Ταξίδια

Πεζοπορία στα Σαρακηνό και την Τούμπα Μουτσούνα

Μια μοναδική ευκαιρία να αγναντέψουν τη θέα, στην κορυφή των βουνών Σαρακηνό και Τούμπα Μουτσούνα, θα έχουν τα μέλη και οι φίλοι του Ορειβατικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου.

Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου διοργανώνει για τα μέλη του, σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Σ ΛΑΣΙΘΙΟΥ, ορεινή πεζοπορία στα μονοπάτια και τις νοτιοδυτικές κορφές του οροπεδίου Λασιθίου.

Η διαδρομή θα ξεκινήσει  από την περιοχή «Πλάτη» του Οροπεδίου Λασιθίου από όπου θα ακολουθηθεί διαδρομή μέσα από χωματόδρομο, που ανεβαίνει από το Κεφαλοβρύσι.

Πάνω από την «Πλατιανή λαγκάδα» θα αφήσουν οι περιπατητές τον χωματόδρομο και από την «Μεσαρή» θα πάρουν το μονοπάτι που ανεβαίνει στην κορυφή «Σαρακηνού» στα 1586 μέτρα. Συνεχίζοντας στην κορυφογραμμή θα φτάσουν στην κορυφή «Τούμπα Μουτσούνα» ή «Μπίτσουνας» στα 1538 μέτρα.

Θα απολαύσουν την εντυπωσιακή θέα του Οροπεδίου και τη θέα προς την περιοχή της Βιάννου και το κάμπο της Μεσσαράς. Για την επιστροφή ακολουθούν μη ευκρινή μονοπάτια, κατεβαίνουν ελευθέρα την πλαγιά και καταλήγουν στην αφετηρία στην «Πλάτη».

 

Αναχώρηση: από Άγιο Νικόλαο, από την οδό Καραμανλή 24 στις 7:00 το πρωί της Κυριακής.

 

Διάρκεια πορείας: 6  ώρες (χωρίς τις απαραίτητες στάσεις).

 

Υψομετρική διαφορά: 736 μ.

 

Βαθμός δυσκολίας: 2

 

Αρχηγός: Ανδρέας Λουκάκης (τηλ.6948040401).

 

Όροι συμμετοχής – εξοπλισμός: στο blog του Συλλόγου pezopories.blogspot.gr.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια