Ταξίδια

Εκδρομή στο φαράγγι Πατσού και το σπήλαιο Κραναίου Ερμή

Μία καταπληκτική εμπειρία θα ζήσουν οι λάτρεις της πεζοπορίας.

Εκδρομή - πεζοπορία διοργανώνει ο Φυσιολατρικός Σύλλογος Ηρακλείου την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018 στο νομό Ρεθύμνου.

Οι συμμετέχοντες θα επισκεφθούν την περιοχή του Αμαρίου και το άγριας ομορφιάς σε συνδυασμό με το καταπράσινο περιβάλλον φαράγγι Πατσού ή Αγ. Αντωνίου, λόγω του ομώνυμου σπηλαιώδη ναού που στην αρχαιότητα ήταν λατρευτικό σπήλαιο αφιερωμένο στον Κραναίο Ερμή.

Η πεζοπορία είναι για όλες και όλους, μικρούς και μεγάλους, αρχάριους και μη, διότι υπάρχει η δυνατότητα μέχρι όπου θέλει ο κάθε ένας να περπατήσει και να επιστρέψει στην αρχή, αφού το φαράγγι θα γίνει εμπρός - πίσω.

Οι περιπατητές θα περπατήσουν όλοι μαζί μέχρι το σπηλαιώδη ναό του Αγίου Αντωνίου και θα προχωρήσουν βγαίνοντας έξω και πάνω από το φαράγγι προς το παρατηρητήριο πουλιών και το σπήλαιο Φουρναρέ.

Θα κατηφορίσουν στην συνέχεια και θα μπούν στην κοίτη του φαραγγιού. Εκεί μπορούν να επιστρέψουν προς τα πίσω όσοι δεν επιθυμούν να συνεχίσουν, διότι μετά το φαράγγι έχει κάποιο βαθμό δυσκολίας παραπάνω, λόγω των βράχινων περασμάτων που έχει στην πορεία του. Οι υπόλοιποι συνεχίζουν μέχρι το τέλος του και επιστρέφουν πάλι από τα ίδια στην αρχή, για φαγητό στην ωραία ταβέρνα που υπάρχει.

Αρχηγός: Σφακιανάκη Χρυσή, τηλ: 6946643937

Αναχώρηση: 08:00

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια