Χόρεψαν & μάζεψαν τρόφιμα για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Ηρακλείου

Life
Χόρεψαν & μάζεψαν τρόφιμα για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μουσικοχορευτική Βραδιά από τον Όμιλο Παπαδόκωστα

Για δεύτερη συνεχομένη χρονιά ο «Όμιλος Παπαδόκωστας» διοργάνωσε μια εξαιρετική μουσικοχορευτική βραδιά με απόλυτη επιτυχία στο κατάμεστο από κόσμο Κηποθέατρο Νίκος Καζαντζάκης χθες Τρίτη 17 Ιουλίου στις 2130 το βράδυ!

Τα μουσικά πετυχημένα  σχήματα που συμμετείχαν ήταν του Κακουδάκη Κώστα - Πετσάκη Μιχάλη, Μπιτζανάκη Γιώργου, Στεφανάκη Μανόλη, όλοι μαζί χόρεψαν και τραγούδησαν για ένα και μόνο σκοπό «να μαζέψουν τρόφιμα» για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Ηρακλείου!

Η Αναστασία Μπιτζιλέου με το μπρίο το κέφι και τον αυθορμητισμό της κατάφερε να μαγέψει το κοινό, ενώ οι πρωταγωνιστές της βραδιάς που ήταν οι μαθητές, και χορευτές του Ομίλου δεν σταμάτησαν να πατούν γερά στα ζάλα της παράδοσης μας δίνοντας ψυχή στο πέρασμα τους και να ξεσηκώνουν τους θεατές του Κηποθέατρου που τους τίμησαν με την παρουσία τους!

Η πρώτη έκπληξη ήρθε κιόλας από το ξεκίνημα της βραδιάς με τον «χορό των γενεών»   και το ιδιαίτερο μήνυμα που ήθελε να περάσει στον κόσμο… Η Άννα Ρουμπελάκη έγκυος κοντά στον μήνα της έσυρε τον πρώτο χορό στέλνοντας το μήνυμα του χορευτή ότι πολύ πρώτου γεννηθεί από την κοιλιά της μάνας του κιόλας χορεύει!

Αξίζει να σημειωθεί  ότι στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία οι θεατές,  να δουν ξεχασμένους παραδοσιακούς χορούς της Κρήτης μας αλλά και να μάθουν και την ιστορία τους από πού προήλθαν και ποιος τους επινόησε!

Ο Κωστής Παπαδάκης σχεδόν αυτοδίδαχτος με μεγάλη έρευνα πάνω στην κίνηση και τον χορό έρχεται να διδάξει με τον δικό του αυθεντικό τρόπο Κρητικούς Παραδοσιακούς Χορούς! Στον «Όμιλο Παπαδόκωστα» λειτουργούν νηπιακά & παιδικά τμήματα καθώς και ενηλίκων αρχαρίων και προχωρημένων.

Άλλη μια καινοτομία που έχει ο Όμιλος είναι ότι για πρώτη φορά σε πανελλήνιο επίπεδο έχει εντάξει μουσικό κινητική αγωγή με επαγγελματίες ειδικούς παιδαγωγούς που μαθαίνουν στα παιδιά κρητικούς παραδοσιακούς χορούς! Στο ενεργητικό του έχει πάνω από 200 αφιλοκερδείς συμμετοχές σε πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις εντός και εκτός Κρήτης μόλις σε 4 χρόνια λειτουργίας!

Η Ομάδα του Κωστή Παπαδάκη,  απαρτίζεται από καταξιωμένους χορευτές και δασκάλους όπως την  Γαριφαλιά Λεκάκη, Χριστίνα Γκαρνετίδου, Μαρία Λαμπάκη, Γιώτα Καραμπουρνιώτη και Σοφία Παπαδάκη αλλά και τους εμψυχωτές βοηθούς χορευτές μαθημάτων που συμμετέχουν ενεργά στις δράσεις του Ομίλου, τον Σωπασή Γιώργο, Κτιστάκη Κώστα, Παπακωνσταντή Γιάννη.

Το καλοκαιρινό γεγονός του Ομίλου δόθηκε ξανά για του χρόνου κάνοντας αυτή την παράσταση θεσμό για τα τοπικά πολιτιστικά δρώμενα της πόλης!

Σύντομα θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε στις οθόνες σας από την ΚΡΗΤΗ TV όλη την παράσταση, τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και τον φωτογράφο Μανώλη Παπαδάκη από την Πλώρα της Μεσσαράς, που απαθανάτισε με τον φακό του όμορφες στιγμές από την χθεσινή βραδιά!

Και μια μαντινάδα που χαρακτηρίζει τον Όμιλο λέει: «Έρωτας πόνος σεβασμός και σκοτεινιά και χρώμα του χορευτή τα αισθήματα ώντε πατεί το χώμα»!

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News