Ψυχαγωγία

Η Μαρία Κορινθίου, ξανθό Κατερινιώ, στο πλατό της εκπομπής «Καλό Μεσημέρι»

Η Μαρία Κορινθίου ως «Κατερινιώ» στην εκπομπή της ΚΡΗΤΗ TV - Μίλησε για την παράσταση, για τον σύζυγο και την κόρη της στο «Καλό Μεσημέρι» και στην Ιωάννα Μαλέσκου

Ζεστή, επικοινωνιακή, άμεση και εντυπωσιακή η Μαρία Κορινθίου μίλησε για όλα στην εκπομπή «Καλό Μεσημέρι», και στην Ιωάννα, αλλά και για το πώς προέκυψε η συμμετοχή της - από τη σκέψη μέχρι και τον πρωταγωνιστικό ρόλο - στη «Νεράιδα και το Παλικάρι».

Την χαρακτηρίζει το ταμπεραμέντο και το μπρίο, μάλιστα όπως είπε το πιο φανατικό κοινό της είναι γυναίκες και μάλιστα όπως είπε σαν χαρακτήρας έχει κοινά με το Κατερινιώ και επί σκηνής είναι «Μαρία σαν Κατερινιώ».

Από μελαχρινή, ξανθιά για χάριν του ρόλου, εξομολογήθηκε πως οι αλλαγές δεν την τρομάζουν καθόλου, ωστόσο δε θα έβαφε ποτέ τα μαλλιά της, όπως είπε, ενώ σύντομα θα… ξαναγίνει μελαχρινή.

Δεν είναι τύπος που θα βγει ή θα ξενυχτήσει, είναι σπιτόγατα, ενώ όπως τόνισε είναι η τελευταία που φεύγει από το θέατρο, γιατί εκτιμά την αγάπη του κόσμου που πληρώνει και πηγαίνει αφιερώνοντας το χρόνο του.

Η Μαρία Κορινθίου είναι σύζυγος - παντρευμένη με τον ηθοποιό Γιάννη Αϊβάζη - και μητέρα, μιλάει λοιπόν για την κόρη της και αποκαλύπτει πως μοιάζει και στους δύο, ενώ έχει πρότυπο τη μαμά της, αναφέροντας ότι είναι μονόδρομος η ενάσχοληση της με το θέατρο.

Μάλιστα η Μαρία μοιράστηκε με την Ιωάννα μία εμπειρία της με την μικρή Ισμήνη, η οποία πηγαίνει Ε’ Δημοτικού. Σε μία εργασία της στο σχολείο η Ισμήνη έγραψε για την μητέρα της ότι αποτελεί πρότυπο καλλιτέχνη για εκείνη που την θαυμάζει πάρα πολύ.

Η Μαρία εξομολογείται ότι αιφνιδιάστηκε, αλλά ένιωσε απέραντη χαρά.

Ο θίασος και οι παραστάσεις

Σημειώνεται ότι οι θρυλικοί Φουρτουνάκηδες και Βροντάκηδες ζωντανεύουν ξανά, στο θεατρικό σανίδι με τη «Νεράιδα και το Παλικάρι», και μας χαρίσουν άφθονες στιγμές γέλιου και χαλάρωσης.

Πρόκειται για έναν πολυμελή θίασος με πρωταγωνιστές την Μαρία Κορινθίου και τον Παναγιώτη Πετράκη - και σκηνοθεσία του Γιώργου Βάλαρη - πλαισιώνεται από την Χρυσούλα Διαβάτη και τον Γιώργο Κωνσταντίνου ενώ ο δημοφιλής Νίκος Ζωιδάκης ερμηνεύει ζωντανά μαντινάδες και την παραδοσιακή κρητική μουσική της παράστασης!

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Ηράκλειο εμφανίζεται ο Κρητικός παραδοσιακός όμιλος του Θανάση Μαυρόκωστα ενώ στα Χανιά εμφανίζεται ο παραδοσιακός σύλλογος «ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ».

Παραστάσεις δίνονται στο κινηματοθέατρο AΣΤΟΡΙΑ στο Ηράκλειο, από τις 19 έως τις 22 Μαρτίου, και στη συνέχεια στο MEGA PLACE στα Χανιά στις 23 και 24 Μαρτίου.

  

 

Σχόλια