Ταξίδια

Πεζοπορία στο μαγικό βουνό της Θρύπτης

Την Κυριακή 30 Οκτωβρίου ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου διοργανώνει 6ωρη κυκλική πεζοπορία γύρω από τον ορεινό όγκο της Θρυπτής.

Την Κυριακή 30 Οκτωβρίου ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου διοργανώνει 6ωρη κυκλική πεζοπορία γύρω από τον ορεινό όγκο της Θρυπτής, μιας εντυπωσιακής περιοχής που συμπεριλαμβάνεται στο δίκτυο προστασίας "Νatura 2000".

Η πεζοπορία μας θα ξεκινήσει από το Μοναστηράκι (167μ.), δίπλα στην εντυπωσιακή έξοδο του φαραγγιού του Χα, από όπου θα ακολουθήσουμε την διαδρομή του ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4, αρχικά σε αγροτικό δρόμο και στην συνέχεια σε παλιό καλντερίμι με εντυπωσιακή θέα (από Παχειά Άμμο μέχρι Ιεράπετρα).

Στην διαδρομή μας θα διασχίσουμε τμήμα από το εντυπωσιακό δάσος της περιοχής, θα περάσουμε από τις περιοχές της "Αγίας Άννας" και των "Αργυρών" για να φτάσουμε στον οικισμό της Θρυπτής (861μ.), όπου και θα σταματήσουμε για ξεκούραση. Από την Θρυπτή θα κατευθυνθούμε στην συνέχεια βόρεια, προς την περιοχή "Δρακαλεύρι" πάνω σε αγροτικό δρόμο στα δεξιά της "Παπούρας", μέχρι που θα συναντήσουμε το παλιό καλντερίμι που θα μας κατεβάσει από εντυπωσιακή διαδρομή (περνώντας και από την αρχαία ελιά) στο Καβούσι, όπου θα τερματίσουμε την διαδρομή μας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡIEΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ:

ΩΡΕΣ ΠΟΡΕΙΑΣ: 6 (χωρίς τις απαραίτητες στάσεις)

Συνολικό μήκος διαδρομής: 13,5 χλμ.

Mοναστηράκι - Θρυπτή 7,5 χλμ. & Θρυπτή-Καβούσι   6 χλμ.

Αγροτικοί δρόμοι 6,8 χλμ. & μονοπάτια  6,7 χλμ.

Υψομετρική διαφορά ανάβασης: 700 μ.

Υψομετρική διαφορά κατάβασης : 750 μ.

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: -2-

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: από Άγιο Νικόλαο (Κ.Καραμανλή 23, S/M ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ), την Κυριακή το πρωί στις 8:00 και μετάβαση στην περιοχή με δικά μας αυτοκίνητα. ΠΡΟΣΟΧΗ: το ξημέρωμα  της Κυριακής αλλάζει η ώρα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: τηλ.  6948040401

ΑΡΧΗΓΟΣ: Αντρέας Λουκάκης

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: pezopories.blogspot.gr

Σχόλια