Ταξίδια

Η απάνεμη Φυλακή και τα Πλακάκια με τις σπηλιές

Η απάνεμη παραλία της Φυλακής βρίσκεται 3km ανατολικά της Χώρας Σφακίων και 75km νοτιοανατολικά των Χανίων και είναι μία από τις ωραιότερες παραλίες για εξορμήσεις στην Κρήτη.

Η παραλία έχει βότσαλο και κατά τόπους βράχια και δεν είναι ανοιχτή στους ανέμους. Είναι γενικά απομονωμένη, παρά το γεγονός ότι η πρόσβαση με αυτοκίνητο ή περπάτημα από την κοντινή Χώρα Σφακίων είναι εύκολη.

Στη παραλία δεν υπάρχουν καταλύματα, αλλά υπάρχουν ξαπλώστρες και μια μικρή καντίνα. Επίσης, λόγω της γειτνίασης της με ένα ξενοδοχείο για γυμνιστές και της απομονωμένης θέσης της, η Φυλακή, καθώς και οι γειτονικές παραλίες του Αμμουδίου, προτιμώνται σχεδόν αποκλειστικά από γυμνιστές.

Αν περπατήσετε 100m ανατολικότερα από τη Φυλακή, θα βρεθείτε στην περιοχή Πλακάκια και στην παραλία που σχηματίζεται στην έξοδο του Σφακιανού Φαραγγιού.

Τα Πλακάκια

Στα Πλακάκια υπάρχουν 3 έως 4 εκπληκτικές μικροσκοπικές παραλίες που σχηματίζονται σε φιόρδ, με καταγάλανα νερά και ψιλό βοτσαλάκι. Μάλιστα μερικές σχηματίζονται και μέσα σε σπηλιές!

Πηγή: cretanbeaches.com

Σχόλια