default-image

«Αγροτικός Αύγουστος» και φέτος στα Χανιά

Life
«Αγροτικός Αύγουστος» και φέτος στα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αναγκαιότητα της πιστοποίησης των παραδοσιακών προϊόντων της Κρήτης είναι το βασικό μήνυμα που στέλνουν οι φετινές εκδηλώσεις του «Αγροτικού Αυγούστου», η αυλαία των οποίων ανοίγει την Παρασκευή στα Χανιά.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, στον «Αγροτικό Αύγουστο 2018», που φιλοξενείται στην πλατεία 1866, λαμβάνουν μέρος προβάλλοντας τα προϊόντα τους 36 πιστοποιημένες επιχειρήσεις έναντι 28 πέρυσι, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθούν ομιλίες και πολιτιστικές βραδιές.

«Προωθούμε τα πιστοποιημένα προϊόντα του τόπου μας που έχουν προστιθέμενη αξία και μπορούν να κερδίσουν τις διεθνείς αγορές», τόνισε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας. Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης γνωστοποίησε πώς στο φετινό «Αγροτικό Αύγουστο» η Αντιπεριφέρεια θα συμμετέχει με ειδικό περίπτερο όπου θα παρέχονται πληροφορίες για όσους επιθυμούν να αναπτύξουν δράσεις οικοτεχνίας.

«Ως Περιφέρεια στηρίζουμε κάθε καινοτόμο δράση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα έγινε γνωστό ότι στον «Αγροτικό Αύγουστο» θα συμμετέχει με δικό της περίπτερο η Αγροτική φυλακή Αγιάς προβάλλοντας προϊόντα που παρασκευάζουν κρατούμενοι στη φυλακή.

«Το Επιμελητήριο Χανίων στηρίζει και τη φετινή εκδήλωση ανοίγοντας και τον διάλογο για οργάνωση του «Αγροτικού Αυγούστου» σε μεγαλύτερο χώρο, τόνισε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του φορέα Νίκος Ηλιάκης.

Οι φετινές εκδηλώσεις του «Αγροτικού Αυγούστου» θα διαρκέσουν έως τις 30 Αυγούστου και τα περίπτερα θα είναι ανοικτά από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News