Δωρεάν ξενάγηση στην Αρχαία Αρκαδία

Life
Δωρεάν ξενάγηση στην Αρχαία Αρκαδία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δωρεάν Ξενάγηση
Σάββατο,11 Αυγ 2018, 10:00
Ίνι Πεδιάδος

Με την πηλοπλαστική αναβιώνουν εποχές και φιγούρες που συνδιαλέγονται για τη διαχρονική χρήση του νερού στην ευρύτερη περιοχή Ινίου του δήμου Μινώα Πεδιάδος.

Στη διάρκεια των εκδηλώσεων “Αρκάδεια 2018” αναμένεται αύριο Σάββατο να γίνει δωρεάν ξενάγηση στις ανασκαφές που διενεργούνται στην Αρχαία Αρκαδία, ενώ για μικρούς και μεγάλους θα λειτουργήσει εικαστικό εργαστήρι ζωγραφικής και πηλοπλαστικής.

Με τίτλο “Ιχνογραφώντας τους δρόμους του νερού στην ελληνορωμαϊκή Αρκαδία”, ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Ίνι-Μοναστηράκι” (“Ίνατος”), η Περιφέρεια Κρήτης-Π.Ε. Ηρακλείου, το Europe Direct και η Αρχαιολογική Υπηρεσία Ηρακλείου απευθύνουν ανοικτό κάλεσμα στην ξενάγηση στην Αρχαία Αρκαδία και στις παράλληλες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν αύριο το Σάββατο 11 Αυγούστου.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου ξεκινά στις 10 το πρωί με συνάντηση στο Ίνι. Ακολουθεί ξενάγηση στο υπό ανασκαφή λουτρικό συγκρότημα, με τις αρχαιολόγους Καλλιόπη Γκαλανάκη και Βασιλική Αργύτη.

Στη συνέχεια θα γίνουν εργαστήρια στην πλατεία της Ζωοδόχου Πηγής στην Κερά Ινίου. Στις 5 το απόγευμα το πρόγραμμα προβλέπει πηλοπλαστική με τον καλλιτέχνη κεραμίστα Βασίλη Πολιτάκη. Θα συμμετέχει 15μελής ομάδα με παιδιά από 11 ετών και ενήλικες (εγγραφές στο τηλ. 6945/290.329). Επίσης, θα γίνει μάθημα πηλοπλαστικής-ζωγραφικής με την εικαστικό Ευαγγελία Γούλα, για παιδιά όλων των ηλικιών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News