Ξεσήκωσαν με τις καντάδες και τις κοντυλιές τους

Ηράκλειο
Ξεσήκωσαν με τις καντάδες και τις κοντυλιές τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κρητικό γλέντι στο κέντρο της πόλης - Όταν ο αυθορμητισμός κερδίζει καρδιές!

Γλέντα την κάθε μέρα σου

Μέχρι να τελειώσει

Για δε κατέχεις αύριο

Ήντα θα ξημερώσει

Μ’ αυτή την μαντινάδα μας συστήθηκαν και μας προϊδέασαν για το τι θα επακολουθήσει. Μία παρέα νέων θέλησε να δείξει ποια είναι η Κρήτη και πως μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα μπορούν οι Κρητικοί να στήσουν ένα γλέντι ακόμα και λίγα μέτρα από τα Λιοντάρια. Μία καντάδα από νέους που θέλησαν να ξεσηκώσουν το κέντρο της πόλης.

Οι πρώτες κοντυλιές ξεκίνησαν από την αρχή της 25ης Αυγούστου. Οι πρώτοι θεατές της ξεχωριστής αυτής κίνησης, ένα ζευγάρι νέων που απολάμβανε την όμορφη βραδιά σ’ ένα παγκάκι ενώ έδειχναν να το διασκεδάζουν με τη ψυχή τους.

Η παρέα και οι κανταδόροι ωστόσο δεν έμειναν εκεί. Διέσχισαν την 25ης Αυγούστου και ξεσήκωσαν με τις μαντινάδες πεζούς και οδηγούς.

Η καντάδα βγαλμένη από μία άλλη εποχή άρχισε σιγά-σιγά να πετυχαίνει το σκοπό της. Τα πρώτα κεράσματα βγήκαν στα τραπέζια και ο ήχος της λύρας γέμισε το Ηράκλειο. Λύρα χωρίς χορό δεν γίνεται. Δύο νέοι από την παρέα κάνουν την αρχή και η παρέα σιγά – σιγά μεγαλώνει.

Αυτοί οι νέοι δεν είχαν οργανώσει απολύτως τίποτα. Θέλησαν να θυμίσουν πως η Κρήτη, το γλέντι και η παράδοση είναι έννοιες ταυτόσημες και αλληλένδετες. Αυτή είναι η Κρήτη λοιπόν. Αυθορμητισμός, λεβεντιά και… ξεχωριστές μαντινάδες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News