Νέα «Επέλαση» του Γιώργου και Νίκου Στρατάκη

Life
Νέα «Επέλαση» του Γιώργου και Νίκου Στρατάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυκλοφόρησε ο νέος δίσκος του Γιώργου και Νίκου Στρατάκη με τίτλο «Επέλαση»

Οι αδελφοί Στρατάκη με σεβασμό και αγάπη για την κρητική μουσική, ακολουθώντας πιστά το πηγαίο μουσικό ένστικτο τους, δημιούργησαν μια νέα μουσική πρόταση - άποψη, και την «κλείδωσαν» δισκογραφικά με τον τίτλο «Επέλαση».

Ξεκινώντας δισκογραφικά από το 2012, έχουν δημιουργήσει τρεις δισκογραφικές ομαδικές δουλειές ("7 του Μάρτη", "Το κοπέλι κι ο Δράκος", "Δίκταμο και Νεράντζι"), και ενδιάμεσα άλλες δυο προσωπικές δισκογραφίες του Νίκου Στρατάκη ("Ανάσα", "Νερό κι αλάτι"), καταλήγοντας στο σήμερα 17/12/2018 και μέσα σε 6 χρόνια, να κάνουν την "Επέλαση" τους, με αυτήν τη νέα τους δισκογραφική δουλειά.

Ο τίτλος θέλει να τονίσει τον συνεχή και χωρίς ενδοιασμούς "αγώνα" τους στην μουσική αρένα, υποστηρίζοντας σταθερά τις μουσικές τους απόψεις όλα αυτά τα χρόνια.

Ο δίσκος περιλαμβάνει δώδεκα τραγούδια που ερμηνεύουν η Βούλα  ο Γιώργος και ο Νίκος Στρατάκης  σε μουσική του Νίκου & Γιώργου Στρατάκη και της Βούλας Στρατάκη, και σε στίχους της Δέσποινας Σπαντιδάκη, της Ηλιάνας Λυκούδη, της Κωνσταντίνας Ματζαράκη, του Νίκου Στρατάκη και σε ποίηση του Σταύρου Τζανή. Επίσης περιέχει σε διασκευή τα παραδοσιακά τραγούδια «ΚΑΝΕΛΟΡΙΖΑ» όπως συναντάται στην Κρήτη και το "Σα θέλεις" σε παραδοσιακή μουσική - στίχοι Καλύμνου.

Ο δίσκος «ΕΠΕΛΑΣΗ» κυκλοφορεί από την VOREIOS ANEMOMILOS  - NORTHENPINWHEEL που αποτελεί μία νέα δισκογραφική πρόταση στο χώρο της μουσικής.

Οι ηχογραφήσεις έγιναν στο στούντιο Sierra στην Αθήνα με ηχολήπτη τον Γιώργο Καριώτη, ενώ οι ηχογραφήσεις για το 4 μουσικό κομμάτι (Ελιά), και το 7 μουσικό κομμάτι (Το γέλιο σου), έγιναν στο στούντιο Άστρα στο Ηράκλειο Κρήτης, με ηχολήπτη τον Κώστα Μαρκάκη. Η μίξη και το mastering του ήχου έγιναν από τον Χρήστο Ζορμπά στο στούντιο sierra στην Αθήνα.

Οι φωτογραφίες είναι του Γιάννη Συρογιαννόπουλου, ενώ την όλη εικαστική επιμέλεια - δημιουργία του CD, ανέλαβε η foamcastle by Sarah Schaumburg.

Έπαιξαν οι Μουσικοί

Λύρα: Στρατάκης Γιώργος, Λαούτο, τζουρά, δοξάρια: Στρατάκης Νίκος, Κρουστά: Στρατάκης Μανώλης, Βιολί: Γάσιας Δημήτρης, Πνευστά: Μακρής Γιώργος, Κιθάρα: Ζωγραφάκης Δημήτρης, Κόντρα μπάσο: Χατζάκης Αλέξανδρος.

ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ

  • ΑΘΗΝΑ:

Δισκοπωλείο “Νίκος Ξυλούρης", Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου) & Υποκατάστημα: Εντός του Μουσείου Ελληνικών λαϊκών μουσικών οργάνων, Διογένους 1-3 Αέρηδες-Πλάκα.

Music Corner, Πανεπιστημίου 56, Τηλ.: 210 3304000

  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:

Studio 52 - Δοσκώρης, Δημητρίου Γούναρη 46, Κέντρο

  • ΠΑΤΡΑ:

Musical, Φωκάς, Ερμού 46, Τ.Κ 26221, Τηλ.: 2610 620222

  • ΗΡΑΚΛΕΙΟ:

Αεράκης - Κρητικό μουσικό εργαστήρι, Πλ. Κοραή 14, Ηράκλειο

"Δισκόραμα", Μικρή Έβανς

Γιάννης Φραγκάκης “Cretaphone” (Οδός 1821)

  • ΧΑΝΙΑ:

Jukebox Music Store - Giorgos Korkidis, Σκρυδλώφ 1, Χανιά

Σπύρος Μπασιάς, Μπαλαντίνου 1, Χανιά

  • ΡΕΘΥΜΝΟ:

Γιώργος Γαληνός

  • ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ:

Μουσική Φόρμουλα- Greek Music Shop - Ευδαίμων Παναγιώτης, Κοντογιάννη Γ. 13

  • 50 Καταστήματα PUBLIC σε όλη την Ελλάδα & Κύπρο

(Άργος, Athens Metro Mall, Αγία Παρασκευή, Αγρίνιο, Αιγάλεω, Αλεξανδρούπολη, Βόλος, Γλυφάδα, Δράμα, Ζωγράφου, Ηράκλειο, Θεσ/νίκη – Πυλαία, Θεσ/νίκη – Τσιμισκή, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Καβάλα, Καλαμάτα, Καλλιθέα, Καστοριά, Κατερίνη, Κοζάνη, Κομοτηνή, Κορυδαλλός, Κόρινθος, Λάρισα, Λαμία, Μαρούσι - Golden Hall, Μαρούσι - The Mall, Μυτιλήνη, Νέα Ερυθραία, Νέα Σμύρνη, Ξάνθη, Ορεστιάδα, Πάτρα, Πειραιάς, Περιστέρι, Πύργος, Ρέθυμνο, Ρόδος - Γρ. Λαμπράκη, Ρόδος - Νέα Μαρίνα, Σέρρες, Σύνταγμα, Τρίκαλα, Χαλάνδρι, Χαλκίδα, Χανιά, Ψυχικό, Κύπρος)

  • ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ:

Oakleigh Music Centre, Victoria, 22 Chester Str. Melbourne, Australia

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News