Ψυχαγωγία

Πανηγύρι

Κιτρόπιτα γίγας στο Γαράζο 150 κιλών!

Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2018, 8:00 μμ, Γαράζο Μυλοποτάμου

Οι διοργανωτές θα εορτάσουν τα 30 χρόνια της γιορτής με μια κιτρόπιτα 150 κιλών!

Από σήμερα Πέμπτη και έως τις 24 Αυγούστου θα διεξαχθεί η φετινή Παγκρήτια Γιορτή Κίτρου στο Γαράζο Μυλοποτάμου.

Η παλαιότερη πολιτιστική εκδήλωση του Ρεθύμνου οργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γαράζου με την υποστήριξη της Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου, του Δήμου Μυλοποτάμου και του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ “Ταλλαία 2018”.

Το πολυήμερο φεστιβάλ έχει επετειακό χαρακτήρα καθώς συμπληρώνονται 30 διοργανώσεις και θα ξεκινήσει σήμερα το βράδυ με τιμητική εκδήλωση για τους παλιούς οργανοπαίκτες κρητικής μουσικής του χωριού, που θα πλαισιωθεί με συναυλία από νέους μουσικούς του χωριού.

Επίσης, θα παρουσιαστεί η νέα παραγωγή της Θεατρικής Σκηνής του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαράζου με το έργο της Λίλιαν Δημητρακοπούλου “Ποιος σκότωσε τον Ουίλιαμ;”. Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα των ημερών συμμετέχουν μεγάλα ονόματα, όπως ο Νεκτάριος Σαμόλης, καθώς επίσης η Στέλλα Σειραγάκη, ο Μανόλης Βερδινάκης και ο Στέλιος Σταματογιαννάκης.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίδεται επίσης στην ανάδειξη του κίτρου ως προϊόντος γαστρονομίας, με μεγάλα ονόματα να δίδουν το “παρών”, όπως οι κορυφαίοι σεφ Διονύσης Αλέρτας και Μυρσίνη Λαμπράκη, που θα παρασκευάσουν γλυκά και αλμυρά εδέσματα αποκλειστικά για τη Γιορτή Κίτρου. Θα πραγματοποιηθούν ακόμη ιδιαίτερες συνταγές από τη σεφ Χριστίνα Μάλλιου και την παραδοσιακή μαγείρισσα Ελένη Ζοπιάκη.

Οι διοργανωτές θα εορτάσουν τα 30 χρόνια της γιορτής με μια κιτρόπιτα 150 κιλών, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα λειτουργεί έκθεση καλλιτεχνών και παραγωγών τοπικών προϊόντων.

Το πρόγραμμα

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

* Σήμερα Πέμπτη, στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί τιμητική βραδιά για τους παλιούς μουσικούς του Γαράζου, με συναυλία με τους νέους μουσικούς του χωριού.
Τιμώνται οι Βασιλάκης Γεώργιος (λύρα), Βασιλάκης Εμμανουήλ (μαντολίνο & λύρα), Κλάδος Μιχαήλ (λύρα), Κλάδος Χαράλαμπος τ. Μιχαήλ (τραγούδι), Μαρινάκης Νικόλαος (λύρα), Νικολακάκης Παντελής (λύρα), Νικηφόρος Νικόλαος (λύρα & λαγούτο), Πιτσούλης Γεώργιος (λύρα), Στριλιγκάς Ιωάννης (λύρα), Τσικαλάς Γεώργιος (λύρα), Χατζάκης Γεώργιος (μαντολίνο) Χατζάκης Γρηγόρης (λαγούτο) Χατζάκης Δημήτρης (λαγούτο) Χατζάκης Ιωάννης (λαγούτο) και Χατζάκης Μιχαήλ (λαγούτο).

* Αύριο Παρασκευή, στις 8 το βράδυ θα πραγματοποιηθούν παρασκευάσματα με κίτρο από τη σεφ Χριστίνα Μάλιου. Στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η πρεμιέρα της Θεατρικής Ομάδας Πολιτιστικού Συλλόγου Γαράζου με το έργο της Λ. Δημητρακοπούλου “Ποιος σκότωσε τον Ουίλιαμ;”.

* Μεθαύριο Σάββατο, στις 8 το βράδυ θα πραγματοποιηθούν παρασκευάσματα με κίτρο από τη μαγείρισσα Ελένη Ζοπιάκη. Στις 9 το βράδυ το κοινό θα παρακολουθήσει τη θεατρική παράσταση “Ποιος σκότωσε τον Ουίλιαμ;” της Λ. Δημητρακοπούλου, από τη Θεατρική Ομάδα Πολιτιστικού Συλλόγου Γαράζου.

* Την Τετάρτη 22 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ θα λάβει χώρα η κρητική χοροεσπερίδα με τον Νεκτάριο Σαμόλη και τους συνεργάτες του.

* Την Παρασκευή 24 Αυγούστου, στις 8 το βράδυ οι διάσημοι σεφ Διονύσης Αλερτάς και Μυρσίνη Λαμπράκη μαγειρεύουν με κίτρο! Παράλληλα θα γίνει η κοπή κιτρόπιτας 150 κιλών!

Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν στις 9:30 το βράδυ με τη συναυλία “Ένα τραγούδι θα σου πω” με τους Στέλλα Σειραγάκη, Μανόλη Βερδινάκη και Στέλιο Σταματογιαννάκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια