«Στα παλάτια της Κνωσού» παρέα με τον Καζαντζάκη

Life
«Στα παλάτια της Κνωσού» παρέα με τον Καζαντζάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεατρική Παράσταση
Κυριακή,19 Αυγ 2018, 21:30
Κηποθέατρο Νίκος Καζαντζάκης

Το έργο του Νίκου Καζαντζάκη “Στα παλάτια της Κνωσού” παρουσιάζει την Κυριακή, στις 9:30 το βράδυ, στο κηποθέατρο “Νίκος Καζαντζάκης”, ο Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Χανίων.

Η ιστορία εκτυλίσσεται στα παλάτια της Κνωσού, στη μινωική Κρήτη. Την εποχή που η Κρήτη ήταν αληθινά παντοδύναμη, με αποικίες από τη Δύση ως την Ανατολή και ο Μίνωας πανίσχυρος ηγέτης. Στο παλάτι ζουν και οι δύο κόρες του Μίνωα, η Αριάδνη και η Φαίδρα, δύο εντελώς διαφορετικοί χαρακτήρες. Ένας ξένος έρχεται να ταράξει τα νερά και να προκαλέσει τα πρώτα ρήγματα στην κυριαρχία του Μίνωα.

Ο Θησέας, το βασιλόπουλο από την Αθήνα, έρχεται να δώσει ένα τέλος στον άδικο φόρο αίματος που πληρώνουν κάθε χρόνο οι Αθηναίοι. Στη γνωστή περιπέτεια παίρνουν μέρος και τρία παιδιά: Η Κρινώ, πιστή υπηρέτρια της Αριάδνης, ο Χάρης, ο αδερφός της, και ο Ίκαρος, ο καλός τους φίλος.

Συντελεστές της παράστασης είναι οι εξής: σκηνοθεσία-θεατρική διασκευή-στίχοι Γιώτα Μπούρα, σκηνικά Ευαγγελία Βολακάκη, χορογραφίες Βασιλική Ντουντουλάκη-Jazz Train Studio, πρωτότυπη μουσική Αλκυόνη Μαλεκάκη.

Παίζουν οι: Μαρία Καποκάκη (Σκέψη Μίνωα 1), Γιώργος Βορνιωτάκης (Θησέας), Χρυσούλα Ψυλλάκη (Σκέψη Μίνωα 2, Αυτοκράτειρα της Παλμύρας), Νάσος Αθανασόπουλος (Μίνωας), Λίνα Κελαϊδή (Αριάδνη), Κατερίνα Ποντικάκη (Φαίδρα), Χριστίνα Βεριβάκη (Σκέψη Μίνωα 3), Παύλος Καστρινάκης (Ίκαρος), Ντένια Καραβασιλειάδη (Χάρης), Αργυρένια Σπινθουράκη (Κρινώ, Κλειώ), Έλενα Αθανασοπούλου (Μαλής, Αθηνά) και Απόστολος Μπουζάκης (Αιγέας).

Τραγουδούν οι Σίβυλλα Διονύζη, Εμμανουέλα Ζερβουδάκη, Χριστιάνα Μαστραντωνάκη, Αγγελίνα Ουγγρίνη, Αλεξάνδρα Σεφερλή, Ευγενία Σεφερλή, Κατερίνα Τσαραμανίδου, Μαρίνα Τσαραμανίδου, Βενετία Φλεμετάκη και Χριστίνα Χατζηδάκη. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News