Ταξίδια

Ντουμπάι, το στολίδι της ερήμου

Είναι η πόλη της χλιδής και της πολυτέλειας. Έχει χαρακτηριστεί ως το Μανχάταν της Μέσης Ανατολής ενώ κάποιοι άλλοι το έχουν παρομοιάσει με το Λας Βέγκας. H αλήθεια είναι πως δεν έχει να ζηλέψει καμία από τις δύο παραπάνω πόλεις.

Τεράστιοι ουρανοξύστες διασχίζουν τον ουρανό του και παράλληλα συνυπάρχουν αρμονικά με τα μουσουλμανικά τεμένη και με τους ανεμόπυργους του παλαιού Ντουμπάι. Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα αγορών ενώ η συνεχής εναλλαγή εικόνων σαγηνεύει τον επισκέπτη.

Συνοικία Bastakiya

Η όμορφη αυτή συνοικία με τα παραδοσιακά σπίτια έχει ανακηρυχθεί στο σύνολο της διατηρητέα. Περιηγηθείτε στους δρόμους της και θαυμάστε τους παραδοσιακούς "πύργους των ανέμων".

Το μουσείο του Dubai

Στεγασμένο στο παλαιότερο κτήριο της πόλης, στο φρούριο Al Fahidi, το μουσείο του Dubai φιλοξενεί θησαυρούς του αραβικού πολιτισμού. Χρησιμοποιήστε τα διαδραστικά παιχνίδια που υπάρχουν στο χώρο του και γνωρίστε καλύτερα την ιστορία του Ντουμπάι.

Grand Mosque - Μεγάλος Μιναρές

Ο ψηλότερος μιναρές της πόλης είναι σήμερα θρησκευτικό και πολιτιστικό κέντρο. Θαυμάστε τους πανέμορφους τεράστιους θόλους του αλλά και την ιδιαίτερη τεχνοτροπία και αρχιτεκτονική του.

Παζάρι στο Ντουμπάι

Για ένα από τα πράγματα που φημίζεται διεθνώς το Ντουμπάι είναι οι αγορές του (σουκ). Επισκεφθείτε οπωσδήποτε τη διάσημη αγορά χρυσού (Deira Gold Souk). Χρυσός διαμάντια ρουμπίνια και άλλοι πολύτιμοι λίθοι θα σας θαμπώσουν. Επιπλέον επισκεφθείτε την αρχαία σκεπαστή αγορά, την αγορά με τα ηλεκτρονικά είδη, την ψαραγορά, την κρεαταγορά, τη λαχαναγορά, καθώς και την αγορά με τα αρώματα και τα μπαχαρικά και κάντε παζάρι με τους πωλητές.

Νησιά Φοίνικας - Palm Islands

Τα τεχνητά νησιά αποτελούν σύμβολα της ισχύς και της προηγμένης οικονομικής και τεχνολογικής ανάπτυξης που γνώρισε η χώρα τα τελευταία χρόνια.

Χιονοδρομικό κέντρο

Σκι στο χιονοδρομικό κέντρο Ski Dubai, ακόμα και αν έξω η θερμοκρασία χτυπάει κόκκινο! Αφήνοντας τις χιονοδρομικές πίστες επιδοθείτε σε θαλάσσιο σκι ενώ χρησιμοποιήστε το άμπρα (θαλάσσιο ταξί) για μια φανταστική βόλτα όπου θα έχετε την ευκαιρία να δείτε την πόλη και από τη θάλασσα που την κόβει στα δύο.

Ενυδρείο στο Ντουμπάι

Πηγή: toptours.com.cy

Σχόλια