Ταξίδια

Μαρσάρουν και ξεκινούν ταξίδι οι μοτοσυκλετιστές της Κρήτης

Η 21η Παγκρήτια Συνάντηση Μοτοσυκλετιστών θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο αύριο Παρασκευή 31 Αυγούστου, μεθαύριο Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου, στο δασάκι του Αφραθιά στο Τυμπάκι.

Είκοσι δύο χρόνια μετά το ιστορικό “Μoto Happening” του 1996, το οποίο οι διοργανωτές θεωρούν - και είναι - ως αφετηρία των συγκεντρώσεων μοτοσυκλετιστών στην Κρήτη, που διοργάνωσαν στη Σούγια από κοινού το περιοδικό “ΜΟΤΟ” και η Λέσχη Μοτοσυκλέτας και Περιήγησης Χανίων (ΛΕΜΟΠΕΧ), οι μοτοσυκλετιστές της Κρήτης θα βρεθούν για να μιλήσουν, να διασκεδάσουν και, όπως λένε, «να οδηγήσουν τις “καλές μας” παρέα και να θυμηθούμε όσους δεν είναι μαζί μας για διάφορους λόγους».

Τη διοργάνωση έχει αναλάβει ο Σύλλογος Μοτοσυκλετιστών Σκαλανίου, με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης. Όπως μπορεί να γίνει κατανοητό, σύσσωμος ο κόσμος της μοτοσυκλέτας στην Κρήτη, καθώς και μοτοσυκλετιστές απ’ όλη την Ελλάδα θα δώσουν το “παρών” και η απήχηση της εκδήλωσης θα είναι μεγάλη.

Σημειωτέον, δε, ότι αποφασίστηκε παμψηφεί μεγάλο μέρος των εσόδων της εκδήλωσης να δοθεί για την αποπεράτωση του Παιδικού Ξενώνα “Το Σπίτι των Αγγέλων”. Επίσης, μέρος των εσόδων του μπαρ που θα λειτουργεί στον χώρο της εκδήλωσης κατά τη διάρκεια της 21ης Παγκρήτιας Συνάντησης Μοτοσυκλετιστών θα διατεθούν για την αποθεραπεία του Αλέξανδρου Αλεξάκη, μετά το σοβαρό ατύχημα που είχε κατά τη διάρκεια αγώνα moto cross του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος.

Ο σκοπός της 21ης είναι ιερός

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, «πέρα απ’ ό,τι ισχύει για κάθε εκδήλωση τέτοιου είδους, δηλαδή τη γνωριμία με τον οργανωμένο μοτοσυκλετισμό, τη γαλούχηση των νέων με τις αρχές του συνειδητοποιημένου μοτοσυκλετιστή και την πλήρη αφομοίωση των κανόνων προστασίας, τη διασκέδαση και την ψυχαγωγία μέσω εξαιρετικών και δημοφιλών καλλιτεχνών (Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης και “Ήχος Ανοχής”), θα δείξουμε στον υπόλοιπο κόσμο (τον εκτός μοτοσυκλέτας) τις ανθρώπινες διαστάσεις του μοτοσυκλετισμού εν γένει.

Σε μια δύσκολη οικονομικά και ηθικά περίοδο, επιλέγουμε να βοηθήσουμε κάποιους συνανθρώπους μας (και μάλιστα παιδιά), που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από τους περισσότερους εξ ημών».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια