Ανοίγει η αυλαία στα Μάταλα!  

Life
Ανοίγει η αυλαία στα Μάταλα!  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όλα είναι έτοιμα για το μεγαλύτερο μουσικό φεστιβάλ του καλοκαιριού που ξεκινά σε λίγες ώρες στη θρυλική παραλία των Ματάλων.

Στις 7 το απόγευμα τα “Κίτρινα Ποδήλατα” θα ανέβουν στη σκηνή και θα δώσουν το σύνθημα για ένα τριήμερο γεμάτο μουσική, χορό, τραγούδι και κέφι, δίπλα από τις “μυθικές” σπηλιές όπου άφησαν το στίγμα τους τα “παιδιά των λουλουδιών”.

Καταξιωμένοι και ανερχόμενοι καλλιτέχνες υπόσχονται τρεις ημέρες... και τρεις νύχτες ξεγνοιασιάς και απόλαυσης. Οι επισκέπτες, που και φέτος αναμένονται κατά χιλιάδες στο γραφικό χωριό, θα έχουν τη χαρά να δουν και να ακούσουν κορυφαίους καλλιτέχνες του ελληνικού πενταγράμμου, μεταξύ των οποίων ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και η Ελευθερία Αρβανιτάκη.

Χορηγός επικοινωνίας είναι ο Όμιλος της “ΚΡΗΤΗ TV”. Μεγάλος χορηγός του Φεστιβάλ των Ματάλων είναι η Amstel.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ έχει ως εξής:

Σήμερα Παρασκευή 22 Ιουνίου: Εκρηκτική αρχή με σπουδαία ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου κάνει το Matala Beach Festival 2018. Διονύσης Σαββόπουλος, “Κίτρινα Ποδήλατα” και Ματούλα Ζαμάνη ανεβαίνουν στη σκηνή του φεστιβάλ “ταξιδεύοντας” τους Κρητικούς σε μουσικές περιπλανήσεις από παλιά, νέα, αλλά και αγαπημένα τραγούδια.

Πρώτα στο stage θα ανέβουν στις 7 το απόγευμα τα “Κίτρινα Ποδήλατα”. Οι Αλέξανδρος και Γιώργος Παντελιάς, στην πιο δημιουργική περίοδο της 18ετούς πορείας τους, μετά και την κυκλοφορία του Vol2 “The Orchestra project”, υπόσχονται ένα εκρηκτικό stage performance και τραγούδια “πίσω απ’ τη βιτρίνα”, να μετατρέψουν τις βραδιές μας σε δυνατές συναυλιακές εμπειρίες, που θα αναθερμάνουν τις ελπίδες μας για καλύτερες μέρες.

Στις 9:30 το βράδυ στη σκηνή ανεβαίνει ο Διονύσης Σαββόπουλος. Τα τραγούδια του συνιστούν τομή για την ελληνική μουσική γιατί εγκαινίασαν ένα είδος που δεν υπήρχε μέχρι τότε, συγχρονίζοντας το αίσθημα της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής με τα σύγχρονα παγκόσμια μουσικά ρεύματα. Οι ερμηνείες και οι ενορχηστρώσεις του θεωρούνται μοναδικές και αξεπέραστες. Πρόκειται για έναν μουσικό μύθο στην Ελλάδα.

Δημοσιογράφοι και κοινό συχνά τον αποκαλούν «Έλληνα Ντίλαν». Ο ίδιος προτιμά να λέει ότι είναι ο «Έλληνας Σαββόπουλος». Φέτος θα κάνει την έναρξη στο Matala Beach Festival, όπου θα παρουσιάσει τραγούδια απ’ όλα τα χρόνια της δημιουργίας του με το δικό του μοναδικό τρόπο, συνοδεία μουσικών που ο καθένας τους αποτελεί μορφή στα μουσικά πράγματα της χώρας. Στήνουν μια παράσταση που ξεπερνάει τα σύνορα και δίνει νέο νόημα σε αυτό που αποκαλούμε “world music”.

Θα ακολουθήσει, στις 11:30 το βράδυ, η “πέρδικα” των Τρικάλων Ματούλα Ζαμάνη.

Η Ματούλα Ζαμάνη μάς καλεί στο τραγούδι και στο χορό, στη μελαγχολία που γίνεται γέλιο και τρυφερότητα, στα δάχτυλα και τις ανάσες, “Επειδή η αισθητική είναι η ηθική του μέλλοντος”.

Αύριο Σάββατο 23 Ιουνίου: Το stage του Matala Beach Festival 2018 “παίρνει φωτιά” υπό τους ήχους της ροκ. Βασίλης Παπακωνσταντίνου, “Νο Quarter”, “15 50” και “Thundrestruck” ανεβαίνουν στη σκηνή του φημισμένου φεστιβάλ και ξεσηκώνουν το κοινό με παλιές και σύγχρονες επιτυχίες.

Την αρχή θα κάνουν στις 7 το απόγευμα οι “No Quarter”, η τετραμελής μπάντα από την Αθήνα που παίζει και αναπαριστά ζωντανά τα κομμάτια και τις συγκινήσεις που θα μπορούσε κανείς να βιώσει σε ένα live των θρυλικών “Led Zeppelin”.

Αποτελούμενοι από τους Δημήτρη Σκούρτη- “Πάπια” (φωνή), Φίλιππο Μούρτζη (κιθάρα), Βαγγέλη Γκρίτζαλη (μπάσο, πλήκτρα) και Στέφανο Σακελλαρίου (τύμπανα), διανύουν τον τέταρτο χρόνο ενεργούς πορείας και συμμετοχής σε πολλές και μεγάλες live σκηνές ανά την Ελλάδα, μένοντας πιστοί στο ύφος, το στυλ και τη δυναμική της σημαντικότερης - κατά πολλούς - μπάντας όλων των εποχών.

Μία ώρα αργότερα, στις 8 το βράδυ, στη σκηνή των Ματάλων θα ανέβουν οι “Thunderstruck”, μια tribune μπάντα των “AC/DC”, οι οποίοι θα ξεσηκώσουν το κοινό με γνωστές επιτυχίες του θρυλικού συγκροτήματος.

Τη σκυτάλη παίρνουν στις 9:30 το βράδυ οι “15 50”, το αθηναϊκό ροκ συγκρότημα που κλείνει φέτος τα 20 χρόνια ζωής.

Γνωστοί για την εκρηκτική σκηνική τους παρουσία και το δυναμικό σετ λιστ τους, που περιλαμβάνει επιτυχίες από τα πέντε στούντιο άλμπουμ τους αλλά και διασκευές από την ελληνόφωνη και αγγλόφωνη ροκ σκηνή, είναι η μπάντα που ξέρει πώς να “βάζει φωτιά” στις νύχτες μας...

Η δεύτερη μέρα του φεστιβάλ κλείνει με τον μεγάλο Βασίλη Παπακωνσταντίνου. «Μιλάω μόνο όταν έχω κάτι να πω», λέει εκείνος, «Βασίλη, ζούμε για να σ’ ακούμε», απαντά ο κόσμος, που κυριολεκτικά τον λατρεύει όλα αυτά τα χρόνια. Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου κλείνει φέτος 45 χρόνια ξεχωριστής παρουσίας στο ελληνικό τραγούδι και τα γιορτάζει με τον πιο αγαπημένο του τρόπο, μαζί με όλους εμάς! Τέσσερις γενιές θαυμαστών ενώνονται στο κοινό κι εκείνος επιλέγει τα πιο αγαπημένα μας κομμάτια από την ιστορία του, τραγούδια που μιλούν για τον έρωτα, την ελπίδα, την κοινωνία, τις ανθρώπινες σχέσεις κι όσα μας προβληματίζουν, ρίχνοντας φως στην ψυχή μας με τους ήχους και τα λόγια. Ο ακούραστος, ρομαντικός, αγαπημένος μας αιώνιος έφηβος είναι έτοιμος για άλλο ένα ταξίδι επί σκηνής!

Μεθαύριο Κυριακή 24 Ιουνίου: Η τρίτη μέρα του φεστιβάλ ξεκινάει στις 7 το απόγευμα με τους “2002 GR”, μία από τις πλέον επιδραστικές μπάντες της ελληνικής σκηνής, που “πάντρεψε” ιδανικά την ποπ με το ροκ, χαρίζοντάς μας αξέχαστες επιτυχίες, όπως “Τι να σου προσφέρω”, “Άννα”, “Μαγική αυλή”, “Δεν είσαι έρωτας”, “Ο σιδερένιος άνθρωπος”, “Ίσως να ’ναι αύριο αργά”, “Είπες πως” και τόσες άλλες.

Θα ακολουθήσει στις 9 το βράδυ η μοναδική Ελευθερία Αρβανιτάκη. Τριάντα και πλέον χρόνια γεμάτα τραγούδια, ταξίδια σε όλες τις γωνιές της χώρας μας, αλλά και στις πέντε ηπείρους, κυριολεκτικά, σε μουσικά φεστιβάλ και ιστορικούς χώρους της μουσικής, συνεργασίες με σπουδαίους συνθέτες, στιχουργούς και ποιητές, αλλά και διεθνείς καλλιτέχνες, εμβληματικές παραστάσεις που γίνανε πολύτιμα live albums, χρυσές και πλατινένιες πωλήσεις και τελικά σπουδαία τραγούδια που έχουν νικήσει τον χρόνο και έχουν συντροφεύσει τα γλέντια και τις λύπες μας, τις παρέες αλλά και τις πιο δικές μας στιγμές...

Η παράσταση “Για όλη τη ζωή μας σου μιλώ”, μετά τα απανωτά sold out και την παράσταση των... παραστάσεων στην Αθήνα, αλλά και στην Κύπρο, ταξιδεύει στην Κρήτη για μια μοναδική εμφάνιση στα Μάταλα.

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη υπόσχεται μια χορταστική συναυλία γεμάτη από τα “κλασικά”, μεγάλα της τραγούδια, αλλά και με τα δύο καινούργια τραγούδια που κυκλοφόρησαν πρόσφατα από το προσωπικό της label rEAct στην Panik Records: το ατμοσφαιρικό τραγούδι “Αν ξημέρωνε” αλλά και το τραγούδι “Την ίδια στιγμή να ζούμε”, για το οποίο η Ελευθερία Αρβανιτάκη συμπράττει με το γκρουπ των “ΤΑΚΙΜ”.

Η τρίτη μέρα του φεστιβάλ κλείνει στις 11 το βράδυ με τους “Coretheband”, ένα πολυβραβευμένο alt-pop/rock σχήμα από τα Χανιά. Η μουσική τους έχει αναπαραχθεί σε τηλεοπτικές εκπομπές και διαφημίσεις στα μεγαλύτερα κανάλια της Ελλάδας, καθώς και στο ITV της Αγγλίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News