16 νέοι καλλιτέχνες μας «ταξιδεύουν» στην Κρητική παράδοση

Life
16 νέοι καλλιτέχνες μας «ταξιδεύουν» στην Κρητική παράδοση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συναυλία
Σάββατο,04 Αυγ 2018, 21:00
Ιδιόκτητος χώρος του πολιτιστικού συλλόγου Κάτω Βιάννου

Μία «προσπάθεια αναβίωσης», όπως τη χαρακτηρίζουν, του πανηγυριού του Αφέντη Χριστού κάνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κάτω Βιάννου, με μία ιδιαίτερη Κρητική συναυλία στην οποία θα συμμετάσχουν 16 νέοι Κρητικοί καλλιτέχνες.

Στις 4 Αυγούστου  το χωριό από τα παλιά χρόνια γιόρταζε και διοργάνωνε το  πανηγύρι του Αφέντη Χριστού, μια εκκλησία πολύ παλιά με βυζαντινές αγιογραφίες που κομμάτια τους σώζονται μέχρι σήμερα.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Κάτω Βιάννου, «Ο πολιτιστικός σύλλογος σε μια προσπάθεια αναβίωσης, διοργανώνει  στις 4 Αυγούστου σε ιδιόκτητο χώρο του πολιτιστικού συλλόγου  που βρίσκεται στο χωριό μας».

Πρόκειται για ένα φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών παραδοσιακής Κρητικής μουσικής  του Δήμου Βιάννου με τη συμμετοχή 16  καλλιτεχνών, με σκοπό τη προβολή αυτών και την ανάδειξή τους, στηρίζοντας έτσι τη παράδοση και τους νέους ανθρώπους.

Στη συναυλία συμμετέχουν αφιλοκερδώς οι καλλιτέχνες:

Δρακάκης Γιαννης, Ραπτάκης Μιχάλης, Πασχαλίδης Γιώργος, Τσικνάκης Γιώργος, Κυριακάκης Γιάννης, Παπαδάκης Τάσος, Σφακιανάκης Χρήστος, Γερακάκης Δημήτρης, Μουρτζάκης Μαρίνος, Συσκάκης Παναγιώτης, Αρχάβλης Γιώργος, Καλαιτζάκης Μιχάλης, Φρουδάκης Κωστής, Κολιακουδάκης Γιαννης, Μπουμπάκης Γιώργος.     

Όπως καταλήγει η σχετική ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου: «Το Δ.Σ. του Συλλογου σας παρακαλεί να συμμετάσχετε και να συμπράξετε στην προσπάθεια αυτή.»

Λίγα λόγια για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κάτω Βιάννου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κάτω Βιάννου ιδρύθηκε το 1992 και σκοπός του είναι η παρουσίαση των παραδόσεων, των εθίμων και των λαογραφικών στοιχείων του χωριού. Αποτελεί αναγνωρισμένο σωματείο από το Υπουργείο Πολιτισμού και  εδρεύει στο όμορφο χωριό μας.  Το χωριό μας όπως και σχεδόν όλα τα μικρά χωριά της Κρητικής υπαίθρου πλήττεται δυστυχώς από την εγκατάλειψη. Αποφασισμένοι να αντισταθούμε σε αυτό με ότι μέσο μπορούμε, ώστε να κάνουμε λίγο καλύτερη την ζωή των μόνιμων κατοίκων του, αλλά επίσης και να δώσουμε κίνητρα σε συγχωριανούς οι οποίοι δεν κατοικούν πια στο χωριό μας να το δουν να ζωντανεύει και να ξανά έρθουν κοντά του, μας έκανε να δραστηριοποιηθούμε και να αναλάβομε πολιτιστικές  δράσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News