Ψυχαγωγία

Εκπαίδευση

Μάθετε τα πάντα για το Θέατρο Σκιών

Σάββατο, 11 Αυγούστου 2018, 10:00 πμ, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, Ηράκλειο

Βιωματικό Εργαστήρι Θεάτρου Σκιών διοργανώνει, σε συνεργασία με το Περιπλανώμενο Μουσείο των Πολιτισμών από τη Βαλένθια της Ισπανίας, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

Συγκεκριμένα και για μία μόνο ημέρα, αύριο Σάββατο, θα διεξαχθεί, στον πολυχώρο της Έκθεσης του ΜΦΙΚ στον κόλπο Δερματά στο Ηράκλειο, σειρά εργαστηρίων με τους Pep Beltran και Πετρίνα Βάσσου.

Το θέατρο σκιών είναι ένας από τους πιο παλιούς τρόπους έκφρασης της ανθρωπότητας. Οι ανθρωπολόγοι τοποθετούν την καταγωγή του στην προϊστορία, ενώ θεωρείται ο πρόγονος του κινηματογράφου. Σήμερα υπάρχουν σε όλον τον κόσμο πολυάριθμες ομάδες που διαδίδουν αυτή τη χιλιετή τέχνη.

Κατά τη διάρκεια των μονόωρων εργαστηρίων έκθεσης, δράσης και αφήγησης, οι συμμετέχοντες, παιδιά και ενήλικες, θα έχουν μια μοναδική ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με αυθεντικά κομμάτια του θεάτρου σκιών από χώρες όπως η Κίνα, η Ινδονησία, η Τουρκία και η Ελλάδα.

Για πληροφορίες, ώρες εργαστηρίων και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στην υποδοχή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, τηλ. 2810/393.630.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια