Jazz Από τη Γη στη Σελήνη στον Αρχαιολογικό χώρο Τυλίσου

Life
Jazz Από τη Γη στη Σελήνη στον Αρχαιολογικό χώρο Τυλίσου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συναυλία
Κυριακή,26 Αυγ 2018, 21:00
Αρχαιολογικός χώρος Τυλίσου
Πανσέληνο με τζαζ θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι φίλοι της εναλλακτικής μουσικής.

Η συναυλία με τίτλο "Jazz Από τη Γη στη Σελήνη" θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Αυγούστου στον Αρχαιολογικό χώρο Τυλίσου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη ενώ η έναρξη έχει προγραμματιστεί για τις 9 μ.μ.

Για όγδοη συνεχόμενη χρονιά ένα ταξίδι με τζαζ μουσική στον Αρχαιολογικό χώρο Τυλίσου. Φέτος θα ταξιδέψουμε μαζί με τους: Jazz O Matic και την Αλεξάνδρα Σιέτη.

Μια σύμπραξη ορισμένων από τους πιο σημαντικούς μουσικούς της τζαζ στη χώρα μας που θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει κλασσικά κομμάτια της jazz, funk και soul ρυθμούς και συνθέσεις των μελών του σχήματος.

Oleg Chaly, πλήκτρα

Χάρης Καπετανάκης, σαξόφωνο

Ανδρέας Θερμός, σαξόφωνο,

Γιώργος Σμυρνής, μπάσο

Νίκος Βαργιαμίδης,τύμπανα

Αλεξάνδρα Σιέτη, φωνή.

Όπως κάθε χρόνο η συναυλία είναι αφιερωμένη στον (καταγόμενο από την Τύλισο) τζαζ ντράμερ Κώστα Κουβίδη, φίλοι και συνεργάτες του οποίου ήταν όλοι οι μουσικοί που συμμετέχουν, και σε όλα τα θύματα των τροχαίων συγκρούσεων.

Σας περιμένουμε στην Τύλισο, για ένα ασφαλές και ευχάριστο ταξίδι.

Αλλα και για να δηλώσουμε τη θέληση μας να σταματήσουμε το μακελειό στους δρόμους.

Όσοι το θέλησαν στ αλήθεια μπόρεσαν και το σταμάτησαν.

You Are What U Do – Κώστας Κουβίδης, Πολιτιστικός Σύλλογος Τυλίσου,

Δήμος Μαλεβιζίου, Αρχαιολογική Υπηρεσία Ηρακλείου

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ - ΕΝΑΡΞΗ 21.00

Jazz O Matic:

Oleg Chaly – πλήκτρα

Τζαζ πιανίστας, απόφοιτος του Murmansk Music College. Jazz & Variety Music Department .

Απο το 1985 μεχρι το 1999 συμμετείχε σε διάφορα Jazz φεστιβάλ στη Ρωσία, την Εσθονία, την Ουκρανία, τη Φινλανδία, τη Νορβηγία, την Ελβετία όπως και στις ΗΠΑ (Jacksonville National Jazz Festival, Jacksonville,FL.1990).

Από το 1999 μέχρι σήμερα μένει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη.

΄Εχει συνεργαστεί με σημαντικούς μουσικούς όπως οι: Sheila Jordan, Sasha Mashin, Chico Freeman, Louisiana Red, Dolores Scott, Milcho Leviev, Tony Lakatos, Rex Richardson, Richie Morales, Alexander Berenson, Nikolay Poporavko, Diego Rivera, Craig Bailey, Sanni Orasmaa κ.α..

Με δικα του σχήματα (Thessaloniki Rhythm Section, Oleg Chaly Trio/Quartet/Quintet, Hammond Organ Trio, Oleg Chaly Organ Septet, Hit The Road Blues Band, Radio Motown) και με άλλα στα οποία συμμετέχει σαν προσκεκλημένος (Blues Wire, Nasa Funk, Aroma Caribe κα), εμφανίζεται σε clubs και Jazz & Blues Festivals στην Ελλάδα, τη Γερμανία, Βουλγαρία, Βόρεια Μακεδονία και Σερβία.

Για 18 συνεχή καλοκαίρια εργάζεται σαν πιανίστας στο γνωστό απο το ετήσιο φεστιβάλ του μεγαλύτερο ξενοδοχειακό συγκρότημα της Βόρειας Ελλάδας το SANI RESORT. Φέτος το καλοκαιρι συνεργάστηκε μαζί του η Αλεξάνδρα Σιέτη.

Ο Oleg Chaly έχει δημιουργήσει ένα δικό του Ωδείο Jazz στη Θεσσαλονίκη.

Καπετανάκης Χάρης – σαξόφωνο

Ο Χάρης Καπετανάκης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε σαξόφωνο και μουσικά θεωρητικά και από το 1991 ασχολείται ενεργά με τη μουσική, ως μέλος σε διάφορα συγκροτήματα της jazz, funk και latin σκηνής, όπως Hardgroove quartet, nasa funk, Jazz frequency quintet, Aroma Caribe, Nariz, We r Enough, αλλά και ως session μουσικός σε διαφορα projects της ελληνικής και ξένης μουσικής. Με τα παραπάνω συγκροτήματα έχει δώσει πολλές συναυλίες στην Ελλάδα, Κύπρο, Σερβία, Δανία, Αγγλία, Ιταλία, Ουγγαρία.

Έχει ηχογραφήσει σε πολλούς δίσκους ενώ προσωπικές του συνθέσεις υπάρχουν στις δουλειές των hardgroove και των nasa funk και στο προσωπικό του album που θα κυκλοφορήσει σύντομα.

Πέραν των σπουδαίων μουσικών, φίλων και συναδέλφων που συμμετέχουν στiς μπάντες που αναφέρθηκαν, έχει επίσης συνεργαστεί σε δισκογραφία και συναυλίες με μουσικούς όπως οι Roberto Pla, Ray Vega, Milcho Levief, Sheila Jordan, Chico Freeman, Herman Olivera, Alex Jacimovic, Alex Masha, Diego Rivera, Speakeasies, Χάρης Ιωάννου, Χρήστος Ραφαηλίδης και πολλούς άλλους. Επίσης έχει ανοίξει συναυλίες για τους Tito Puente, Eddie Palmieri (Sani Festival), Celia Cruz, los Van Van.

Συνεργασίες στην εγχώρια μουσική σκηνή: Παύλος Παυλίδης, Άγαμοι Θύται, Ξάξακες, Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Κ.Θ.Β.Ε.,και άλλοι.

Έχει γράψει μουσική για 5 ταινίες μικρού μήκους.

Σπουδές: 1991 -1994 σαξοφώνου, κλασσικής & jazz αρμονίας ( Σύγχρονο Ωδείο Θεσσάλονίκης - Σχολή jazz). Το 1995 παρακολούθησε σεμινάριο jazz του Berklee College of Music και έλαβε υποτροφία.

Απέκτησε επίσης δίπλωμα κλασσικού σαξοφώνου, πτυχίο αντίστιξης, πτυχίο φούγκας καθώς και πτυχίο μουσικολογίας από το τμήμα μουσικών σπουδών (Α.Π.Θ.)

–Είναι τελειόφοιτος του Ιονίου Πανεπιστημίου, κατεύθυνση εκτέλεσης jazz σαξοφώνου

– Η διπλωματική του εργασία (ΑΠΘ) έχει θέμα: “Αυτοσχεδιασμός και δυναμικές σχέσεις (interactions) των μουσικών στη τζαζ. Μια ποιοτική έρευνα με μουσικο εκπαιδευτικές προεκτάσεις

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ: Από το 2001, καθηγητής σαξοφώνου σε μουσικά σχολεία, στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης και στο Δημοτικό Ωδείο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης.

Δισκογραφία

HARDGROOVE QUARTET “rewind, AROMA CARIBE “musica latina”,

NASA FUNK “hippofunkohirous”, “Αντικειμενικά”, ΤRIO MARRE jazz quartet “Agamemnon”

Ανδρέας Θερμός - σαξόφωνο

Ο Ανδρέας Θερμός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου όταν ήταν 6 χρονών και σαξοφώνου στα 12. Δάσκαλοι του ήταν οι David Lynch, Δημήτρης Βασιλάκης, Τάκης Πατερέλης. Αποφοίτησε από το Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο Παλλήνης το 1995. Την ίδια χρονιά αποφοίτησε από το Ωδείο Φίλιππος Νάκας και κέρδισε υποτροφία από το Berklee College Of Music της Βοστόνης. Το 1996 ξεκίνησε τις σπουδές του στο Berklee όπου μαθήτευσε με τους: George Garzone, Billy Pierce, Andy McGhee, Jerry Bergonzi, κ.α. και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με τους: Greg Hopkins Big Band, Phil Wilson Big Band, Kendrick Scott, Lionel Louke, Mark Kelley, Milan Milanovic, Theodossi Spassov, Jesus Santandreu, Vardan Ovespian, Damian Draghici, κ.α. Έζησε ένα χρόνο στην Νέα Υόρκη και το 2001 επέστρεψε στην Ελλάδα.

Συνεργάστηκε με τον πιανίστα Λευτέρη Κορδή και το Δη.Πε.Θε Κέρκυρας και συμμετείχε στους Grupo Candela. Παράλληλα δημιούργησε τους “Cinnamon Free” με τον Γιώργο Κοντραφούρη. Το 2002-03 υπήρξε ενεργό μέλος των Greek Wariors υπο την διεύθυνση του Δημήτρη Βασιλάκη και Jason Yarde με εμφανίσεις στο Euro Jazz Festival(Αθήνα) και στα «Δημήτρια» (Θεσσαλονίκη) εκπροσωπώντας την Αγγλία. Συνεργάζεται με τον Τάκη Φαραζή με τον οποίο δημιουργεί Jazz Quartet. Το 2003-04 έκανε περιοδεία με τον Dick Griffin (Charles Mingus) και τον Κώστα Μαγγίνα.To 2004-05 εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις και συμμετείχε στην Συναυλία του Havier Vercher(Ισπανία) στο Euro Jazz Festival. Το 2005-07 δημιούργησε το συγκρότημα “Jazz Roots” με τον Κώστα Κουβίδη και έκανε περιοδείες με την Shelley Burns και τον Daniel Tilling. To 2008-09 συνεργάστηκε με την Julie Massino και τους J-Funk Band καθώς και με τους Neo Yoruba People με τον Adedeji Adetayo. Το 2009-11 συνεργάζεται με τον Ισπανό τρομπετίστα Raynald Colom και παράληλα δημιουργεί τους Bellafunk Orchestra. To 2012 -17 προσλαμβάνεται στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο Μουσικό Γυμνάσιο Παλλήνης και Λευκάδας. Εκτός των μουσικών δραστηριοτήτων εργάζεται στoν τομέα επιμέλειας της οικογενειακής εκδοτικής επιχείρησης των μουσικών εκδόσεων Fagottobooks

Γιώργος Σμυρνής, μπάσο

Ζεί στη Θεσσαλονίκη.

Ξεκίνησε σπουδές κλασσικής κιθάρας σε ηλι κία 12 ετών. Από 16 ετών ασχολήθηκε με την Jazz και τα συγγενικά της είδη (Latin, Funk, Soul κλπ) ξεκινώντας την ενασχόληση του με το ηλεκτρικό μπάσο καια αργότερα με το κόντρα μπάσο με τα οποία εργάζεται επαγγελματικά ως σήμερα.

- Σπούδασε στο Πολυτεχνείο και παράλληλα σπούδαζε ντραμς επί δύο χρόνια στη σχολή AGOSTINI της Θεσσαλονίκης και για κάποι διάστημε εργάστηκε σαν ντράμερ.

-Καλλιεργώντας περαιτέρω τη διάσταση του multi - instumentalist, έκανε σπουδές πιάνου (κλασσικό ρεπερτόριο και Jazz) και σαξοφώνου.

-Για πάνω από δεκαπέντε χρόνια ενεργό μέλος τηε μουσικής κοινότητας με βαση τη Θεσσαλονίκη με εμφανίσεις σε κλαμπ και συναυλίες σε όλη την ελλάδα και το εξωτερικό.

Πάντα με ιδαίτερη αγάπη για τη Jazz εχει συνεργαστει με σημαντικους Έλληνες και ξένους μουσικούς Peter Salzev, Oleg Chaly, Χάρης Ιωάννου, Κώστας Μαγγίνας, AROMA CARIBE κ.α.)

Έχει συνεργαστεί με σχήματα εντέχνου (Γ.Χαρούλης, Λ.Καλημέρη, Φ.Βελεσιώτου, Ν.Κατσικας κα), σχήματα παραδοσιακήςμουσικής (ΑΝΤΑΜΑ), σε πολιτισικές εκδηλώσεις και συναυλίες (Δημήτρια, ,Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Saarbrucken κ.α)

Νίκος Βαργιαμίδης -τύμπανα

Ο Νίκος Βαργιαμίδης ξεκίνησε μαθήματα ντραμς στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης. Το 1999 ξεκίνησε τις σπουδές του, με υποτροφία, στο “Berklee College of Music” στη Βοστόνη με δασκάλους που συγκαταλέγονται στους σημαντικότερους σύγχρονους μουσικούς, ανάμεσα τους με τους John Ramsey, Jackie Santos, Yoron Israel, Jamey Haddad, Kenwood Dennard, Casey Scheuerell, Egguie Castillo, Ernesto Diaz, Ron Mahdi και άλλους.

Εντάχθηκε επαγγελματικά στη μουσική σκηνή της Βοστόνης, παίζοντας σε διάφορα κλαμπ, και συμμετείχε σε πολλες ηχογραφήσεις σε studio και δίδαξε drums στο Lexington School of Music και στο Belmond Music School. Το 2002 έγινε μέλος του afro-pop group “Kumina”, συμμετέχοντας σε συναυλίες για δυο χρόνια σε διάφορες πόλεις (Boston , New Hampshire, Maine, NewYork κα).

Επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη το 2004, όπου έπαιξε με μεγάλους καλλιτέχνες της jazz ανάμεσα τους οι: Chico Freeman , Milcho Leviev , Tony Lakatos , Barbara Hendricks , Guataca, Linard Jackson , Peter Sanchev Τάκης Πατερέλης, Γιώργος Κοντραφούρης, Αντώνης Ανδρέου, Κώστας Μπαλταζάνης, Κωστας Μαγγίνας, Δημήτρης Βασιλάκης, Δημήτρης Τσάκας, Χάρης Ιωάνου, Γιάννης Παυλίδης, Εύη Σιαμαντά, Χρήστος Ραφαηλίδης, Ηλίας Ζάικος, Aroma Caribe.

Είναι συνιδρυτής της funk μπάντας “Hardgroove Quartet”.

Διδάσκει drums στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας στη Θεσσαλονίκης.

Αλεξάνδρα Σιέτη -τραγούδι

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.

Από το 2007 έως το 2011 στο Μουσικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης διδάχθηκε κλασική θεωρία, αρμονία, πιάνο, σολφέζ, χορωδία

Παράλληλα με τις σπουδές της στην Αγγλική Φιλολογία, από το 2013 ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης: jazz τραγούδι, θεωρία, ρυθμικό σολφέζ (Καθηγήτρια Βίκυ Αλμαζίδου)

Το 2014 και το2015 συμμετείχε στο Summer Music Academy, New Bulgarian University (Σόφια, Βουλγαρία) με καλλιτέχνες όπως ο Craig Bailey (σαξόφωνο), David Murray (σαξόφωνο), Marc Halbeer (ντραμς), Milcho Leviev (σύνθεση, πιάνο), Γρηγόρης Σημαδόπουλος (πιάνο, αυτοσχεδιασμός, θεωρία) και Βίκυ Αλμαζίδου (φωνή) όπου έλαβε τιμητική διάκριση στο τραγούδι.

Έχει σπουδάσει επι οκτώ χρόνια κλασικό μπαλέτο και σύγχρονο χορό.

Το 2011 – 2012 συμμετείχε με πρωταγωνιστικό ρόλο (Reno Sweeney) στο Μιούζικαλ “Anything Goes” του Cole Porter ( Anatolia Drama Club)

Από το 2014 μέχρι σήμερα:Τραγουδίστρια του σχήματος ‘Τhe Dude’ (soul, funk, blues), και της 9μελού μπάντας του Γιώργου Αβραμίδη και του Jazz σχήματος ‘Noir Quintet’.

Εμφανίσεις με διαφορες jazz – funk – soul μπάντες με καταξιωμένους μουσικούς, όπως τους Oleg Chaly, Χάρη Καπετανάκη, Αγαμέμνονα Μάρδα, Γιάννη Πετρόπουλο, Πέτρο Δαμιανίδη Μάκη Στεφανίδη, Αλέκο Σπανίδη, Νίκο Βαργιαμίδης, Σπύρο Ρασσιά, Άλκη Καριζόνη, Δημήτρη Γιαλαμά , Γιώργο Σμυρνή κ.ά.

Δισκογραφία

‘Toy’, single σε μουσική Π. Κυραμαργιού - στίχους Π. Κυραμαργιού, Κ. Μαυρογένη και Σ. Ροδιάδη

‘Fire Into Stone’ (smooth jazz), που περιλαμβάνεται στον καινούργιο δίσκο του Γιώργου Αβραμίδη ‘Voyager’, μουσική Γ. Αβραμίδη - στίχοι Λ. Γρηγοριάδου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News