default-image

Είστε καλλίφωνοι; Η Περιφέρεια καλεί σε ακροάσεις!

Life
Είστε καλλίφωνοι; Η Περιφέρεια καλεί σε ακροάσεις!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ρεπερτόριό περιλαμβάνει τραγούδια από την Αναγέννηση έως σύγχρονα.

Οι χορωδίες της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου πραγματοποιούν ακροάσεις αυτόν τον καιρό και έως τις 10 Σεπτεμβρίου για τα τμήματα:

- Παιδικής Χορωδίας (για παιδιά από Α’ Δημοτικού έως 13 χρονών).

- Νεανικής Χορωδίας (για παιδιά και νέους από 14 έως 22 χρονών).

- Μικτής Χορωδίας (για ενήλικες έως 55 χρονών).

Οι ακροάσεις γίνονται στο 8ο Δημοτικό Σχολείο, στην οδό Ταξιάρχου Μαρκοπούλου 8, ενώ πληροφορίες δίνονται στο 6974/768.650 (κ. Λένα Χατζηγεωργίου).

Η Παιδική-Νεανική Χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου και η Μικτή Χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου ιδρύθηκαν το 2007 από τον Νομαρχιακό Οργανισμό Πολιτισμού και Επιμόρφωσης Ηρακλείου (ΝΟΠΕΗ), υπό τη διεύθυνση της κ. Εύας Θανάση και με καλλιτεχνικό διευθυντή τον κ. Παναγιώτη Φουρναράκη. Στόχος τους είναι η καλλιέργεια και η προβολή της μουσικής στο Ηράκλειο και εν γένει στην Κρήτη. Μετά την υλοποίηση του σχεδίου “Καλλικράτης”, οι χορωδίες λειτουργούν με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης-Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

Η Παιδική-Νεανική Χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου έχει πραγματοποιήσει δεκάδες συναυλίες σε όλη την Κρήτη, με έργα μεγάλων Ελλήνων και ξένων δημιουργών, ενώ έχει συμπράξει με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Νομαρχίας, καθώς και με τον Στέφανο Κορκολή σε έργα του μεγάλου μας συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

Το 2013 δημιουργήθηκε ξεχωριστό τμήμα για παιδιά ηλικίας 6 έως 12 χρονών (Παιδική Χορωδία) και τμήμα Νεανικής Χορωδίας για μεγαλύτερα παιδιά. Από τον Οκτώβριο του 2010 τη διεύθυνση της Χορωδίας έχει η κ. Λένα Χατζηγεωργίου.

Η Μικτή Χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου έχει πραγματοποιήσει δεκάδες συναυλίες σε όλη την Κρήτη, με έργα μεγάλων Ελλήνων και ξένων δημιουργών. Από το 2015 συνεργάζεται με τον μουσικοσυνθέτη και τραγουδοποιό Στέφανο Κορκολή.

Το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει τραγούδια από την Αναγέννηση έως σύγχρονα. Από τον Οκτώβριο του 2010 τη διδασκαλία και τη διεύθυνση της χορωδίας έχει η κ. Λένα Χατζηγεωργίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News