Ψυχαγωγία

Εκδηλώσεις

Θέατρο, μουσική και τραγούδι στο Θέατρο Γαζίου

Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου 2018, 9:00 μμ, Ανοικτό Θέατρο Γαζίου

Συνεχίζονται και το επόμενο διάστημα οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Ανοιχτό Θέατρο Γαζίου, στην πλατεία Μ. Κατσαμάνη, πίσω από το Δημαρχείο Μαλεβιζίου, όλες με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Οι εκδηλώσεις αναλυτικά:

* Τετάρτη 29 Αυγούστου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δαμάστας παρουσιάζει ένα απολαυστικό μουσικοθεατρικό δρώμενο με θέμα “Μεταξύ τυριού και παρέας”. Συμμετέχουν οι μουσικοί Δημήτρης Μακρυδάκης στη λύρα, Μανόλης Μαραθιανάκης στο λαούτο, Γιάννης Μπορμπουδάκης στο λαούτο και Μιχάλης Ιατράκης στα κρουστά και την ασκομαντούρα.

Την εκδήλωση πλαισιώνει το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Δαμάστας.

Εκφωνήτρια της εκδήλωσης, η ώρα έναρξης της οποίας είναι στις 9 μ.μ., θα είναι η Ειρήνη Βάμβουκα-Τριγώνη. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

* Ο Βαγγέλης Σαμαράκης και η Μουσική του Συντροφιά παρουσιάζουν στο Ανοιχτό Θέατρο Γαζίου, τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου, με ώρα έναρξης στις 9 μ.μ., μια μουσικοποιητική βραδιά με τίτλο “Ήρθες απ’ τη Σμύρνη”. Η μουσική είναι του Βαγγέλη Σαμαράκη. Τραγουδούν οι Γιάννης Τζίνας, Πέλλα Ροδουσάκη, Gabriel Roskos και Kristina Eisenhoffel.

Ποίηση-στίχοι: Γιώργος Αγγελάκης, Χρήστος Καραγιάννης, Ελένη Μωυσιάδου, Βαγγέλης Σαμαράκης, Γιώργος Συμεωνίδης, Γιώργος Φρυγανάκης, Γιάννης Τσερεβελάκης, Μανούσος Φούμης.
Συμμετέχει η Μουσική Συντροφιά. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

* Ο θρυλικός “Καπετάν Μιχάλης” του Νίκου Καζαντζάκη, σε σκηνοθεσία και με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο ηθοποιό Νίκο Βερλέκη, θα παρουσιαστεί σε μία και μοναδική παράσταση στο Ανοιχτό Θέατρο Γαζίου την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Ολόκληρη η Κρήτη απ' άκρου σ' άκρου, από τα Χανιά ως τη Σητεία, αγκάλιασε ζεστά το αγαπημένο έργο του Νίκου Καζαντζάκη “Ο Καπετάν Μιχάλης”. Ο Νίκος Βερλέκης σκηνοθετεί την παράσταση και ερμηνεύει μοναδικά τον θρυλικό ρόλο του Καπετάν Μιχάλη.

Πολυπληθής θίασος ζωντανεύει πιστά, καθαρά τους ήρωες του Καζαντζάκη, ενώ η λύρα, το λαούτο και το τραγούδι επί σκηνής πλαισιώνουν την παράσταση. Η υπόθεση τοποθετείται στην Κρητική Επανάσταση του 1889. Η παράσταση είναι ακατάλληλη για μικρά παιδιά.

Τα αυθεντικά κοστούμια της παράστασης τα παραχώρησε ευγενικά το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης.

Η παράσταση, που στέκεται με ευλάβεια και σεβασμό στο επικό μυθιστόρημα της Κρήτης, είναι ένας ύμνος στον αγώνα για το χρέος και την ελευθερία.

«Ο Νίκος Καζαντζάκης, ο μεγάλος μας στοχαστής, μας παροτρύνει: Ο καθένας οφείλει ν’ αναμετρηθεί με τον εαυτό του. Ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του, ώστε “κανείς να μην μπορεί να βρει πια δικαιολογίες για τις ασήμαντες και άναντρες πράξεις του” και γράφει: “Όταν άρχισα, τώρα στα γεράματα, να γράφω τον καπετάν Μιχάλη, ο κρυφός σκοπός μου ήταν τούτος: να σώσω, ντύνοντας με λέξεις, τ’ όραμα του κόσμου όπως το δημιούργησαν τα παιδικά μου μάτια...”. Θεωρούμε χρέος μας λοιπόν ν’ αγκαλιάσουμε και να προσθέσουμε κι εμείς ένα λιθαράκι στον πολιτισμό του τόπου μας», αναφέρουν οι συντελεστές της παράστασης.

Τη θεατρική διασκευή έχει κάνει ο Κωστής Κολώτας και τη σκηνοθεσία ο Νίκος Βερλέκης. Η μουσική επιμέλεια είναι του Βασίλη Σκουλά, η μουσική σύνθεση του Λουδοβίκου των Ανωγείων, και η επιμέλεια σκηνικών και κοστουμιών της Σοφίας Κονταξάκη.

Βοηθός σκηνοθέτης είναι η Πόπη Δασκαλάκη.

Πρωταγωνιστούν οι Νίκος Βερλέκης, Θοδωρής Προκοπίου, Νίκος Ασπραδάκης, Ανδρέας Γιαννακουδάκης, Δημήτρης Γιαννίδης, Νίκος Δασκαλάκης, Πέτρος Καλύβας, Άννα Κωτάκη, Λία Λιανάκη, Μιχάλης Μαλλιωτάκης, Κωστής Μαυρικάκης, Δέσποινα Μπιτζέ, Σωτήρης Παπανικολάου, Φίλιππος Σαρρής και Δημήτρης Σέρφας.

Παίζουν επί σκηνής οι μουσικοί Γιώργης Λαμπράκης (λύρα) και Μανόλης Καραβυράκης (λαούτο).

Η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ η ώρα έναρξης στις 9 μ.μ.

Από τους διοργανωτές ανακοινώνεται επίσης ότι η 2η συνάντηση χορωδιών απ’ όλη την Ελλάδα, η οποία ήταν προγραμματισμένη για την Παρασκευή 31 Αυγούστου, ακυρώνεται για τεχνικούς λόγους.

Σχόλια