Ψυχαγωγία

Τι είναι τα βιντεάκια στο ΤikTok

Με την εφαρμογή του TikTok ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει μικρά βίντεο με τον εαυτό του ως πρωταγωνιστή, με μουσική στο background

Στην Ασία και στην Αμερική κάνει πάταγο η εφαρμογή ΤikTok.

Από τον Οκτώβριο του 2018 άρχισε να μεγαλώνει και έγινε η περισσότερο «κατεβασμένη» εφαρμογή για εκείνο τον μήνα. Έχει κοντά στο 1 δισεκατομμύριο χρήστες, χωρίς να υπολογίζουμε τους Κινέζους, οι οποίοι χρησιμοποιούν το Douyin.

Πριν από λίγους μήνες ξεκίνησε συνεργασία με τη NFL (πρόκειται για την ποδοσφαιρική ομοσπονδία των ΗΠΑ), πράγμα που από μόνο του λέει πολλά.

Χάρη στην εφαρμογή, ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει μικρά βίντεο με τον εαυτό του ως πρωταγωνιστή, με μουσική στο background.

Τα βιντεάκια αυτά είναι, λοιπόν, κυρίως μουσικά και διαρκούν από 3 έως 15 δευτερόλεπτα και από βίντεο σε λούπα από 30 έως 60 δευτερόλεπτα.

Τα βίντεο μπορούν να «τρέξουν», να πάνε πιο αργά ή να φιλτραριστούν. Οι χρήστες μπορούν επίσης να δημιουργήσουν ένα μουσικό βίντεο χρησιμοποιώντας μουσική από τη «βιβλιοθήκη» της εφαρμογής (έχει τεράστια ποικιλία) ή να βιντεοσκοπήσουν ένα στο οποίο τραγουδούν συγχρονισμένα (voice over). Μπορούν ακόμα να βάλουν βίντεο μέσα στο βίντεο χρησιμοποιώντας τη λειτουργία duets.

Τα βίντεο είναι ερασιτεχνικά και πρόχειρα και γενικώς οι χρήστες του ΤikTok δεν αρέσκονται σε καλογυαλισμένα και επεξεργασμένα βίντεο.

Εννοείται ότι τα βιντεάκια διανέμονται τόσο στο TikTok όσο και σε άλλα κοινωνικά δίκτυα. Ακόμα και οι αντιδράσεις των άλλων χρηστών στο εκάστοτε βίντεο μπορούν να γίνουν βίντεο.

(φωτογραφία: Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια