«Ανδριανή»: Η ενεργητική στάση ζωής και οι «τρικλοποδιές» που βάζουμε στον εαυτό μας

Life
«Ανδριανή»: Η ενεργητική στάση ζωής και οι «τρικλοποδιές» που βάζουμε στον εαυτό μας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτό το Σάββατο η Ανδριανή υποδέχεται την Δέσποινα, τον Μιχάλη, την Ελευθερία και την Ειρήνη

Αυτό το Σάββατο, η Ανδριανή συναντά την Δέσποινα, τον Μιχάλη, την Ελευθερία και την Ειρήνη. Μαζί κουβεντιάζουν για τη ζωή μας. Τους κύκλους που διαγράφουν τη δική τους πορεία, την ενεργητική στάση ζωής και τις επιλογές που κάνουμε για να δυσκολέψουμε ή για να λυτρώσουμε τον εαυτό μας.

Η Ειρήνη Μασαούτη είναι διατροφολόγος, με εξειδίκευση στην ψυχοθεραπεία. Μαζί της η Ανδριανή μιλά για τη συναισθηματική πείνα. Τι μας οδηγεί στο ψυγείο – στο ντουλάπι με τις λιχουδιές ή μπροστά σε ένα πιάτο φαγητό, ενώ η βιολογική πείνα, έχει ικανοποιηθεί; Ποια συναισθήματα έχουμε συνδέσει με το φαγητό; Πως μπορούμε να βοηθήσουμε τον εαυτό μας και να εξισορροπήσουμε τη σχέση μας με την τροφή;

Ο Μιχάλης Φωτιάδης και η Ελευθερία Ιατράκη, μιλούν για τη Θάλασσα Αλληλεγγύης. Μια ομάδα που ξεκίνησε τη δράση της στο Ηράκλειο με στόχο να βοηθήσει πρόσφυγες, μετανάστες και ντόπιους που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, να κοινωνικοποιηθούν και να αποκτήσουν επαγγελματικές και εκπαιδευτικές δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να ενταχθούν στην ελληνική πραγματικότητα.

Με την ψυχολόγο, Δέσποινα Λιμνιωτάκη, κουβεντιάζουν, με αφορμή την εμμηνόπαυση, για όλα αυτά τα κοινωνικά ταμπού που έχουν δημιουργηθεί και φυτευτεί στη συνείδηση μας γύρω από αυτή τη φάση στη ζωή μιας γυναίκας.

Πως βιώνει η κάθε γυναίκα χωριστά την προσωπική της εξέλιξη; Πως έχει επιφορτιστεί κοινωνικά για τον ρόλο της αφού κλείσει ο αναπαραγωγικός της κύκλος; Η σχέση ανάμεσα στο ζευγάρι και η σχέση με τον εαυτό της, πως αλλάζουν, ποιες νέες δυναμικές αναπτύσσονται;

Το Σάββατο στις 21:45, Ανδριανή στην ΚΡΗΤΗ TV.

Δείτε τα αγαπημένα σας επεισόδια όποτε εσείς το επιθυμείτε ΕΔΩ

Τις συνεντεύξεις και τις βόλτες που ξεχωρίζετε ΕΔΩ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News