default-image

Ραύκεια: Το μεγάλο γλέντι στον Άγιο Μύρωνα

Life
Ραύκεια: Το μεγάλο γλέντι στον Άγιο Μύρωνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πανηγύρι
Σάββατο,28 Ιουλ 2018, 21:00
Άλσος Χριστού

Ένα παζλ με αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις οργανώνεται στον Άγιο Μύρωνα.

Τα «Ραύκεια 2018» κορυφώνονται στο διήμερο Κρητικό γλέντι στις 7 και 8 Αύγουστου εορτή του πολιούχου Αγίου Μύρωνα.

Τα «ΡΑΥΚΕΙΑ 2018» που ξεκινούν το Σάββατο 28 Ιουλίου περιλαμβάνουν ένα ευρύτατο φάσμα με πλούσιες θεματικές ενότητες για μικρούς και μεγάλους δίνοντας την ευκαιρία τόσο στους Αγιομυριανούς όσο και στους επισκέπτες να απολαύσουν για 11 συνεχόμενες ημέρες μια πανδαισία εκδηλώσεων.

Μεταξύ των άλλων θα γίνει ο 16ος Ραύκειος δρόμος ενώ κατά την διάρκεια τους θα παρουσιασθεί το βιβλίο του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο Άγιος Μύρωνας στο πέρασμα του χρόνου» το οποίο έγραψε με πολύ μεράκι, παρουσιάζοντας με γλαφυρό τρόπο την ιστορικότητα του χωριού, ο επί 34 χρόνια γραμματέας της Κοινότητας Γιάννης Φραγκιαδάκης και σε επιμέλεια της διδάκτορα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Ειρήνης Κασσωτάκη.

Επίσης θα γίνει παρουσίαση φωτογραφιών του χωριού από τον Νικόλαο Ήμελο με το χθες του Αγίου Μύρωνα μέσα από τη φωτογραφία. Ακόμη θα πραγματοποιηθούν διαγωνισμοί,  θα δοθούν θεατρικές παραστάσεις και συναυλία από το Κρητικό έντεχνο συγκρότημα «ΑΡΜΟΣ» ενώ θα δοθεί η ευκαιρία για επίσκεψη ξενάγηση στο εμβληματικό ρολόι της κωμόπολης.

Ειδικότερα το πρόγραμμα των εκδηλώσεων όπως ανακοινώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο του Αγίου Μύρωνα έχει ως εξής:

Tο Σάββατο 28 Ιουλίου στις 21:00 το βράδυ θα γίνει στο Άλσος Χριστού η έναρξη των εκδηλώσεων με αγιασμό και προσφορά εδεσμάτων από τις νοικοκυρές του χωριού.

Ακολουθεί παραδοσιακό κρητικό γλέντι με το συγκρότημα του Μιλτιάδη Βαρουχάκη.

Την Κυριακή 29 Ιουλίου επίσης στο Άλσος Χριστού στις 21:00 το βράδυ θα γίνει παρουσίαση φωτογραφιών του χωριού από τον Νικόλαο Ήμελο με το χθες του Αγίου Μύρωνα μέσα από τη φωτογραφία.

Τη Δευτέρα 30 Ιουλίου στο καφενείο «Γλυκιά Γωνιά» στις 19:00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός «Ξερής» για μικρούς και μεγάλους

Εξάλλου την Τρίτη 31 του μήνα στο Άλσος Χριστού στις 21:00 βράδυ θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο Άγιος Μύρωνας στο πέρασμα του χρόνου» του συγγραφέα Γιάννη Φραγκιαδάκη και σε επιμέλεια της Ειρήνης Κασσωτάκη.

Την Τετάρτη 1η Αυγούστου στην κεντρική πλατεία του Αγίου Μύρωνα στις 18:00 το απόγευμα θα γίνει ο 16ος Ραύκειος Δρόμος. Παράλληλα θα είναι επισκέψιμο το εμβληματικό ρολόι του χωριού με ξενάγηση από τον Θεμιστοκλή Ανωγειανάκη ενώ το ίδιο βράδυ στις 20:00 θα γίνουν στο καφενείο «Βεράντα» οι τελικοί αγώνες στον διαγωνισμό της «Ξερής».

Την Πέμπτη 2 Αυγούστου στο γήπεδο του Αγίου Μύρωνα και ώρα 18:00 μικροί και μεγάλοι θα μπουν στο ρυθμό του Survivor 2018 ενώ το ίδιο βράδυ στις 20:00 στο καφενείο «Βυζάντιο» θα γίνει διαγωνισμός «Κουμ καν».

Την Παρασκευή 3 Αυγούστου στο Άλσος του Χριστού στις 21:00 το βράδυ θα δοθεί συναυλία από το Κρητικό έντεχνο συγκρότημα «ΑΡΜΟΣ» που απαρτίζεται από τους Λευτέρη Μουρτζάκη,  Μάνο Σμαργιανάκη και Αποστόλη Ξυριτάκη. Η εκδήλωση χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από την Περιφέρεια Κρήτης.

Το Σάββατο 4 Αυγούστου στο Άλσος Χριστού θα δοθεί η θεατρική παράσταση «Πατούχας» από τη θεατρική ομάδα της ενορίας των Κάτω Ασιτών.

Εξ άλλου την Κυριακή 5 Αυγούστου στο Άλσος Χριστού στις 21:00 το βράδυ θα παρουσιασθεί το έργο «Το γαϊτανάκι» της Ζωρζ Σαρή από την παιδική θεατρική ομάδα της ενορίας Αγίου Μύρωνα σε συντονισμό- επιμέλεια Ευαγγελίας Αγγελάτου- Ειρήνης Κασσωτάκη, σκηνικά Αλέξιος Αλέξανδροβ,  κοστούμια Αθήνα Ροδαμνάκη και μακιγιάζ Εμμανουέλα Μαρκετάκη.

Ακόμη τη Δευτέρα 6 του μήνα εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρας θα γίνει η Θεία Λειτουργία και αγιασμός σταφυλιών και μετά το πέρας της Λειτουργίας θα προσφερθούν άφθονα σταφύλια από παραγωγούς του χωριού και καφές από τον πολιτιστικό σύλλογο.

Οι εκδηλώσεις Ραύκεια 2018 ολοκληρώνονται το επόμενο διήμερο εορτή του Αγίου Μύρωνα.  

Έτσι την Τρίτη 7 Αυγούστου στην κεντρική πλατεία της κωμόπολης και ώρα 22:00 θα γίνει το παραδοσιακό κρητικό γλέντι με το συγκρότημα του Γιώργη Φασουλά και του Κώστα Καλλέργη και την Τετάρτη 8 Αυγούστου ανήμερα του Αγίου Μύρωνα στην κεντρική πλατεία θα γίνει το παραδοσιακό κρητικό γλέντι με το συγκρότημα του Κώστα Σαριδάκη.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν.

Tο ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου με πρόεδρο του τον Μύρωνα Τσερεβελάκη απευθύνουν ανοιχτό κάλεσμα σε όλους να παρακολουθήσουν τα «Ραύκεια 2018» επισημαίνοντας πως και οι φετινές εκδηλώσεις αποσκοπούν στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς,  της ιστορικότητας και της ομορφιάς του τόπου σημειώνοντας ακόμη πως όλες οι εκδηλώσεις είναι με ελεύθερη είσοδο, ευχαριστώντας παράλληλα όλους τους χορηγούς και όλους που είναι κοντά στο σύλλογο και τον βοηθούν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News