default-image

Εκδηλώσεις και στο λιμάνι για το Τέχνη καθ’ οδόν

Life
Εκδηλώσεις και στο λιμάνι για το Τέχνη καθ’ οδόν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Φεστιβάλ “Τέχνη καθ’ οδόν” συμμετέχει ως συνδιοργανωτής ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου, έχοντας προγραμματίσει τις εξής εκδηλώσεις:

Τετάρτη 4 Ιουλίου:

Στη “Βάρδια” στο λιμάνι, από τις 8:30 έως τις 10 το βράδυ, θα λάβει χώρα μια γοητευτική βραδιά για τους λάτρεις της κλασικής μουσικής! Με φόντο το θαλασσινό μας φρούριο, ένας διεθνούς φήμης πιανίστας, ο Ρώσος German Kitkin, θα σας μαγέψει κυριολεκτικά, παίζοντας έργα Beethoven [piano sonata op. 57, “Apassionata” (number 23), Brahms (2 rhapsodies op. 79), 79 Prokofiev (piano sonata 3 op. 28), Skryabin (piano sonata 3 op. 23 f sharp minor) και Rachmaninov (4 preludes from op. 23)].

Από τις 10 έως τις 11:50 το βράδυ θα γίνει προβολή της περίφημης ταινίας του Ηλία Καζάν “Το λιμάνι της αγωνίας”, με πρωταγωνιστές τον Μάρλον Μπράντο, τον Ροντ Στάιγκερ, την Εύα Μαρί Σεντ και τον Καρλ Μάλντεν. Προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1954, προτάθηκε για 12 βραβεία Όσκαρ, απέσπασε 8 (μεταξύ των οποίων και εκείνο της καλύτερης ταινίας) και θεωρείται ως μια από τις σημαντικότερες ταινίες όλων των εποχών.

Πέμπτη 5 Ιουλίου:

Στη “Βάρδια” στο λιμάνι, από τις 8:30 έως τις 10 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί συναυλία-αφιέρωμα στον Νίκο Καββαδία από το συγκρότημα του Γιάννη Κιαγιαδάκη.

Από τις 10 έως τις 11:35 το βράδυ θα γίνει προβολή της ταινίας του σπουδαίου Φιλανδού σκηνοθέτη Άκι Καουρισμάκι “Το λιμάνι της Χάβρης”, με πρωταγωνιστές τον Αντρέ Βιλμς, την Κάτι Ούτινεν και τον Ζαν-Πιέρ Νταρουσέν (2011).

Αναφέρεται στη δραματική ιστορία διάσωσης ενός έφηβου μετανάστη και έκλεψε τις εντυπώσεις στο 64ο Φεστιβάλ Καννών, εξασφαλίζοντας το Βραβείο της Fipresci και Εύφημο Μνεία από την Οικουμενική Επιτροπή.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News