Ψυχαγωγία

Συναυλία

Μουσικές απ' όλο τον κόσμο στο Ιστορικό Μουσείο

Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου 2018, 9:00 μμ, Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Το “Άμα βραδιάσει”, το μικρό φεστιβάλ του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, αποχαιρετά το καλοκαίρι την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου και ώρα 9 μ.μ., με μουσικές απ’ όλο τον κόσμο και σημείο συνάντησης τον νεοκλασικό κήπο του ΙΜΚ.

Στην τελευταία προγραμματισμένη μουσική εκδήλωση του ΙΜΚ για τη θερινή περίοδο, ο Μύρων Κλίνης, επιλέγει μουσική με άξονα τους έθνικ ρυθμούς. Το ethnic, ως μουσικό ρεύμα της Δύσης, έλκει τις ρίζες του από την αφρικανική ήπειρο, αναπτύσσεται σε όλη τη διάρκεια του 20ού αι. μαζί με άλλα μουσικά είδη, όπως Jazz, Soul, Funk, Rhythm and Blues, και Reggae από την Τζαμάικα, Latin από την Κούβα και το Πουέρτο Ρίκο και καθιερώνεται στις μουσικές συνειδήσεις τη δεκαετία του 1980.

Η βραδιά αυτή στον κήπο - και εναλλακτικά στο βορινό deck - του ΙΜΚ θα γεμίσει από τον ρυθμό και τα ηχοχρώματα των Fela Kuti, Manu Dibango, Aretha Franklin, Ray Charles, Bob Marley, Peter Tosh, Perez Prado, Tito Puente, Celia Cruz, Santana, James Brown, Funkadelic, UB40, Alpha Blondy, Shakti και σύγχρονων σχημάτων, όπως Dub Inc, Souljazz Orchestra, Thievery Corporation κ.ά.

Με το μειωμένο εισιτήριο των 3 ευρώ οι επισκέπτες του μουσείου θα έχουν το πλεονέκτημα να απολαύσουν τη μουσική βραδιά, να περιηγηθούν τις πτέρυγες των μόνιμων και περιοδικών εκθέσεων και να χρησιμοποιήσουν τις συσκευές ακουστικής ξενάγησης που θα προσφέρονται, με σειρά προτεραιότητας, στην είσοδο του μουσείου. Το βράδυ της Τετάρτης το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης θα είναι ανοικτό από τις 8 μ.μ. έως τις 11 μ.μ. Στο διάστημα αυτό δροσιστικά ποτά θα σερβίρονται στο ΙΜΚ bar (στον 1ο όροφο) και θα λειτουργεί, επίσης, το Πωλητήριο του Μουσείου (στην είσοδο), όπου διατίθενται οι εκδόσεις της Εταιρείας Κρητικών Ιστορικών Μελετών και οι δημιουργίες νέων σχεδιαστών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια