default-image

Θερινό σινεμά κάτω από τα αστέρια

Life
Θερινό σινεμά κάτω από τα αστέρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Cinema
Τρίτη,14 Αυγ 2018, 22:15
Θερινό κινηματογράφο “Χριστίνα”

Με την τελευταία ταινία του Τζορτζ Κλούνεϊ συνεχίζονται οι εβδομαδιαίες καλοκαιρινές προβολές που διοργανώνει η Λέσχη Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με τον ΠΑΟΔΑΝ.

Την Τρίτη 14 Αυγούστου, στις 10:15 το βράδυ, στον θερινό κινηματογράφο “Χριστίνα”, θα προβληθεί η δραματική ταινία μυστηρίου “Suburbicon”, παραγωγής ΗΠΑ 2017, διάρκειας 104 λεπτών, κατάλληλη άνω των 15 ετών. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο διάσημος ηθοποιός Τζορτζ Κλούνεϊ και πρωταγωνιστούν οι Ματ Ντέιμον, Τζούλιαν Μουρ, Όσκαρ Άιζακ και Γκλεν Φλέσλερ.

Υπόθεση: Μια φιλήσυχη οικογένεια της ειδυλλιακής πόλης του Suburbicon δέχεται την επίθεση δύο αγνώστων, οι οποίοι εισβάλλουν στο σπίτι και δολοφονούν τη μητέρα του μικρού Νίκι. Γιατί όμως, όταν λίγο αργότερα τους κρατά ως υπόπτους η αστυνομία, ο πατέρας και η αδερφή της μητέρας του λένε πως δεν τους αναγνωρίζουν;

Με πικρό, κατάμαυρο χιούμορ, ο Κλούνεϊ μετατρέπει ένα παλιό σενάριο των αδερφών Κοέν σε μια βιτριολική σάτιρα πάνω στην αμερικανική κοινωνική, ηθική και πολιτική πραγματικότητα.

Η ταινία διαδραματίζεται στα τέλη της δεκαετίας του ’50, την εποχή που συγκροτείται η λευκή μεσαία τάξη των ΗΠΑ. Όμως, αν και αναφέρεται στο παρελθόν, εξηγεί και βοηθά τον θεατή να κατανοήσει το παρόν και τον πολιτικοκοινωνικό “εμφύλιο” που βιώνει αυτήν τη στιγμή η υπερδύναμη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News