Οι πιο αναμενόμενες ταινίες του 2023 - Από τον “Ιντιάνα Τζόουνς” έως τις νέες “Επικίνδυνες Αποστολές”

Life
Οι πιο αναμενόμενες ταινίες του 2023 - Από τον “Ιντιάνα Τζόουνς” έως τις νέες “Επικίνδυνες Αποστολές”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ας ρίξουμε μια ματιά στα φιλμ που αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον, με τους αριθμούς να παραπέμπουν στις εικόνες σε αυτή την ενδιαφέρουσα γραφικοποιημένη “ταινιοθήκη” του 2023...

Οι σινεφίλ έχουν κάθε λόγο να περιμένουν με ανυπομονησία τη νέα χρονιά, καθώς πολλές και ξεχωριστές ταινίες αναμένεται να κάνουν πιο ενδιαφέρουσες τις κινηματογραφικές νύχτες τους. Στην κορυφή του ενδιαφέροντος βρίσκεται φυσικά η πέμπτη και τελευταία για τον Χάρισον Φορντ ταινία του “Ιντιάνα Τζόουνς”, με πολλές εκπλήξεις, όπως τουλάχιστον αφήνει να εννοηθεί το τρέιλερ.

Φέτος θα δούμε δύο σημαντικές βιογραφίες, εκείνη του 26ου προέδρου των ΗΠΑ Θεόδωρου Ρούζβελτ και του πατέρα της ατομικής βόμβας Τζ. Ρόμπερτ Οπενχάιμερ.

Θα ταξιδέψουμε στον μαγικό κόσμο της φαντασίας με τη σίκουελ του “Ντιουν” και πλείστες όσες άλλες ταινίες, και θα απολαύσουμε για μια ακόμα φορά τον Τομ Κρουζ στις “Επικίνδυνες Αποστολές” του.

Ας ρίξουμε μια ματιά στα φιλμ που αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον, με τους αριθμούς να παραπέμπουν στις εικόνες σε αυτή την ενδιαφέρουσα γραφικοποιημένη “ταινιοθήκη” του 2023...

  1. “Ρούζβελτ”. Ο Λεονάρντο ντι Κάπριο υποδύεται τον 26ο πρόεδρο των ΗΠΑ, σε μια από τις πλέον πολυαναμενόμενες ταινίες της χρονιάς, σε σκηνοθεσία Μάρτιν Σκορσέζε. Πρόκειται για την έβδομη συνεργασία των δύο. Το σενάριο υπογράφει ο Σκοτ Μπλουμ. Η παραγωγή είναι των Paramount Pictures και η υπόθεση της ταινίας παρουσιάζει τον Ρούζβελτ από τα πρώτα του βήματα στο Χάρβαρντ έως τον Λευκό Οίκο.
  2. “Knock at the Cabin”. «Θα σώσετε την οικογένειά σας ή την ανθρωπότητα;», μας ρωτάει ο M. Night Shyamalan στη νέα ταινία τρόμου που “υπογράφει” με τίτλο “Knock at the Cabin”. Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις 3 Φεβρουαρίου από την Universal Pictures. Το σενάριό της βασίζεται στο βιβλίο “The Cabin at the End of The World” του συγγραφέα Paul Tremblay. Πρωταγωνιστούν οι Ντέιβ Μπαουτίστα, Μπεν Όλντριτζ, Ρούπερτ Γκριντ και Τζόναθαν Γκροφ.
  3. “Επικίνδυνη Αποστολή: Θανάσιμη εκδίκηση - Μέρος πρώτο”. Το “Mission: Impossible” επιστέφει σε σκηνοθεσία Κρίστοφερ ΜακΚουάρι, φυσικά με τον Τομ Κρουζ στον πρωταγωνιστικό ρόλο να υποδύεται τον Ίθαν Χαν. Μαζί του οι Βινγκ Ρέιμς, Σάιμον Πεγκ, Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Βανέσα Κίρμπι, Χέιλι Άτγουελ, Σέι Γουίγκαμ, Πομ Κλεμεντιέφ, Εσάι Μοράλες, Χένρι Τσέρνι, Ρομπ Ντέλανεϊ, Κάρι Έλγουις, Ιντίρα Βάρμα, Μαρκ Γκάτις, Τσαρλς Παρνέλ, Γκρεγκ Ταρζάν Ντέιβις και Φρέντερικ Σμιντ. Η ταινία της Paramount Pictures θα κάνει πρεμιέρα στις 14 Ιουλίου.
  4. Το “Ο Aquaman και το Χαμένο Βασίλειο” (πρωτότυπος αγγλικός τίτλος: “Aquaman and the Lost Kingdom”) αποτελεί το σίκουελ του 2018 με τον Τζέισον Μομόα στον πρωταγωνιστικό ρόλο και πλάι του τους Μπεν Άφλεκ, Πάτρικ Ουίλσον και Νικόλ Κίντμαν. Η ταινία της Warner Bros θα κάνει πρεμιέρα στις 25 Δεκεμβρίου.
  5. Το τρίτο μέρος της ταινίας “Οι φύλακες του γαλαξία” (“Guardians of the Galaxy Vol. 3”) έρχεται μέσα στο 2023 σε σκηνοθεσία Τζέιμς Γκαν, με τους Κρις Πρατ, Ζόε Σαλντάνα, Ντέιβ Μπαουτίστα και Βιν Ντίζελ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Η ταινία της Marvel Entertainment θα βγει στις οθόνες στις 5 Μαΐου.
  6. Το “Ο Ant-Man και η Σφήκα” (“Ant-Man and the Wasp: Quantumania”) είναι μία από τις ταινίες του 2023 που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον. Τη σκηνοθεσία αυτής της ταινίας φαντασίας υπογράφει ο Πέιτον Ριντ και πρωταγωνιστούν οι Πολ Ραντ, Μάικλ Ντάγκλας, Εβάντζελιν Λίλι, Γουόλτον Γκόγκινς, Μάικλ Πένια, Μπόμπι Καναβάλε, Τζούντι Γκριρ, Λόρενς Φίσμπερν, Χάνα Τζον-Κέιμεν, Ράνταλ Παρκ και Μισέλ Φάιφερ. Η πρεμιέρα έχει προγραμματιστεί από τη Marvel Studios στις 17 Φεβρουαρίου.
  7. Το “Μάγοι και Δράκοντες” (“Dungeons & Dragons: Honour Among Thieves”) έρχεται σε σκηνοθεσία Τζον Φράνσις Ντάλεϊ και Τζόναθαν Γκολντστάιν. Πρωταγωνιστούν οι Κρις Πάιν, Μισέλ Ροντίγκεθ, Τζάστις Σμιθ και Χιου Γκραντ. Η ταινία φαντασίας αναμένεται από την Paramount Pictures στις 31 Μαρτίου.
  8. “Indiana Jones and the Dial of Destiny”. Ο “Ιντιάνα Τζόουνς” επιστρέφει με τον Χάρισον Φόρντ στον πρωταγωνιστικό ρόλο, στην 5η και τελευταία ταινία του στον εμβληματικό ρόλο τού αρχαιολόγου Ιντιάνα Τζόουνς. Θα αναζητήσει άραγε την Κιβωτό του Νώε ή κάποιον υποβρύχιο θησαυρό; Το τρέιλερ δεν αφήνει να αποκαλυφθούν πολλά πράγματα. Μαζί με τον 80χρονο Φορντ συμπρωταγωνιστούν οι Μαντς Μίκελσεν και Φίμπι-Γουόλερ Μπριτζ, ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Τζέιμς Μάντγκολντ, με υπεύθυνους παραγωγής τους Στίβεν Σπίλμπεργκ και Τζορτζ Λούκας. Θα είναι η πρώτη φορά που μια ταινία του Ιντιάνα Τζόουνς δε θα έχει ως παραγωγό τον Τζορτζ Λούκας, ούτε ως σκηνοθέτη τον Στίβεν Σπίλμπεργκ, αλλά τον Τζέιμς Μάνγκολντ και στις δύο θέσεις. Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις 30 Ιουνίου. Στο τρέιλερ του φιλμ εμφανίζονται και οι “κακοί” της ταινίας, τους οποίους υποδύονται ο Μαντς Μίκελσεν και ο Αντόνιο Μπαντέρας, αλλά και η Έλενα, την οποία υποδύεται η Φίμπι Γουόλερ-Μπριτζ.

Σύμφωνα με το “Empire”, το φιλμ της Lucasfilm τοποθετείται χρονικά στα 1969, στην κορύφωση του διαστημικού ανταγωνισμού Σοβιετικής Ένωσης και ΗΠΑ, με μια σκηνή παρέλασης να ερμηνεύεται ότι είναι εκείνη για το Apollo 11. Ωστόσο, κάποιες αναφορές υπάρχουν για προγενέστερα γεγονότα στην εποχή των ναζί. Αξιοσημείωτη πινελιά στον καμβά είναι το ότι ο 90χρονος πια Τζον Γουίλιαμς υπογράφει εκ νέου το θρυλικό σάουντρακ της ταινίας.

  1. “Dune: Μέρος δεύτερο”. Στο δεύτερο μέρος του θρυλικού “Dune”, σε σκηνοθεσία Ντενί Βιλνέβ, πρωταγωνιστούν οι Τιμοτέ Σαλαμέ, Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Χαβιέ Μπαρδέμ, Ζεντάγια, Όστιν Μπάτλερ, Κρίστοφερ Γουόλκεν, κ.ά. Η ιστορία εστιάζει στο δεύτερο μισό του μυθιστορήματος του Φρανκ Χέρμπερτ από το 1965, όπου ο Πολ Ατρείδης ενώνει τις δυνάμεις του με τους Φρέμεν ώστε να ελευθερώσουν τον πλανήτη Αρράκις από τον Οίκο Χαρκόννεν. Η ταινία της Legendary Entertainment θα βγει στους κινηματογράφους στις 3 Νοεμβρίου.
  2. “John Wick: Κεφάλαιο 4”. Σε σκηνοθεσία Τσαντ Σταχέλσκι με τους Κιάνου Ριβς, Ντόνι Γιεν, Μπιλ Σκάρσγκαρντ και Λόρενς Τζον Φίσμπερν. Η ταινία από την 87Eleven Entertainment θα κάνει πρεμιέρα στις 24 Μαρτίου.
  3. “Oppenheimer”. Σε σκηνοθεσία Κρίστοφερ Νόλαν, αυτό το θρίλερ πραγματεύεται τη ζωή και τις ηθικά αμφιλεγόμενες διακρίσεις του φυσικού Τζ. Ρόμπερτ Οπενχάιμερ, ο οποίος θεωρείται ο εφευρέτης της ατομικής βόμβας. Πρωταγωνιστούν οι Σίλιαν Μέρφι ως Οπενχάιμερ, Φλόρενς Πιου, Έμιλι Μπραντ, Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ κ.ά.

Οι ταινίες του 2022 “Avatar”, “Top Gun”, “Elvis” στη λίστα των 10 κορυφαίων

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου (AFI) ανακοίνωσε τις 10 κορυφαίες ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές για το 2022 και αυτό που είναι αξιοσημείωτο είναι τι δεν εντάχθηκε στη λίστα του.

Στις επιλογές ταινιών τους δε συμπεριλήφθηκαν παραγωγές συνδρομητικών υπηρεσιών streaming για πρώτη φορά από τότε που έγιναν βιώσιμο τμήμα της κινηματογραφικής βιομηχανίας.

Οι 10 καλύτερες ταινίες είναι: “Avatar: The Way of Water”, “Elvis”, “Everything Everywhere All At Once”, “The Fabelmans”, “Nope”, “She Said”, “Tár”, “Top Gun: Maverick”, “The Woman King” και “Women Talking”.

Με δεδομένο ότι το AFI έχει ιστορικό στη σωστή πρόβλεψη των υποψηφίων για την κατηγορία Καλύτερης Ταινίας στα βραβεία Όσκαρ, η Universal Films αυξάνει τις πιθανότητές της να είναι υποψήφια, καθώς έχει τέσσερις ταινίες στη λίστα.

Όσον αφορά τις τηλεοπτικές σειρές, οι προβλέψεις περιλάμβαναν περισσότερο περιεχόμενο που παράγεται από συνδρομητικές υπηρεσίες streaming. Η λίστα των 10 κορυφαίων τηλεοπτικών προγραμμάτων είναι: “Abbott Elementary”, “The Bear, Better Call Saul”, “Hacks”, “Mo”, “Pachinko”, “Reservation Dogs”, “Severance”, “Somebody Somewhere” και “The White Lotus”.

«Τα Βραβεία AFI φωτίζουν στην αριστεία στην αφήγηση και στους συνεργάτες που φέρνουν αυτές τις ιστορίες στην οθόνη», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Αμερικανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου, Μπομπ Γκαζάλε, σε ανακοίνωση. «Φέτος, περισσότερο από ποτέ, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γιορτάζουμε την κοινότητα των καλλιτεχνών που πραγματοποιούν αυτά τα όνειρα, καθώς έχουν ανεβάσει τη διάθεσή μας στις πιο δύσκολες στιγμές και έχουν αποδείξει τη δύναμη αυτής της σπουδαίας μορφής τέχνης», πρόσθεσε.

Το γκαλά του AFI, κατά τη διάρκεια του οποίου θα τιμηθούν οι δημιουργοί και συντελεστές των 10 κινηματογραφικών και 10 τηλεοπτικών παραγωγών, θα πραγματοποιηθεί στις 13 Ιανουαρίου στο Μπέβερλι Χιλς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News