Ψυχαγωγία

Ταξίδια και εκδρομές εντός Κρήτης και όχι μόνο... το Σάββατο με την «Ανδριανή»

Αυτό το Σάββατο η εκπομπή της ΚΡΗΤΗ TV, «Ανδριανή» με κρατά συντροφιά με ταξίδια, εκδρομές εντός Κρήτης, ωραίες κουβέντες και νέες εμπειρίες

Η Βούλα πάει εκδρομή στον Λαλουμά, στη νότια ρίζα του Ψηλορείτη. Στο Λαλουμά πλέον πρωταγωνιστούν οι ήχοι της φύσης και η σιωπή.

Η ανθρώπινη παρουσία λείπει από το χωριό χρόνια τώρα. Μονάχος σε όλο τον οικισμό ο 93χρονος Ευθύμης Γερουκάκης, ο τελευταίος κάτοικος του Λαλουμά, μίλησε στη Βούλα για την ιστορία του τόπου, τις μέρες από το παρελθόν που ο οικισμός είχε ζωή, οικογένειες, παιδιά.

Με την Μαρία Κυδωνάκη, ψυχολόγο από την ομάδα του Εν κυήσει, η Ανδριανή συζητά για τον τραυματικό τοκετό. Πως μια κακή εμπειρία κατά τη διάρκεια του τοκετού μπορεί να τραυματίσει ψυχολογικά τη μητέρα και να την οδηγήσει στην θλίψη, την απομόνωση ακόμη και σε αδυναμία να συνδεθεί με το βρεφάκι της.

Ο Μιχάλης Βιτωράκης, σκηνοθέτης από το Ρέθυμνο, μας ταξιδεύει στην Αφρική. Ο ίδιος βρέθηκε στην Ουγκάντα για τα γυρίσματα του τελευταίου του ντοκιμαντέρ.

Θέλησε να ζήσει από κοντά την καθημερινότητα των ανθρώπων, των παιδιών, να καταγράψει τις πρακτικές στην εκπαίδευση, να ταξιδέψει με τους ντόπιους και να κάνει Σαφάρι, να καταγράψει τα άγρια ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον.

Αυτό όμως που τον κέρδισε τελικά ήταν τα βλέμματα που αποτύπωσε με το φακό του. Βλέμματα και χαμόγελα, όλο δίψα για ζωή και ευγνωμοσύνη.

Στην ΚΡΗΤΗ TV κάθε Σάββατο στις 22:00, με την Ανδριανή Αγγελιδάκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια