Ταξίδια

Ταξίδι στη γη των Παπούα

Τόσο μακριά που μοιάζει σαν να βρίσκεται σε έναν άλλο κόσμο, η Παπούα Νέα Γουινέα βρίσκεται ανάμεσα στους λιγότερο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς του πλανήτη και αποτελεί ένα άγριο μέρος με δική του κουλτούρα.

Αν είστε λάτρεις του scuba diving, η εμπειρία εκεί θα σας μείνει αξέχαστη, ενώ διάφορα φεστιβάλ όπως το Mask Festival στο Rabaul κάθε Ιούλιο, με πρωταγωνιστές τις παραδοσιακές μάσκες και το Canoe Festival στο Milne Bay κάθε Νοέμβριο, με θέμα αγώνες με κανό έχουν να σας προσφέρουν ένα πολύ ξεχωριστό θέαμα. Κάτι ακόμη που θα σας καταπλήξει αν ταξιδέψετε εκεί, είναι οι διαφορετικές κουλτούρες των φυλών που θα βρείτε, οι οποίες μιλούν περισσότερες από 800 διαφορετικές γλώσσες.

Μια από τις πιο παράξενες χώρες του πλανήτη, στην οποία επιβιώνουν μέχρι τις μέρες μας, φυλές με ιδιότυπα έθιμα σε χωριά χαμένα σε πυκνά δάση. Εδώ διαβιούν σπάνια είδη του ζωικού βασιλείου όπως πανέμορφα παραδείσια πτηνά.

Οι ασύγκριτες ευκαιρίες για καταδύσεις με αναπνευστήρα σε μαγευτικά υποθαλάσσια τοπία και άλλες θαλάσσιες δραστηριότητες, αλλά και η ευκαιρία να γνωρίσει κανείς από κοντά παραδοσιακές φυλές της περιοχής, κερδίζουν τους ταξιδιώτες, παρά τις μικρές τουριστικές υποδομές.

Σχόλια