Ψυχαγωγία

Στην «Ανδριανή» απόψε μια θεατρική παράσταση και ένας άνθρωπος που μετέτρεψε την αδυναμία σε δύναμη

Αυτό το Σάββατο 2 Νοεμβρίου, η Ανδριανή μας μιλά για τον σχολικό εκφοβισμό και την δύναμη της ψυχής

Μια θεατρική παράσταση με τον τίτλο «Το μικρό Πόνι» έγινε η αφορμή για ένα πολύ γόνιμο διάλογο για το θέμα του σχολικού εκφοβισμού. Οι συντελεστές του έργου που ανεβαίνει στο θέατρο «ΚΑΤΩ», Σοφία Δερμιτζάκη, Πάνος Ιωαννίδης και Ελένη Στρατάκη, μιλούν στην Ανδριανή για το κείμενο του Πάκο Μπεθέρα, και πως μέσα από αυτό περιγράφεται πολύ γλαφυρά το φαινόμενο.

Πως κλονίζονται οι σχέσεις μέσα στην οικογένεια, πως αντιδρούν ο γονείς, πως λειτουργούν σε σχέση με παιδί τους και τελικά πως επιλέγουν να διαχειριστούν την κατάσταση με βάση τα δικά τους φίλτρα.

Την ίδια στιγμή η ψυχολόγος και κοινωνιολόγος Μαρία Παναγιωτάκη απαντά από την πλευρά του ειδικού. Ο διάλογος ανάμεσα στην σκληρή πραγματικότητα και στην σωστή διαχείριση του φαινομένου, καταφέρνει να γίνει ουσιαστικός και να διευκρινίσει πολλά δεδομένα.

Η Βούλα συνάντησε έναν άνθρωπο που η δύναμη της ψυχής του, ξεπερνά κάθε σωματικό εμπόδιο και αδυναμία. Ο Νίκος Καψάλης, λαβωμένος στο σώμα από ένα αυτοάνοσο νόσημα, αποφάσισε να μην παραδοθεί στην ασθένεια του, αλλά να εξελίξει το πάθος του για την γλυπτική. Σμιλεύει την πέτρα και το ξύλο, περνά το χρόνο του στη φύση, ασχολείται με τα μελίσσια του και τελικά η δίψα του για ζωή τον αναγκάζει να στέκεται όρθιος!

Η Ανδριανή συναντά την ψυχολόγο Κυριακή Γιαννακουδάκη. Η Κυριακή έχει αφιερώσει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της δουλειάς αλλά και της ζωής της σε θέματα που αφορούν την έμφυλη βία. Η κακοποίηση σε βάρος των γυναικών είναι ένα φαινόμενο που ανθεί δίπλα μας. Τίποτα μέχρι στιγμή δεν φαίνεται να το σταματά ή να το μειώνει.

Είναι ένα τέρας που υποθάλπουμε μέσα στα σπίτια μας, στους χώρους της εργασίας μας, στην κοινωνία μας ολόκληρη. Οι παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν είναι πολλές, η αρχή όμως είναι η σωστή ενημέρωση και η απόφαση της κοινωνίας στο σύνολο της, να βγάλει τη ξεριζώσει τις βίαιες συμπεριφορές , αρχής γενομένης από τη σχέση μας με τον εαυτό μας.

Το Σάββατο στις 21:45 στην εκπομπή «Ανδριανή» στην ΚΡΗΤΗ TV

Δείτε τα αγαπημένα σας επεισόδια όποτε εσείς το επιθυμείτε ΕΔΩ

Τις συνεντεύξεις και τις βόλτες που ξεχωρίζετε ΕΔΩ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια