default-image

Ξεκουράσου Bed Rest: Ένα νέο θρίλερ έρχεται στους κινηματογράφους ODEON - Κερδίστε προσκλήσεις

Life
Ξεκουράσου Bed Rest: Ένα νέο θρίλερ έρχεται στους κινηματογράφους ODEON - Κερδίστε προσκλήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς μπορούν να κερδίσουν προσκλήσεις οι ενδιαφερόμενοι; Παρακολουθώντας καθημερινά τις εκπομπές “Καλό Μεσημέρι” και “Κρήτη Σήμερα”, όπου θα δίνονται προσκλήσεις - Προσκλήσεις θα δίνονται και στα ερτζιανά, σε όλες τις ραδιοφωνικές παραγωγές του Ράδιο 98,4, αλλά και μέσα από τα social media του Ομίλου της “ΚΡΗΤΗ TV” - Η ταινία θα “βγει” στους κινηματογράφους για το ευρύ κοινό μία ημέρα μετά δηλαδή στις 16 Φεβρουαρίου

Ένα ακόμη ραντεβού με τους σινεφίλ του νησιού δίνει η “ΚΡΗΤΗ TV”, προσφέροντάς τους, σε συνεργασία με την Odeon, τη δυνατότητα να απολαύσουν πρώτοι, σε avant premiere, το ψυχολογικό θρίλερ τρόμου “Ξεκουράσου” (σ.σ. αγγλικός τίτλος “Bed Rest”). Η πρεμιέρα για τους τηλεθεατές της ΚΡΗΤΗ TV - και μόνο- θα γίνει την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου στον κινηματογράφο ODEON στο Talos Plaza, στην αίθουσα 6, και ώρα 8 το βράδυ.

Πώς μπορούν να κερδίσουν προσκλήσεις οι ενδιαφερόμενοι; Παρακολουθώντας καθημερινά τις εκπομπές “Καλό Μεσημέρι” και “Κρήτη Σήμερα”, όπου θα δίνονται προσκλήσεις. Προσκλήσεις θα δίνονται και στα ερτζιανά, σε όλες τις ραδιοφωνικές παραγωγές του Ράδιο 98,4, αλλά και μέσα από τα social media του Ομίλου της “ΚΡΗΤΗ TV”. Η ταινία θα “βγει” στους κινηματογράφους για το ευρύ κοινό μία ημέρα μετά δηλαδή στις 16 Φεβρουαρίου.

Λίγα λόγια για την ταινία

Μετά από πολλές προσπάθειες, η Τζούλι Ρίβερς μένει τελικά έγκυος και μετακομίζει μαζί με τον άντρα της στο νέο τους σπίτι, έτοιμοι να ξεκινήσουν την οικογένεια τους. Ωστόσο, ένα γιορτινό βράδυ παίρνει μια αναπάντεχη τροπή και εκείνη καταλήγει στο νοσοκομείο. Αναγκασμένη να περάσει τις επόμενες οκτώ εβδομάδες στο κρεβάτι και με τον σύζυγό της να δουλεύει ατελείωτες ώρες, η μονοτονία της σύντομα θα αντικατασταθεί από ενοχλητικούς ήχους και απόκοσμες εικόνες.

«Το είδος του τρόμου πάντοτε αποτελούσε σημαντικό κομμάτι της ζωής μου. Ως παιδί, είχα ακόρεστη όρεξη για ταινίες τρόμου. Για εμένα, ήταν μια διέξοδος. Ένας τρόπος να χορεύω με το σκοτάδι, δίχως να πλησιάζω τη φωτιά. Ωστόσο, έπρεπε να μεγαλώσω για να εκτιμήσω την πραγματική δύναμη του είδους – την αλληγορία.

Οι ταινίες τρόμου επιτρέπουν στους δημιουργούς να ανατριχιάσουν το κοινό, την ίδια στιγμή που τους εκθέτουν διακριτικά στα σημαντικότερα θέματα που κρύβονται, όπως το κοινωνικό άγχος, τον ρατσισμό, τον θάνατο και την ξενοφοβία. Ή τον θρήνο.

Πριν λίγα χρόνια, ο σύζυγός μου κι εγώ βιώσαμε μια τραγική απώλεια. Παρ’ ότι ήμουν αρκετά τυχερή και κατάφερα να μαζέψω τα κομμάτια μου, η εμπειρία αυτή με έφερε σε επαφή με άλλες γυναίκες που είχαν αντίστοιχα βιώματα. Κάποιες από αυτές κατάφεραν να βρουν τρόπο να προχωρήσουν τις ζωές τους, άλλες όμως δεν ήταν τόσο τυχερές. Με έβαλε σε σκέψεις για τη φύση του θρήνου και πώς παρουσιάζεται ως σταυροδρόμι: είτε βρίσκεις τρόπο να τον αποδεχτείς, είτε υποκύπτεις σε αυτόν.

Από εκεί προέκυψε και η ταινία. Στον πυρήνα της είναι μια ιστορία για την εξοργιστική και τοξική φύση του θρήνου και την ικανότητά του να καταστρέφει… ή να εμψυχώνει. Αντί να εξερευνήσω τη θεματική μέσω κάποιας δραματικής ιστορίας, την μετέτρεψα στο είδος που γνωρίζω και αγαπώ, τον τρόμο.

Εμπνευσμένο από κλασικά ψυχολογικά θρίλερ τρόμου, όπως το “Μωρό της Ρόζμαρι”, “Το Ορφανοτροφείο”, “Οι Άλλοι”, “Ο Μαύρος Κύκνος”, το “Ξεκουράσου” είναι ένα εκλεπτυσμένο και στυλιζαρισμένο θρίλερ που επιδιώκει να τρομάξει το κοινό… αλλά επίσης να του μιλήσει σε ένα βαθύτερο επίπεδο. Κι όπως οι δυνατές και περίπλοκες γυναίκες πρωταγωνίστριες εκείνων των ταινιών, έτσι και εδώ η ταινία στηρίζεται σε μια περίπλοκη, “σπασμένη” πρωταγωνίστρια που ανακαλύπτει το κουράγιο και τη δύναμη στη διάρκεια της ταινίας. Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για την ταινία… και ελπίζω να με ακολουθήσετε σε αυτό το ταξίδι» αναφέρει στο σημείωμα της η σκηνοθέτιδα, Λόρι Έβανς Τέιλορ.

Η σκηνοθεσία και το σενάριο είναι της Λόρι Έβανς Τέιλορ. Η παραγωγή είναι των Γουίλιαμ Σέρακ, Τζέιμς Βάντερμπιλτ, Πολ Νάινσταϊν, Μελίσα Μπαρέρα, Λόρι Έβανς Τέιλορ. Παίζουν οι: Μελίσα Μπαρέρα, Γκάι Μπαρνετ, Έντι Ίνκσετερ, Σεμπάστιαν Μπίλινγκσλέι-Ροντρίγκεζ. Η φωτογραφία του Ζαν-Φιλίπ Μπερνιέ, το μοντάζ της Λιζ Καλαντρέλο και η μουσική του Κρις Φόρσγκρεν. Η διανομή έγινε από την “The Film Group”.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Γραφείο Τύπου της The Film Group: Λάζαρος Κολαξής, τηλ. +30 210 6786560, email: [email protected]. [email protected]

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News