default-image

Συνθέσεις με αναφορά στο κρητικό τοπίο μαγεύουν τα βράδια μας

Life
Συνθέσεις με αναφορά στο κρητικό τοπίο μαγεύουν τα βράδια μας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συναυλία
Τρίτη,24 Ιουλ 2018, 20:30
Κηποθέατρο Μάνος Χατζιδάκις

Την Τρίτη 24 Ιουλίου και ώρα 8:30 μ.μ., στο κηποθέατρο “Μ. Χατζηδάκις” στο Ηράκλειο, και την Τετάρτη 25 Ιουλίου, στις 8:30 μ.μ., στο φιλόξενο χώρο “Οίνος Μανουσάκη” στον Βατόλακκο Χανίων, η Μαρία Μανουσάκη διοργανώνει το 5ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Κρήτης.

Μια εμπνευσμένη συνεργασία από τρία σπουδαία μουσικά σχήματα, τα οποία θα παρουσιάσουν αυθεντικές συνθέσεις με κοινή αναφορά στο κρητικό τοπίο.

Συμμετέχουν οι:

1. Βασίλης Σταυρακάκης, φωνή και μαντολίνο, Ζαχαρίας Σπυριδάκης, φωνή και λύρα, Γιώργος Μανωλάκης, φωνή και λαούτο, και Γιάννης Παπαζανής, κρουστά.

2. Μαρία Μανουσάκη, κουαρτέτο από Νέα Υόρκη (Engin Gunaydin drums, Guy Mintus Piano, Panayiotis Andreou bass).

3. Rami Ourabi quartet, φωνή και νέι, από Τυνησία.

Κάθε σχήμα θα εμφανιστεί για 45 λεπτά.

Η τιμή εισόδου είναι 10 ευρώ, ενώ ένα μέρος των εσόδων θα δωριστεί στο Ίδρυμα ΕΛΕΠΑΠ.

Ένα φεστιβάλ αυτού του επιπέδου, με έμφαση στη μουσική ποικιλομορφία, θα επωφελήσει τον τόπο μας πολιτιστικά και ποιοτικά, μιας και έχει γίνει ετήσιος θεσμός από το 2014 στα Χανιά.

Η βιολίστρια Μαρία Μανουσάκη είναι μια μουσικός με διεθνή παρουσία στον χώρο της jazz και world μουσικής. Εμπνέεται από τις κρητικές της ρίζες και την αγάπη της για την τζαζ για να δημιουργήσει τις νέες συνθέσεις της.

Ο στόχος της είναι να γνωστοποιήσει την κρητική μουσική με μια διαφορετική ιδιομορφία, ίσως πιο κατανοητή στο ξένο κοινό.

Η Μαρία Μανουσάκη έχει εμφανιστεί σε πολλά φεστιβάλ και συναυλιακούς χώρους σε όλο τον κόσμο. Μεταξύ αυτών είναι το Perth Concert Hall στην Αυστραλία, το Frank Sinatra School of Arts στη Νέα Υόρκη και η τελετή λήξης των Μεσογειακών Αγώνων στην Πεσκάρα της Ιταλίας.

Το καινούργιο της άλμπουμ ηχογραφήθηκε φέτος με καταξιωμένους μουσικούς απ’ όλο τον κόσμο και θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2018, με έντονα ακούσματα από την Κρήτη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News