Ταξίδια

Συνάντηση ελπίδας και πολιτισμού σε ένα ιδανικό μέρος

Το Πολιτιστικό Κάμπινγκ διοργανώνεται, εδώ και δεκατρία χρόνια, στο Φαράγγι του Άι Γιάννη, στην Κάτω Βρύση Αστριτσίου, πρόκειται για ένα φεστιβάλ που λαμβάνει χώρα στα μέσα του καλοκαιριού και φιλοξενεί φοιτητικές θεατρικές ομάδες, με τις παραστάσεις τους, από όλη την Ελλάδα, αλλά και διάφορες άλλες πολιτιστικές δραστηριότητες - εργαστήρια, όπως χορό, μουσική, εικαστικά, κινηματογράφο, ψυχολογία, και άλλα.


   
Ειδοποιός διαφορά αυτού του Κάμπινγκ είναι πως λειτουργεί με βάση την αυτοδιαχείριση - αυτοοργάνωση. Μέσω βαρδιών, όλοι μας, μαγειρεύουμε, καθαρίζουμε, συντονίζουμε για όλους μας.Είναι ένα Κάμπινγκ για όλους από όλους. Το όργανο λήψης αποφάσεων για τα θέματα του 10ημέρου είναι η καθημερινή Γενική Συνέλευση.Κάθε φεστιβάλ χρειάζεται για την διοργάνωση του τρεις ομάδες ανθρώπων: καλλιτέχνες, θεατές και εργαζόμενους. Η διακριτότητα των ομάδων αυτών οδηγεί αναπόφευκτα στην στρέβλωση της έννοιας του πολιτισμού, όπως τουλάχιστον τον αντιλαμβανόμαστε εμείς. Το σπάσιμο των διαχωριστικών γραμμών μεταξύ των ομάδων αυτών είναι από τις βασικότερες φιλοδοξίες μας στο camping. Για αυτό το λόγο ο κάθε συμμετέχων στο camping, οφείλει να περάσει από όλους τους ρόλους: θα παρουσιάσει την καλλιτεχνική του δουλειά, θα παρακολουθήσει τις δουλειές των υπολοίπων και θα εργαστεί για την λειτουργία του camping.Οι συμμετέχοντες στις παραστάσεις δεν έρχονται μόνο για να παρουσιάσουν την δουλειά τους αλλά το σημαντικότερο για να μείνουν στον χώρο της κατασκήνωσης καθ' όλη τη διάρκεια του 10μέρου, να παρακολουθήσουν τις δουλειές των άλλων ομάδων και να συμμετάσχουν στις διάφορες δραστηριότητες. Τα προηγούμενα χρόνια φιλοξενήθηκαν αρκετές ομάδες απ' όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά, Ηράκλειο, Ναύπλιο κ.ά.).Κάθε βραδιά στο camping έχει κανείς την ευκαιρία να παρακολουθήσει και από μια εκδήλωση - κατά κανόνα θέατρο. Κατά τη διάρκεια της ημέρας εκτός από τις βάρδιες που "τρέχουν" και επανδρώνονται από τους κατασκηνωτές, λειτουργούν καλλιτεχνικά εργαστήρια ανοιχτά στους κατασκηνωτές και στους κατοίκους των γύρω περιοχών. 


Δίνεται η δυνατότητα σε όσους επιθυμούν να οργανώσουν εργαστήρια - σεμινάρια ανοιχτά προς παρακολούθηση σε όλους τους κατασκηνωτές αλλά και τους επισκέπτες του Πολιτιστικού Κάμπινγκ. Τα προηγούμενα χρόνια λειτούργησαν εργαστήρια - σεμινάρια θεάτρου, μουσικής, χορού, εικαστικών, πηλοπλαστικής, φωτογραφίας και άλλα…

Φωτογραφίες από το περισινό φεστιβάλ:

"

Με φόντο τα βράχια και σκιά από τα δέντρα μια θεατρική ομάδα έκανε πρόβα.

Βέβαια ο χώρος δεν κάνει για τύπους που δεν μπορούν να αποχωριστούν τον κλιματισμό, το wi-fi, τα ψηλοτάκουνα και τα επώνυμα ρούχα.

Σε αυτό το φοιτητικό φεστιβάλ είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει χώρος για ακροδεξιά στοιχεία. Υπάρχει για όλους τους άλλους διότι δεν πρόκειται για παραταξιακή συνάντηση, αλλά για πολιτιστική συνάντηση, όπου όλες οι απόψεις είναι αποδεκτές και ανταλλάσσονται και θέσεις πάνω σε κοινωνικοπολιτικά θέματα.

Πηγή: madeincreta.gr

Σχόλια