default-image

Γιορτή κρασιού στις Δαφνές

Life
Γιορτή κρασιού στις Δαφνές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σαράντα τρία χρόνια ζωής συμπληρώνει φέτος η Γιορτή Κρασιού Δαφνών, που θα λάβει χώρια από τις 29 Ιουνίου έως τις 6 Ιουλίου στην πλατεία του χωριού.

Η πολιτιστική αυτή εκδήλωση έχει σκοπό την ανάδειξη του τοπικού προϊόντος των Δαφνών, του κρασιού, καθώς και την προβολή τοπικών εδεσμάτων.

Οι άριστες εδαφολογικές συνθήκες της περιοχής καταξίωσαν και έδωσαν στις Δαφνές μια από τις 4 ονομασίες προέλευσης ανωτέρας ποιότητας που υπάρχουν στην Κρήτη, με το όνομα “Δαφνές”. Το κρασί που υπάρχει σε ποικιλία όλες τις ήμερες της Γιορτής προέρχεται από την περιφέρεια των Δαφνών από το 1976, όπου πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά η παραπάνω εκδήλωση και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα με μεγάλη επιτυχία.

Θα εμφανιστούν οι: Κ. Σαριδάκης την Παρασκευή 29 Ιουνίου, Γ. Γιακουμάκης και Δ. Συγλέτος το Σάββατο 30 Ιουνίου, Κ. Κακουδάκης και Μ. Πετσάκης την Κυριακή 1 Ιουλίου, Μ. Αλεξάκης τη Δευτέρα 2 Ιουλίου, Κ. Νοδαράκης και Μ. Φραγκιαδουλάκης την Τρίτη 3 Ιουλίου, Νίκος και Γιώργος Στρατάκης την Τετάρτη 4 Ιουλίου, Γ. Παπαδάκης την Πέμπτη 5 Ιουλίου και Ν. Σαμόλης την Παρασκευή 6 Ιουλίου. Το τηλέφωνο κρατήσεων είναι 6942/821.516.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News