Ψυχαγωγία

Cinema

Τι συμβαίνει στο «Amerika Square»;

Τρίτη, 21 Αυγούστου 2018, 10:00 μμ, Χριστίνα, Λέσχη Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου

Την τελευταία ταινία του Γιάννη Σακαρίδη “Amerika Square” προβάλλει την ερχόμενη Τρίτη 21 Αυγούστου, στις 10 το βράδυ, στο σινέ “Χριστίνα” η Λέσχη Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου.

Πρόκειται για ένα σκληρό και ταυτόχρονα τρυφερό ρεαλιστικό κοινωνικό δράμα με φόντο τη σύγχρονη Αθήνα.

Η ταινία είναι ελληνικής παραγωγής 2015, διάρκειας 86 λεπτών, είναι κατάλληλη άνω των 15 ετών και πρωταγωνιστούν οι Γιάννης Στάνκογλου, Μάκης Παπαδημητρίου και Θέμις Μπαζάκα, καθώς και ο βραβευμένος για την ερμηνεία του Βασίλης Κουκαλάνι.

Με φόντο την πολύβουη πλατεία Αμερικής, τέσσερις διαφορετικοί άνθρωποι συναντιούνται και οι ζωές τους αλλάζουν καθοριστικά: ένας tattoo artist, ο ρατσιστής φίλος του, μια μπλεγμένη με τη μαφία Αφρικανή τραγουδίστρια και ένας Σύριος πρόσφυγας. Η τύχη υφαίνει τη δική της πλοκή και φέρνει τις μοίρες τους κοντά, όσο μακριά κι αν γεννήθηκαν... Έχοντας ένα αξιόλογο σύνολο ηθοποιών στη διάθεσή του και με οδηγό το βιβλίο “Η Βικτώρια δεν υπάρχει”, ο Γιάννης Σακαρίδης καταφέρνει να εισχωρήσει στην καρδιά μιας πόλης που επιβιώνει χτυπημένη από την ξενοφοβία, τη μισαλλοδοξία και την αποξένωση, και αφηγείται μια ανθρωποκεντρική ιστορία με έντονες κοινωνικοπολιτικές αιχμές.

Σκηνοθετικός ρεαλισμός, ζωντανοί χαρακτήρες και γνωστές αλήθειες σε ένα κοινωνικό δράμα βραβευμένο στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και ελληνική πρόταση για Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας.

Σχόλια