Ο Νίκος Ζωιδάκης ξεσηκώνει με τις μαντινάδες του στη «Νεράιδα και το Παλικάρι»

Life
Ο Νίκος Ζωιδάκης ξεσηκώνει με τις μαντινάδες του στη «Νεράιδα και το Παλικάρι»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κρητικός καλλιτέχνης μας μιλά για το ρόλο του στην αισθηματική κωμωδία που έχουμε λατρέψει

Είναι ταλαντούχος, μας έχει ξεσηκώσει επανειλημμένες φορές με τη μουσική, τη φωνή και τις μαντινάδες του, ενώ αναμφισβήτητα είναι ο αγαπημένος όλων των Κρητικών και… μη.

Ο λόγος για τον Νίκο Ζωιδάκη τον οποίο φέτος έχουμε την ευκαιρία να τον απολαμβάνουμε σε ένα διαφορετικό ρόλο, αυτόν του… ίδιου του του εαυτού, όμως πάνω στο θεατρικό σανίδι. Ο γνωστός καλλιτέχνης συμμετέχει στην παράσταση «Η Νεράιδα και το Παλικάρι» που ξεκίνησε πριν από λίγες εβδομάδες, έχει μεγάλη ανταπόκριση και έχει αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές.

Ο Νίκος Ζωιδάκης μιλά στο neakriti.gr για την απόφασή του να βρεθεί φέτος δίπλα σε ηθοποιούς, σε ένα χώρο που δεν τον έχουμε συνηθίσει, και μας ξεκαθαρίζει πως οι μαντινάδες που λέει στην παράσταση είναι ουσιαστικά αυθόρμητες.

Πώς αποφάσισε ο Κρητικός καλλιτέχνης να πει το «ναι» και πώς του έγινε η πρόταση;

«Η πρόταση για να συμμετέχω στην παράσταση μου έγινε από τον σκηνοθέτη της παράστασης τον κ. Βάλαρη και τον ευχαριστώ πάρα πολύ για τη δυνατότητα που μου έδωσε να νιώσω την εμπειρία αυτή για πρώτη φορά στο θεατρικό σανίδι.» απαντά ο κ. Ζωιδάκης και στο αν είχε αμφιβολίες για να παίξει, εκείνος είναι αποστομωτικός: «Δεν το σκέφτηκα καθόλου! Η απάντηση ήταν αμέσως ναι.».

Στην ερώτηση αν έπαιξε ρόλο που το έργο εκτυλίσσεται -σαν θεματική- στην Κρήτη, προκειμένου ο κ. Ζωιδάκης να δεχτεί, η απάντηση είναι μονολεκτική και δεν αφήνει περιθώρια άλλων ερωτήσεων: «Σίγουρα!».

Ο ρόλος στη «Νεράιδα και το Παλικάρι», οι μαντινάδες και η Κρήτη

«Παίζω τον ρόλο του Νίκου Ζωιδάκη. Είμαι ο αφηγητής της παράστασης και την παρουσιάζω με τον δικό μου τρόπο. Όσο για τις μαντινάδες, κάθε μέρα αυτοσχεδιάζουμε!» μας λέει ο καλλιτέχνης της Κρητικής μουσικής.

Αναφορικά με το αν περίμενε πως κάποια στιγμή θα ανέβαινε στο θεατρικό σανίδι, ο ίδιος απαντά ότι «από τη στιγμή που απευθύνομαι σε κόσμο, αναμενόμενο ήταν να μου γίνει μια τέτοια πρόταση. Μου είχε ξαναγίνει στο παρελθόν αλλά η στιγμή που μου ταίριαζε απόλυτα είναι η σημερινή.».

Όσον αφορά στην αίσθηση που τους έχει δώσουν οι θεατές οι οποίοι έχουν παρακολουθήσει την παράσταση… «Και μόνο η τεράστια ανταπόκριση του κόσμου δίνει την απάντηση.».

Ο Νίκος Ζωιδάκης, όμως, μακριά από την Κρήτη δεν κάνει αφού βρίσκει πάντα ευκαιρίες να γυρίζει στο νησί όπου γεννήθηκε και να βλέπει τους αγαπημένους του ανθρώπους, να παίζει τη μουσική που αγαπά και να γλεντά με την ψυχή του. Και το γεγονός ότι αποφάσισε να πει το «ναι» στην παράσταση με τους… γνωστούς μας Βροντάκηδες και Φουρτουνάκηδες, λέει πολλά…

«Χωρίς την Κρήτη δεν μπορώ να ζήσω. Εκεί είναι το σπίτι μου, εκεί είναι η οικογένεια μου! Κάθε εβδομάδα έρχομαι να “φορτίσω” τις μπαταρίες μου και ξαναπηγαίνω στην Αθήνα πιο δυνατός. Και εννοείται πως μόλις τελειώσουν οι επαγγελματικές υποχρεώσεις στην Αθήνα, πάλι στην Κρήτη θα είμαι.».

Η συνέντευξή μας με τον Νίκο Ζωιδάκη δε θα μπορούμε, όμως, να μην κλείσει με μία δική του μαντινάδα και μία ευχή για το 2019:

«Η ευχή μου είναι να έχουμε όλοι την υγεία μας και το νέο χρόνο, ούτως ώστε να μπορούμε να πραγματοποιήσουμε ό,τι περνάει από το μυαλό μας. Συνεπώς, Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος, έως το Πάσχα του 2019 έχουμε σχεδιάσει να είμαστε με τη Νεράιδα και το Παλικάρι. Μετά το Πάσχα θα έχω και νεότερα να σας πω.».

Και για να κλείσουμε παραδοσιακά με μια μαντινάδα: «Σε όλο τον κόσμο εύχομαι για τον καινούριο χρόνο, να είναι πλούσιος στις χαρές και πάμφτωχος στον πόνο».

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Τετάρτη: 19:00

Πέμπτη - Παρασκευή: 21:00

Σάββατο: 17:30 & 20:30

Κυριακή: 15:30

Τιμές Εισιτηρίων:

Καθημερινά και Κυριακές (εκτός Σαββάτου)

Διακεκριμένη: 25 euro

Α’ ΖΩΝΗ: 21 euro

Β’ ΖΩΝΗ 17 euro

Γ’ ΖΩΝΗ 14 euro

Βραδινή Σαββάτου:

Διακεκριμένη: 28 euro

Α’ ΖΩΝΗ: 23 euro

Β’ ΖΩΝΗ 18 euro Γ’ ΖΩΝΗ 15 euro

Ειδικές τιμές για ΑΜΕΑ, Άνω των 65, Φοιτητές και Ανέργους

Ειδικές τιμές για παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών

Ειδικές τιμές για γκρουπ

Ώρες ταμείου Θέατρο BROADWAY:

Δευτέρα: 14:00 – 20:00

Τρίτη: 11:00 – 14:00 & 18:00 – 21:00

Τετάρτη έως και Σάββατο: 10:00 – 21:00

Κυριακή: 11:00 – 20:00

Τηλέφωνο Ταμείου: 2108654787 – 2110125784

Προπώληση: ticketservices.gr, στα καταστήματα PUBLIC και στο tickets.public.gr

Κείμενο: Λάκης Μιχαηλίδης

Διασκευή - Σκηνοθεσία: Γιώργος Βάλαρης

Παραδοσιακή Κρητική Μουσική

Σκηνικά: Λία Ασβεστά

Κοστούμια: Έλενα Παπανικολάου

Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα

Φωτογράφος: Μάνθος Τσακιρίδης

Video trailer: Φώτης Φωτόπουλος

Βοηθός σκηνοθέτης: Κων/νος Φρίγγας

Διεύθυνση παραγωγής: Κατερίνα Μπερδέκα

Βοηθός παραγωγής: Μαριάνθη Μπαϊρακτάρη

Πρωταγωνιστούν: Μαρία Κορινθίου (Κατερινιώ), Παναγιώτης Πετράκης (Μανούσος), Σταύρος Νικολαίδης (Ενωμοτάρχης), Σπύρος Μεριανός (Ιερέας), Ευτυχία Φαναριώτη (Λενιώ), Ανδρέας Κωνσταντινίδης (Μανολιός) και στον ρόλο του Βροντάκη ο Κοσμάς Ζαχάρωφ.

Φιλική συμμετοχή: Πέτρος Ξεκούκης

Στον ρόλο της μητέρας Φουρτουνάκη η Χρυσούλα Διαβάτη

Στον ρόλο του πατέρα Φουρτουνάκη ο Γιώργος Κωνσταντίνου

Συμμετέχουν: Κων/νος Φρίγγας, Χρήστος Ιντζέογλου (χωροφύλακας), Άρης Δελαγραμμάτικας (Μαθιός) και ο Κρητικός χορευτικός Σύλλογος του Αντώνη Βασσάλου με την παραδοσιακή κρητική μουσική και τα τραγούδια που ερμηνεύει ζωντανά ο Νίκος Ζωιδάκης.

Παραγωγή: BroadwayShow Productions

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News