Ψυχαγωγία

«Έλα Κοντά» με την Αναστασία στη Γέργερη

«Γέργερη με τον Ρούβα σου και την παράδοση σου» είναι ο τίτλος του νέου επεισοδίου της εκπομπής «Έλα Κοντά» με την Αναστασία Μπιτζιλέου, η οποία βρίσκεται στην πανέμορφη Γέργερη και μας παρουσιάζει τις ομορφιές του τόπου, αλλά και τις δραστηριότητες του Συλλόγου Βαρελοφρόνων Πολιτισμού και Ανάπτυξης με τον Μιχάλη Μανιαδάκη και Μανόλη Κουτεντάκη να μας καλωσορίζουν σε μια απίστευτη γιορτή γεμάτη Κρήτη!

Ο Φραγκίσκος με τον Γιώργη τυροκομούν και μας κερνάνε μυζήθρα! Η Χριστίνα με την Ελευθερία υφαίνουν στον  αργαλειό και αναπολούν τα παλιά!

Ο παπα-Σταύρος μας γνωρίζει θρησκευτικά και ιστορικά γεγονότα που σημάδεψαν το χωριό. Ο Φανούρης Οικονομάκης μας ξεναγεί στο πλούσιο αυτό τόπο γεμάτο δράση και πολιτισμό! Ο Γιώργος Καρκαούτης κατασκευαστής ασκομαντούρας μας μιλά για την τέχνη του το ίδιο και ο Γιώργος Κρουσανιωτάκης με τα ξυλόγλυπτά του!

Ο Κώστας Χατζημηνάς μας ενημερώνει για τα «Αποκριγιώματα» που γίνονται κάθε χρόνο στην Γέργερη με μεγάλη επιτυχία, ενώ ο «Ζέος» Σηφομανώλης με το κέφι και την μοναδική  παρέα του μας ξεσηκώνουν με τον Αρκουδίστικο Χορό τους!

Ο Κωστής κάνει αντικριστό και παράλληλα η κ. Ευαγγελία τηγανίζει παραδοσιακές τετράγωνες πίτες ξινομυζήθρας με το άκουσμα του τραγουδιού της πέρας βρύσης!

Η ασκομαντούρα ξεκίνησε από την Γέργερη και εμείς μαθαίνουμε όλη την πορεία αλλά και την ιστορία της, συγκινούμαστε με τους μικρούς μαθητές του Κωστή Μουζουράκη να  παίζουν τον «Γεργιανό Πηδηχτό» και να τους συνοδεύουν οι νέοι του χωριού!

Το μουσικό σχήμα των Φραγκιαδάκηδων δεν σταματά να μας εμπνέει με τις μουσικές και τους στίχους των τραγουδιών τους, ενώ ο Αντώνης Φραγκιαδάκης μας γνωρίζει την καλλιτεχνική φλέβα του χωριού που καλά κρατεί χρόνια τώρα! Και όλα αυτά σε μια εκπομπή γιορτή για τον πολιτισμό μας!

Την Κυριακή στις 17:55 στην ΚΡΗΤΗ ΤV δείτε το α΄ μέρος της Γέργερης, μην την χάσετε γιατί θα χάσετε!

 

 

Σχόλια