Ο Ερωτόκριτος ερωτεύεται ξανά την Αρετούσα!

Life
Ο Ερωτόκριτος ερωτεύεται ξανά την Αρετούσα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεατρική Παράσταση
Πέμπτη,16 Αυγ 2018, 21:30
Προαύλιο Λαογραφικού Μουσείου, Νεάπολη

Τη μουσικοθεατρική παράσταση “Ερωτόκριτος” του Βιτσέντζου Κορνάρου παρουσιάζουν σήμερα στη Νεάπολη Λασιθίου η Ορχήστρα Φιλαρμονικής του Δήμου Σητείας και η Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Σητείας.

«Με σεβασμό στην ανεκτίμητη πνευματική παρακαταθήκη και αμέριστη περηφάνια για τη Σητεία και τον πολιτισμό της, παρουσιάζουμε το ποιητικό έργο “Ερωτόκριτος” του Βιτσέντζου Κορνάρου σε μορφή μουσικοθεατρική. Στην παράσταση συμμετέχουν περίπου πενήντα μουσικοί, ηθοποιοί, τραγουδιστές και χορευτές.

Τέσσερις ολόκληρους αιώνες μετά, ο ποιητής Βιτσέντζος Κορνάρος εξακολουθεί να ζει στη σητειακή γη, να μας δροσίζει με το νάμα των στίχων του και να μας εισάγει στο “ορεκτικό περβόλι με τα μυρισμένα δέντρη” της τέχνης του.

Η παράσταση θα ταξιδέψει σε ολόκληρη την Κρήτη και στην Αθήνα, μεταφέροντας μηνύματα έρωτα, φιλίας, τιμής και γενναιότητας», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η παράσταση θα ξεκινήσει στις 9:30 το βράδυ, στο προαύλιο του Λαογραφικού Μουσείου. Παραγωγή: Σύλλογος Φίλων Μουσικής Σητείας. Μουσική διεύθυνση: Γεώργιος Φουρναράκης. Σκηνοθεσία: Αθανάσιος Ζαγκότης.

Διοργάνωση: Περιφέρεια Κρήτης, Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, Δήμος Σητείας, ΔΟΚΑΣ, ΟΑΣ και Σύλλογος Φίλων Μουσικής Σητείας. Κουπόνι ενίσχυσης 8 ευρώ, μειωμένο 5 ευρώ. Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για φιλανθρωπικό σκοπό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News