Ταξίδια

Διήμερη εξόρμηση στο καταφύγιο του Λιμνάκαρου

Μια πολύ ενδιαφέρουσα διήμερη εξόρμηση θα πραγματοποιήσει ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου, το επόμενο Σαββατοκύριακο 5 και 6 Νοεμβρίου.

Η εξόρμηση περιλαμβάνει διπλή πεζοπορία και διανυκτέρευση στο ορειβατικό καταφύγιο Λιμνάκαρου.

Το καταφύγιο του Λιμνάκαρου είναι το μοναδικό ορειβατικό καταφύγιο στο νομό Λασιθίου και βρίσκεται στον ορεινό όγκο της Δίκτης στη θέση Στροβίλι, στην πλαγιά νοτιοδυτικά του ομώνυμου οροπεδίου και σε υψόμετρο 1350 μέτρων.

Μπορεί να φιλοξενήσει 20 άτομα σε κρεβάτια-κουκέτες και 10 ακόμη άτομα μπορούν (με τον ανάλογο εξοπλισμό) να κοιμηθούν στο πάτωμα. Διαθέτει ηλεκτρικό ρεύμα από γεννήτρια, νερό για καθαριότητα, εξοπλισμένη κουζίνα, τουαλέτα και ξυλόσομπα για θέρμανση.

Τη διαχείριση και διάθεση του καταφυγίου έχει ο Ε.Ο.Σ. Λασιθίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ορειβατικού Συλλόγου:

Η ομάδα μας θα ξεκινήσει το μεσημέρι του Σαββάτου, για το οροπέδιο του Λιμνάκαρου. Θα αφήσουμε τα αυτοκίνητα στην εκκλησία του Αγίου Πνέυματος και μετά από πεζοπορία μιας περίπου ώρας θα φτάσουμε στο καταφύγιο.

Όσοι συμμετέχουν θα πρέπει να έχουν μαζί τους πόσιμο νερό, τα φαγώσιμα που θα χρειαστούν για το διήμερο, ζεστά και αδιάβροχα ρούχα (η θερμοκρασία στην περιοχή είναι τουλάχιστον 10ο χαμηλότερη), υπνόσακο, ενώ όσοι κοιμηθούν στο πάτωμα θα πρέπει να φροντίσουν να έχουν και υπόστρωμα.

Τα τρόφιμα και τα απαραίτητα για τη διανυκτέρευση θα μεταφερθούν στο καταφύγιο με αγροτικό αυτοκίνητο 4Χ4.

Το βράδυ του Σαββάτου θα φάμε και θα κοιμηθούμε στο καταφύγιο και το πρωί της Κυριακής, αφού πάρουμε πρωινό και παραδώσουμε όσα πράγματα δεν μας είναι απαραίτητα στο φορτηγό για μεταφορά, θα επιλέξουμε ανάμεσα σε δυο πεζοπορικές διαδρομές, διαφορετικού βαθμού δυσκολίας.

Η πρώτη ομάδα (ώρες πορείας: 5), με αρχηγό τον Γιώργο Ανδρουλάκη θα ανέβει στη δεύτερη ψηλότερη κορυφή της Δίκτης, στην κορυφή Αφέντης σε υψόμετρο 2.141μ. Στην κορυφή υπάρχει το γραφικό πετρόκτιστο ξωκλήσι του Αφέντη Χριστού και η θέα στον ορεινό όγκο της Δίκτης και στην γύρω περιοχή είναι πανοραμική.

Η δεύτερη ομάδα (ώρες πορείας: 3), με αρχηγό τον Λεωνίδα Κλώντζα θα ακολουθήσει πορεία σε παλιό μονοπάτι νότια του καταφυγίου. Θα συναντήσουμε το ευρωπαϊκό πεζοπορικό μονοπάτι Ε4 και θα επιστρέψουμε στο χώρο στάθμευσης των αυτοκινήτων από το Ε4.

Μετά το τέλος της πεζοπορίας, όσοι θέλουν μπορούν να μείνουν το μεσημέρι για φαγητό σε παραδοσιακή ταβέρνα της περιοχής.

Η αναχώρηση θα γίνει από τον Άγιο Νικόλαο (φανάρια Ξηροκάμπου), το Σάββατο το μεσημέρι στις 2:30 το μεσημέρι και η μετάβαση στην περιοχή θα γίνει με ιδιόκτητα αυτοκίνητα.  

Λόγω του καθορισμένου αριθμού ατόμων που μπορούν να φιλοξενηθούν στο καταφύγιο, θα πρέπει απαραίτητα να γίνει κράτηση θέσης στο τηλέφωνο 6946160654, μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι.

Το κόστος συμμετοχής για τη χρήση του καταφυγίου και του φορτηγού θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των συμμετοχών και θα ανακοινωθεί σύντομα.

Για περισσότερες πληροφορίες: τηλέφωνο - 6944782507 και pezopories.blogspot.gr

Σχόλια