«Μετα-μορφωμένοι πράκτορες»: Δωρεάν προσκλήσεις για την avant premiere

Life
«Μετα-μορφωμένοι πράκτορες»: Δωρεάν προσκλήσεις για την avant premiere

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Odeon μάς προσκαλεί να “ταξιδέψουμε” με τους “Μετα-μορφωμένους πράκτορες”

Ένα μοναδικό δώρο στους μικρούς τηλεθεατές της “ΚΡΗΤΗ TV” και τους αναγνώστες του neakriti.gr προσφέρει ενόψει των Χριστουγέννων η Odeon. Οι λιλιπούτειοι σινεφίλ και οι συνοδοί τους θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σε avant premiere την ταινία “Μετα-μορφωμένοι πράκτορες” (σ.σ. αγγλικός τίτλος “Spies in Disguise”). Η προβολή θα γίνει αυτό το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου, στις 3 το μεσημέρι, στην αίθουσα 6 του Odeon Talos. Σημειώνεται πως η ταινία θα βγει στους κινηματογράφους στις 26 Δεκεμβρίου.

Πώς μπορείτε να εξασφαλίσετε μια θέση; Παρακολουθώντας καθημερινά τις εκπομπές “Καλό Μεσημέρι” και “Κρήτη Σήμερα”, σερφάροντας στο neakriti.gr αλλά και μέσα από τη ραδιοφωνική συχνότητα του Ράδιο 98,4, όπου θα δίνονται δωρεάν προσκλήσεις.

Η ταινίαΟ υπερκατάσκοπος Λανς Στέρλινγκ (Γουίλ Σμιθ) και ο επιστήμονας Γουόλτερ Μπέκετ (Τομ Χόλαντ) είναι σχεδόν αντίθετοι χαρακτήρες. Ο Γουόλτερ είναι χαρακτήρας ήπιων τόνων, γλυκός και ευγενής. Ο Λανς... δεν είναι. Αλλά αυτό που λείπει από τον Γουόλτερ στις κοινωνικές δεξιότητες το κερδίζει χάρη στην ευφυΐα και την εφευρετικότητά του, κατασκευάζοντας μοναδικά gadgets τα οποία χρησιμοποιεί ο Λανς στις επικές του αποστολές. Όταν, όμως, τα γεγονότα παίρνουν μια αναπάντεχη τροπή, ο Γουόλτερ και ο Λανς ξαφνικά πρέπει να στηριχτούν μεταξύ τους για μια ακόμα φορά. Και αν αυτό το παράξενο ζευγάρι αδυνατεί να μάθει να δουλεύει σαν ομάδα, θα κινδυνέψει ολόκληρος ο κόσμος.

Το “Μετα-μορφωμένοι πράκτορες” αποτελεί μια animation κωμωδία τοποθετημένη στον ταχύρρυθμο και παγκοσμιοποιημένο κόσμο της διεθνούς κατασκοπίας.

Οι σκηνοθέτες Τρόι Κιάν και Νικ Μπρούνο υπήρξαν ενθουσιασμένοι με το σκεπτικό ότι θα φτιάξουν την πρώτη ταινία που θα εισάγει τα παιδιά στον κόσμο των κατασκοπευτικών ταινιών. Ως εκ τούτου, θεώρησαν σημαντικό οι “Μετα-μορφωμένοι Πράκτορες” να διαθέτουν όλα τα βασικά χαρακτηριστικά του είδους αυτού: εξωτικές και διεθνείς τοποθεσίες, εκθαμβωτική διεύθυνση φωτογραφίας, μοναδικής έντασης σκηνές δράσης, μελλοντικά gadgets και ένα υπέροχο soundtrack. Έτσι, πήραν τα καλύτερα παραδείγματα του είδους και στη συνέχεια τα προσάρμοσαν στην ταινία τους. Στη συνέχεια, υπέθεσαν τι θα γινόταν άμα βάζανε στη θέση των κλασικών ηρώων ένα περιστέρι. Αυτό που σύντομα συνειδητοποίησαν είναι πως είχε περισσότερη πλάκα και ενδιαφέρον να είναι ένα περιστέρι, κάτι που έχει γίνει ξανά. «Εγώ και ο Νικ αγκαλιάσαμε από την αρχή αυτή τη θεότρελη ιδέα - ένας άνθρωπος να μεταμορφώνεται σε ένα περιστέρι, είναι κάτι εξωπραγματικό», λέει ο Κιάν.

Αυτό που είναι ιδιοφυές στο σενάριο - και στη συνέχεια έκανε την ιδέα του Γουόλτερ τόσο ξεχωριστή - είναι πως στην πραγματικότητα τα περιστέρια είναι απίστευτα πλάσματα και αποτελούν την τέλεια μεταμφίεση. Ο Μπρούνο εξηγεί: «Βρίσκονται σε κάθε πόλη στον κόσμο. Κανείς μας δεν τους δίνει προσοχή και δεν ξέρει πώς βρίσκονται εκεί δίπλα μας. Κρύβονται σε κοινή θέα. Επειδή ακριβώς έχουν τα μάτια τους στην άκρη του κεφαλιού τους, μπορούν να έχουν πανοραμική όραση. Έτσι, οποιαδήποτε στιγμή, μπορούν να σε παρακολουθούν και δύσκολα θα μπορέσεις να τα ξεγελάσεις». Ο Κιάν λέει: «Είναι από τα ταχύτερα πτηνά στον κόσμο. Μπορεί αρχικά να μοιάζει αστείο, αλλά είναι μία από τις καλύτερες μεταμφιέσεις για κατάσκοπο διότι κανείς δεν ξέρει πώς βρίσκεσαι εκεί».

Η σκηνοθεσία είναι των Τρόι Κιάν και Νικ Μπρούνο, το σενάριο των Μπραντ Κόουπλαντ και Λόιντ Τέιλορ, ενώ στην παραγωγή είναι οι Πίτερ Τσέρνιν, Τζίνο Τόπινγκ και Μάικλ Τζ. Τράβερς. Στη μεταγλώττιση ακούγονται οι φωνές των: Θοδωρή Σμέρου, Πάνου Αποστολόπουλου, Μαριάνθης Σοντάκη, Χρήστου Πλαΐνη, Γιάννη Στεφόπουλου, Λίλας Μουτσοπούλου, Παναγιώτη Καρμάτη και Στεφανίας Φιλιάδη. Η μουσική είναι του Θίοντορ Σαπίρο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News