Η Λασιθιώτικη πατάτα... γιορτάζει στο Τζερμιάδο!

Life
Η Λασιθιώτικη πατάτα... γιορτάζει στο Τζερμιάδο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για 24η χρόνια το Οροπέδιο Λασιθίου γιορτάζει τη Λασιθιώτικη πατάτα με πλούσιες εκδηλώσεις.

Πατάτες μαγειρεμένες με όλους τους τρόπους. Τηγανιτές, στον ξυλόφουρνο, οφτές, βραστές, ογκρατέν μέχρι και μαγειρευτές με πράσο και κολοκύθι.

Κάθε Αύγουστο, το Τζερμιάδο γνωρίζει ημέρες δόξας με τη γιορτή πατάτας που διοργανώνεται εδώ και 24 χρόνια στην περιοχή.

Φημισμένο για τις πατάτες του, το Οροπέδιο γίνεται πόλος έλξης χιλιάδων επισκεπτών, ντόπιων και τουριστών που γεύονται τις διάσημες πατάτες τις περιοχές και γλεντούν έως τις πρώτες πρωινές ώρες. Γνωστοί καλλιτέχνες πλαισιώνουν τη γιορτή πατάτας.

Φέτος γύρω στους 2 τόνους πατάτας χρησιμοποιήθηκαν για να ψηθούν με διάφορους τρόπους στους επισκέπτες. Πολλά εργατικά εθελοντικά χέρια δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό στην 24η γιορτή πατάτας.

Κατά τις τρεις ημέρες της εκδήλωσης πραγματοποιούνται παράλληλες εκδηλώσεις, όπως είναι κρητική καντάδα και θέατρο σκιών με τον Άθω Δανέλλη. Στο χώρο όπου πραγματοποιείται η τριήμερη γιορτή λειτουργεί και έκθεση ζωγραφική του Ρουσέτου Παναγιωτάκη.

Η γιορτή πατάτας ξεκίνησε την Παρασκευή και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή. Πρόκειται για μία εκδήλωση που διοργανώνεται για 24η συνεχή χρονιά και σκοπό έχει να προωθήσει τα τοπικά προϊόντα, τα οποία φημίζονται για την ποιότητα και τη γεύση τους.

Χορηγός επικοινωνίας είναι ο όμιλος της ΚΡΗΤΗ TV.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News