«Έλα κοντά» στις Πατσίδες

Life
«Έλα κοντά» στις Πατσίδες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτή τη Κυριακή σας καλούμε σε ένα χωριό έκπληξη, καθώς η γιορτή των Πατσιδών κατέκτησε μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας

Σε υψόμετρο 250 μ. το χωριό κατέχει μια εκπληκτική θέα, με μια κατάφυτη κοιλάδα με αμπελώνες να διαχέεται μπροστά σας.

Πολύ κοντά στο Ηράκλειο, οι Πατσίδες αποτελούν μια ευχάριστη πρόταση αναψυχής για όλους με τα γραφικά πλακόστρωτα σοκάκια του, τα αναπαλαιωμένα καλά διατηρημένα σπίτια του το  ποταμάκι που στολίζει την όμορφη  πλατεία του χωριού με τα αιωνόβια πλατάνια !

Όπως όλοι οι Κρητικοί, έτσι και οι κάτοικοι της περιοχής αυτής φημίζονται για την απλόχερη φιλοξενία τους. Ένας ζεστός τόπος που αποτελείται από δραστήριους ανθρώπους και τον Πολιτιστικό Σύλλογο να δίνει ανάσες πολιτισμού  σε όλη τη διάρκεια του χρόνου στην καθημερινότητα των ανθρώπων του χωριού!

Αναβιώνουμε με τον παραδοσιακό τρόπο το ράβδιμα ελιών και φτιάχνουμε τσακιστές ελιές στην ύπαιθρο, κάνουμε μαθήματα μελισσοκομίας και βλέπουμε την μαγική διαδικασία παραγωγής του μελιού . Γνωρίζουμε τις χειροποίητες μαγκούρες που φυτεύονται… με ένα τρόπο ευρηματικό που δεν πρέπει να χάσετε , και μαζί με το μπακαλιαρόρυζο της γιαγιάς Κατερίνας είναι μερικά από τα θέματα που φιλοξενούνται στην εκπομπή !

Το μνημείο της απαγωγής του Γερμανού στρατηγού Κράϊπε μονοπωλεί το ενδιαφέρον μας και μαθαίνουμε  πως υλοποιήθηκε το σχέδιο της ηρωικής αντιστασιακής πράξης του Β΄ παγκόσμιου πολέμου!

Το μουσικό συγκρότημα του Στέλιου Βασιλάκη και το χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου με χοροδιδασκάλους τον Γιάννη Στιβακτάκη και Μαρία Μαριολάκη μας παρασύρουν με το κέφι και την ζωντάνια τους στο ολοκαίνουργιο επεισόδιο «Έλα Κοντά» την Κυριακή στις  17:50 στην «ΚΡΗΤΗ TV» με την Αναστασία Μπιτζιλέου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News