Ο 6χρονος πιανίστας που κατακτά το ένα βραβείο μετά το άλλο στην ΚΡΗΤΗ TV

Life
Ο 6χρονος πιανίστας που κατακτά το ένα βραβείο μετά το άλλο στην ΚΡΗΤΗ TV

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο μόλις έξι ετών βραβευμένος πιανίστας Στέλιος Κερασίδης στο στούντιο της εκπομπής "Καλό Μεσημέρι" έκλεψε τις εντυπώσεις

Έκλεισε μόλις τα έξι του χρόνια και πριν από μερικούς μήνες κατάφερε και κέρδισε το πρώτο βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό «Grand Piano Virtuoso Competition», στον οποίο συμμετείχαν μουσικοί απ’ όλο τον κόσμο.

Ο Στέλιος Κερασίδης σε ηλικία τριών ετών έπαιξε το πρώτο του κονσέρτο, πρόκειται για ένα παιδί προικισμένο με απίστευτο ταλέντο, βραβευμένο και σε πανελλήνιους διαγωνισμούς, αλλά και σε παγκόσμιους.

Ο λιλιπούτειος, ταλαντούχος και χαριτωμένος Στέλιος, που φιλοξενήθηκε μαζί με τον πατέρα του Φώτη Κερασίδη, καθηγητή μουσικής, στο στούντιο της ΚΡΗΤΗ TV και στην εκπομπή «Καλό Μεσημέρι» με την Ιωάννα Μαλέσκου και τον Στέλιο Ζερβό, κατάφερε και κέρδισε επίσης το πρώτο βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό «Grand Piano Virtuoso Competition», στον οποίο συμμετείχαν μουσικοί απ’ όλο τον κόσμο.

Οι κορυφαίοι εξ’ αυτών έλαβαν επίσημη πρόσκληση να παραστούν στο gala concert, στη Βιέννη, να παίξουν στη συναυλία, καθώς και να παραλάβουν το βραβείο τους. Όλα αυτά στη Μέκκα της κλασικής μουσικής, το διάσημο Musikverein Wien Hall, όπου στεγάζεται η φιλαρμονική της Βιέννης.

Ο μικρός Στέλιος, ο οποίος έχει ρίζες Κρητικές, καθώς η γιαγιά του - η μητέρα της μητέρας του - είναι από την Ιεράπετρα, ήταν αυτός που πρώτος άνοιξε το gala, παίζοντας ένα small prelude του Bach και έγινε αυτόματα ο νεότερος Έλληνας μουσικός που έπαιξε ποτέ εκεί.

Εντυπωσίασε με το παίξιμό του

Ο μικρούλης Στέλιος, έπαιξε στο στούντιο και αφιέρωσε ένα από τα αγαπημένα του κομμάτια, του Σοπέν, στην Ιωάννα και τον Στέλιο, εντυπωσιάζοντας για άλλη μία φορά εκείνους που τον είχαν ξανακούσει και αφήνοντας άφωνους εκείνους που για πρώτη φορά έβλεπαν και άκουγαν τον μικρό Στέλιο.

Ο λιλιπούτειος Στέλιος, έχει άλλες δύο αδερφούλες και αυτό το διάστημα κάνουν διακοπές στην Κρήτη, μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον όπου κυριαρχεί η μουσική, καθώς και ο πατέρας του είναι καθηγητής πιάνου.

Ο πατέρας του, Φώτης Κερασίδης λέει για τον Στέλιο: «Ανέβηκε μόνος του στο σκαμπό του πιάνου από δύο – τριών ετών, στην αρχή από μιμητισμό, σταδιακά, αυτό άρχισε να αλλάζει και βήμα – βήμα και εκεί γύρω στα τέσσερα άρχισε να γίνεται πιο συγκεκριμένο, ώστε να υπάρχουν και αποτελέσματα».

Το παιδί… θαύμα

Η κλασική μουσική είναι εξαιρετικά σύνθετη, όμως ο καθένας έχει το δικό του χρόνο και τη δική του ταυτότητα, ωστόσο ο μικρός Στέλιος, όπως αναφέρει ο πατέρας του λειτούργησε πολύ γρήγορα, αφού μαθαίνει εύκολα και αποστηθίζει ακόμα πιο εύκολα, ενώ διαθέτει ισχυρή μνήμη.

Όπως αναφέρει ο πατέρας του Στέλιου θυσίασαν πολλά πράγματα καθώς χρειάζεται χρόνος και πειθαρχία και για φτάσει κανείς σε αυτό το επίπεδο, ωστόσο δε θυσίαζαν την παιδικότητα του Στέλιου. 

O μικρός βιρτουόζος έκανε το πλατό «άνω - κάνω» με τα τερτίπια του, τον παιδικό αυθορμητισμό του, την αθωότητα και την γλυκύτητά του. Απολαύστε τον στο βίντεο – απόσπασμα από την εκπομπή «Καλό Μεσημέρι», που ακολουθεί:

 Επιμέλεια: Μαρία Λιναρδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News