Ταξίδια

Aνακαλύψτε το... Ληστή και τις κρυφές ομορφιές του

Aν και ο Σεπτέμβρης έφτασε, ποτέ δεν είναι αργά για τις τελευταίες βουτιές και η παραλία του Ληστή θα σας ενθουσιάσει...

Ο Ληστής βρίσκεται 69 χλμ νοτιοανατολικά του Ηρακλείου, ανάμεσα στο Καστρί και στον Τσούτσουρα, στην περιφέρεια του οικισμού Καστρί. Πάνω από την παραλία περνάει ο κεντρικός δρόμος που συνδέει το Καστρί με τον Τσούτσουρα. Για να φτάσετε στην παραλία παρκάροντας από πάνω θα πρέπει να κατεβείτε ένα απότομο μονοπάτι. Εναλλακτικά, μπορείτε να κατεβείτε στα διπλανά Καμπουλά και από εκεί να περπατήσετε λίγο ανατολικά.

Η παραλία, σίγουρα μια από τις ωραιότερες στην Κρήτη, δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Δεν είναι οργανωμένη αλλά, παρόλα αυτά, μαζεύει πολύ κόσμο. Έχει άμμο και σχετικά ρηχά νερά. Αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι οι μεγάλοι βράχοι που βρίσκονται δίπλα και μέσα στη θάλασσα.

Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί βράχοι μέσα στο νερό, ο βυθός είναι γενικά αμμουδερός και ιδανικός για κολύμπι και βουτιές! Αν κολυμπήσετε ανατολικότερα, περνώντας τον μεγάλο βράχο του Ληστή, θα βρείτε την μικρή παραλία στο Ξηροκάμπι, όπου υπάρχει πηγή με νερό.

Πάνω από την παραλία του Ληστή υψώνεται ένας απότομος βράχος, ο βράχος του Ληστή. Στο μάρμαρο του βράχου σχηματίζονται μερικές σπηλιές. Σύμφωνα με την παράδοση, σε αυτές ζούσε κάποτε ένας ληστής, ο φόβος και ο τρόμος της περιοχής. Στις σπηλιές μπορείτε να φτάσετε αρκετά εύκολα από τον κεντρικό δρόμο. Στην κορυφή του βράχου έχουν εντοπιστεί σύμφωνα με το cretanbeaches.com ίχνη μικρού ιερού που καταδεικνύουν ότι λειτούργησε κατά την αρχαιότητα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια