε εξερευνητή!

Η Κρήτη μας, προσφέρει μια ανεξάντλητη ποικιλία φαραγγιών που υπόσχονται συναρπαστικές στιγμές σε όλους τους λάτρεις της περιπέτειας.

Η περιπέτεια της Κλεοπάτρας και της εκπομπής «Καλό Μεσημέρι» ξεκίνησε στο φαράγγι «Καλαμαύκα», στο κεντρικό Ρέθυμνο κοντά στο χωριό Γερακάρι όπου με τη βοήθεια του Γιάννη Μπρομοιράκη ο οποίος είναι εκπαιδευτής - οδηγός καταβάσεων φαραγγιών, έχει εξερευνήσει αρκετά φαράγγια και μας μυεί στα… μυστικά της ξεχωριστής αυτής φυσιολατρικής δραστηριότητας.

Δείτε την… περιπέτεια στο φαράγγι «Καλαμαύκα»:

Ρεπορτάζ: Κλεοπάτρα Μαμουνάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια