«IΔΕΝ ΑΣΤΕΑ»: Ταξίδι στο «Πήλιο της Μακεδονίας»

Life
«IΔΕΝ ΑΣΤΕΑ»: Ταξίδι στο «Πήλιο της Μακεδονίας»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια απολαυστική διαδρομή στη Μεσορόπη

Ένα από τα τελευταία ταξίδια της εκπομπής «IΔΕΝ ΑΣΤΕΑ» για φέτος είναι αυτό που έγινε στο χωριό που είναι και γνωστό ως το «Πήλιο της Μακεδονίας» η όμορφη Μεσορόπη.

Τι περιλαμβάνει η εκπομπή που θα προβληθεί το Σάββατο στις 15:30 στην ΚΡΗΤΗ TV:

«Πριν φτάσουμε στο χωριό κάναμε και μια μικρή περιπλάνηση…

▪Στο παραλιακό δρόμο Θεσσαλονίκης- Καβάλας πολύ κοντά στον κόλπο των Ελευθερών δεσπόζει ένας βυζαντινός Πύργος. Είναι ο Πύργος της Απολλωνίας.. Γιατί ονομάστηκε έτσι? Για ποιο μακάβριο γεγονός είναι ξακουστός?

▪Ανηφορίζουμε προς την ενδοχώρα και φτάνουμε στο “Γεφύρι της Μαχμούτας”.. Ενα μονότοξο γεφύρι που χρονολογείται τουλάχιστον από τα Ρωμαϊκά χρόνια…. Δείτε την ιστορία του.

▪Λίγο παρακάτω υπάρχει το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου με ένα θρύλο να το ακολουθεί..Γιατί κτίστηκε εκεί? Ποιο είναι το μυστικό του?

▪Συνέχεια έχει το εκκλησάκι του Κοσμά του Αιτωλού. Ναι γιατί από την Μεσορόπη πέρασε ο μεγαλύτερος ιεραπόστολος της πατρίδας μας…Και αυτό όμως το εκκλησάκι κρύβει ένα καλά κρυμμένο μυστικό…

▪Ανηφορίζουμε για το μονοπάτι της Μεσορόπης… Δείτε εντυπωσιακές εικόνες από ένα φυσικό πάρκο με άφθονα νερά και μικρούς καταρράκτες…

▪Πριν φτάσουμε στην Μεσορόπη μια στάση στο ξωκλήσι της Αγίας Μαρίνας όπου η θέα από εκεί είναι απλά μοναδική…

▪Η περιπλάνηση μας μέσα στην Μεσορόπη μας αποζημίωσε.. Αυτό το χωριουδάκι είναι ένα όμορφο παραδοσιακό αξιοθέατο.. Εχει σπίτια κατασκευασμένα από Ηπειρώτες τεχνικούς και αρχοντικά του 19ου αιωνα… Απολαύστε την παλαιοημερολογίτικη εκκλησία του Ιωάννη του Προδρόμου, τον παλιό νερόμυλο, το εμβληματικό κτήριο του πάλαι ποτέ δημοτικού σχολείου και πολλά ακόμη, μέσα από τα στενά καλντερίμια του.

▪Και φυσικά μετά από όλα αυτά, η ώρα της Γαστρονομίας… Και αυτό έγινε στο εστιατόριο “Καστανιές” στην ομώνυμη περιοχή του χωριού, όπου μας φιλοξένησε η Κα Έφη με τον σύζυγο της τον κο Γιώργο.. Τι μας ετοίμασε; Σαλιγκάρια και “Πρασούδια”… Τι είναι αυτά? Δείτε το στην εκπομπή μας την οποία απλά δεν πρέπει να χάσετε…».

(Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν πριν επιβληθούν τα έκτακτα μέτρα για την μη εξάπλωση του Κορωνοϊού).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News