«Κόκκινο Ποτάμι»: Αποθεώθηκε και… έπνιξε «Voice» και «Final Four» - Οι αριθμοί που «ζαλίζουν»

Life
«Κόκκινο Ποτάμι»: Αποθεώθηκε και… έπνιξε «Voice» και «Final Four» - Οι αριθμοί που «ζαλίζουν»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απίστευτα ποσοστά για το νέο σίριαλ του Open - Σε πολύ χαμηλά επίπεδα κινήθηκε το νέο talent show του ΑΝΤ1

Το Κόκκινο Ποτάμι πλημμύρισε τις οθόνες μας το βράδυ της Κυριακής και προκάλεσε… υπερχείλιση στα ποσοστά τηλεθέασης του Open.

Την ίδια ώρα, το «The Voice» στον ΣΚΑΪ είδε για δεύτερη συνεχόμενη Κυριακή ένα ελληνικό σίριαλ να του δυσκολεύει τη ζωή, ενώ η πρεμιέρα του «The Final Four» στον ΑΝΤ1… πνίγηκε

Θριαμβευτική η άφιξη του πολυαναμενόμενου σίριαλ του Μανούσου Μανουσάκη, με το επί το πλείστων μονοψήφιο Open να βλέπει την τηλεθέασή του να εκτοξεύεται ακόμα και στο 35,6%!

 Στον ΑΝΤ1 η διαδικασία επιλογής παικτών στο νέο talent show δεν είχε το απαραίτητο σασπένς για να κρατήσει τους τηλεθεατές στο Μαρούσι και η… θερμοκρασία στην περιοχή ήταν χειμωνιάτικη χθες το βράδυ.

Βαθιές ανάσες πήραν στο κανάλι του Φαλήρου μετά το τέλους της σειράς του Open, όταν το «Voice» άρχισε να παίρνει και πάλι τα πάνω του.

Η τηλεθέαση αναλυτικά

TΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΟΤΑΜΙ 29,8%

THE VOICE 25% (από 21:00 έως 22:45 – 20,7% )

THE FINAL FOUR 11,6% (από 21:00 έως 22:45 – 9,2% )

ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΟΤΑΜΙ 31,6%

THE VOICE 24,4% (από 21:00 έως 22:45 – 17,1% )

THE FINAL FOUR 12,3% (από 21:00 έως 22:45 – 10,1% )

  Κόκκινο Ποτάμι: Αποθέωση στο Twitter, συγκινημένοι οι Πόντιοι

"Το Κόκκινο Ποτάμι" έκανε πρεμιέρα και μια συγκλονιστική ιστορία αγάπης έρχεται για να μας παρασύρει σε ένα ταξίδι στην ιστορία. Οι αποθεωτικές αντιδράσεις στο Twitter και η συγκίνηση για την ποντιακή μνήμη.

https://twitter.com/F0L2jldWQzGrO0B/status/1180906081318559745

Στη σειρά συμμετέχει ένα πολυπληθές καστ καταξιωμένων ηθοποιών, ενώ η τηλεοπτική παραγωγή είναι κινηματογραφικών προδιαγραφών με γυρίσματα σε περισσότερες από 15 πόλεις σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Η ιστορία που διηγείται «Το Κόκκινο Ποτάμι» είναι βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Χάρη Τσιρκινίδη και ξεκινά στην κωμόπολη Ακ Νταγ Ματέν του νομού Αγκύρας το Μάιο του 1895. Ξεκινά όταν η οικογένεια του Γεωργίου Παυλίδη αρραβωνιάζει το 12χρονο γιο της, τον Μίλτο, µε την μόλις 9χρονη Ιφιγένεια, κόρη του Μιχάλη Νικολαϊδη. Ένας αρραβώνας σκοπιμότητας, όπως συνηθιζόταν εκείνη την εποχή, καθώς σύμφωνα µε το μουσουλμανικό νόμο αν ένα κορίτσι αρραβωνιαζόταν θεωρείτο ατιμασμένο και δεν επιτρεπόταν να γίνει γυναίκα μουσουλμάνου. Οι επιθέσεις των φανατικών Τούρκων θα αναγκάσουν τις δύο οικογένειες, να εγκαταλείψουν τον τόπο τους.

Οι δυο νέοι θα ξανασυναντηθούν τυχαία στην Κωνσταντινούπολη 11 χρόνια μετά. Xωρίς να γνωρίζουν την οικογενειακή σχέση που τους δένει, ερωτεύονται κεραυνοβόλα. Όλη αυτή η ιστορική συντέλεια μεταφέρεται με ορμή στο πεδίο της ανθρώπινης εσωτερικότητας μέσα από έναν σφοδρό έρωτα, γίνεται ζωή, καθημερινότητα, όνειρο, ελπίδα – ένας νέος κόσμος που θα γεννηθεί με επώδυνο τρόπο. Κοσμοϊστορικά γεγονότα, που ξεπερνούν τα ανθρώπινα μεγέθη, έρχονται αντιμέτωπα με ζωές φαινομενικά ασήμαντες στη σκιά της ιστορικής συγκυρίας, που ωστόσο έχουν τη θεμελιώδη δύναμη να δώσουν υπόσταση στα μεγάλα και σημαντικά. Θα καταφέρει ο έρωτας να κερδίσει;

H πρεμιέρα συνοδεύτηκε με αποθεωτική σχόλια στο Twitter για την όλη προσπάθεια.

Αριθμοί που ζαλίζουν

Το «Κόκκινο Ποτάμι» είναι μια από τις ακριβότερες τηλεοπτικές παραγωγές της σεζόν. Για τις ανάγκες των γυρισμάτων το πολυπληθές καστ ταξίδεψε σε 10 πόλεις στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν γυρίσματα στη Μόσχα, στην Αγία Πετρούπολη αλλά και στο Παρίσι. Οι αριθμοί της σειράς προκαλούν εντύπωση και αποδεικνύουν πως πρόκειται για δράμα εποχής υψηλών προδιαγραφών: 171 ηθοποιοί, 1.140 κομπάρσοι και 629 κοστούμια εποχής θα κάνουν την εμφάνισή τους στους τηλεοπτικούς μας δέκτες.

Μια ιστορία εποχής κινηματογραφικών προδιαγραφών, η οποία «ζουμάρει» σε μια τραγική ερωτική ιστορία που εκτυλίσσεται την εποχή της Γενοκτονίας των Ποντίων και αποτυπώνεται με γλαφυρό τρόπο από τον σκηνοθέτη των μεγάλων επιτυχιών Μανούσο Μανουσάκη, έρχεται σήμερα Κυριακή στις οθόνες μας, μέσα από τη συχνότητα του Open TV.

Η πλοκή της σειράς ξεκινά στην κωμόπολη Ακ Νταγ Ματέν του Νομού Αγκύρας τον Μάιο του 1895, όταν η οικογένεια του Γεωργίου Παυλίδη αρραβωνιάζει τον 12χρονο γιο της, Μίλτο, µε τη μόλις 9 ετών Ιφιγένεια, κόρη του Μιχάλη και της Σοφίας Νικολαΐδη. Ενας αρραβώνας σκοπιμότητας εκείνης της εποχής, για να μην ατιμαστούν τα κορίτσια από μουσουλμάνους. Οι δύο οικογένειες εγκαταλείπουν τον τόπο τους και τα δύο παιδιά, νέοι άνθρωποι πλέον, θα ξανασυναντηθούν έπειτα από 11 χρόνια στην Κωνσταντινούπολη. Ο έρωτάς τους θα δοκιμαστεί σε μια δύσκολη ιστορικά συγκυρία, που ανατρέπει κάθε δεδομένο. Το πρωταγωνιστικό ζευγάρι υποδύονται ο Ιωάννης Παπαζήσης και η Αναστασία Παντούση.

Ο σκηνοθέτης της σειράς, Μανούσος Μανουσάκης, έδωσε έμφαση στην ιστορική διάσταση του «Κόκκινου Ποταμιού» και στο μήνυμα που θέλει να περάσει. «Κάνουμε αυτήν τη σειρά, που αφορά στη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, για να θυμίσουμε σε αυτούς που επιλέγουν να ξεχνούν και να μοιραστούμε, με αυτούς που δεν ξέρουν, τη μαύρη αυτή σελίδα του Ελληνισμού. Τη μαύρη αυτή σελίδα της Ιστορίας, όχι μόνο του Ελληνισμού αλλά όλης της ανθρωπότητας» τόνισε, συμπληρώνοντας: «Είναι χρέος μας, από τη στιγμή που γεννιόμαστε μέχρι το τέλος μας, να έχουμε σαφή στάση και άποψη. Και χρέος μας είναι να μην ξεχαστεί η φρικαλεότητα. Χρέος μας είναι να ταρακουνήσουμε τη διεθνή κοινότητα ώστε να αναγνωριστεί η Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού».

 Με δάκρυα στα μάτια ο συγγραφέας του «Κόκκινου Ποταμιού», Χάρης Τσιρκινίδης, είπε: «Δέκα ετών παιδί έδωσα υπόσχεση σε έναν γείτονά μου καλόγερο που μου διηγήθηκε αυτή την ιστορία: “Θα σπουδάσω και θα τα γράψω”».

ethnos - news247

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News