Ψυχαγωγία

Συναυλία

Από την Κρήτη στη Μικρασία μ' ένα λαγούτο

Τετάρτη, 8 Αυγούστου 2018, 9:00 μμ, Κηποθέατρο Μάνος Χατζιδάκις

Συναυλία με τίτλο “Μ’ ένα λαγούτο στη Μικρασία” θα δώσει σήμερα, στις 9:30 το βράδυ, στο κηποθέατρο “Μάνος Χατζιδάκις” ο Γιώργος Γκερεδάκης.

Πρόκειται για ένα διαπολιτισμικό εγχείρημα με σκοπό να αντιπαραθέσει ήχους, χρώματα και μνήμες από την Κρήτη και τη Μικρά Ασία μέσα από μια διαλεκτική μουσική συσχέτιση.

Με το κρητικό λαγούτο ως κύριο όργανο έκφρασης, η συναυλία εξελίσσεται σε ένα μουσικό ταξίδι στη γη της Μικρασίας, γεύεται τον πολιτισμό της, δίνοντας όμως πινελιές με άλλα τραγούδια από την κρητική μουσική, από αυτά όμως που είναι επηρεασμένα ή εμπνευσμένα από αυτόν.

Παράλληλα, όπως πάντα, την πορεία ακολουθεί ο Αριστοφάνης, που ήρθε από την εποχή του στην ιστορία μας και με τις μαντινάδες του σαν Κρητικός, που προσπαθεί να είναι, σατιρίζει και σχολιάζει τα πάντα. Την παράσταση πλαισιώνει το Λύκειο Ελληνίδων με τις χορογραφίες του μέσα από μια διαφορετική συσχέτιση.

Αριστοφάνης είναι ο Μιχάλης Σφακιανάκης, στην ορχήστρα είναι η “Μουσική Πύλη”, ενώ τραγουδούν οι Στέλιος Βασιλάκης, Αναστασία Βαφειάδου, Γιώργος Γλυκοκόκκαλος, Μιχάλης Καζαμίας, Σήφης Στειακός, Μπάρμπαρα Τσιτσιμπάκου και Αρχοντία Μπεζώνη.

Guest stars είναι οι Αλέξανδρος Λύρας και Α. Χαριτάκης, ενώ στις χορογραφίες είναι το Λύκειο Ελληνίδων Ηρακλείου. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια