Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το Chania Rock Festival

Life
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το Chania Rock Festival

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Chania Rock Festival, ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ της Νότιας Ευρώπης και φυσικά της Ελλάδας, ανοίγει τις πύλες του για δωδέκατο χρόνο στον Προμαχώνα San Salvatore της πόλης των Χανίων. Πολλά και διάσημα συγκροτήματα έχουν παρελάσει από το billing του CRF όλα αυτά τα χρόνια, από διάφορες χώρες του κόσμου.

Η φετινή, διήμερη διοργάνωση, θα διεξαχθεί στις 29 και 30 Ιουνίου με συγκροτήματα από 6 χώρες. Συγκεκριμένα,  το Σάββατο 30 Ιουνίου, headliners δεν είναι άλλοι από τους DIRKSCHNEIDER, το γκρουπ με το οποίο περιοδεύει ο θρυλικός, πρώην τραγουδιστής των Accept, Udo Dirkschneider! Η εμφάνισή τους μάλιστα, την 30η Ιουνίου, θα είναι αποκλειστική για τη χώρα μας, μέσα στο 2018! Ο Udo Dirkschneider (ο οποίος με τη σόλο του μπάντα, τους U.D.O., έχει εμφανιστεί και πάλι στο Chania Rock Festival, αφήνοντας τις καλύτερες των εντυπώσεων), την περίοδο που τραγουδούσε στους Accept, δημιούργησε μερικούς δίσκους, που υπήρξαν η ΕΠΙΤΟΜΗ του heavy metal, όπως το “Restless and wild”, το “Balls to the wall”, το “Metal heart”, το “Breaker” και τόσοι άλλοι. Με τους Dirkschneider, περιοδεύει παίζοντας για τελευταία φορά τραγούδια των Accept, κάτι που σημαίνει ότι στα Χανιά θα ακουστούν ύμνοι του heavy metal, όπως: “Princess of the dawn”, “Balls to the wall”, “Restless and wild”, “Metal heart”, “Fast as a shark”, αλλά και πολλά άλλα, λιγότερο γνωστά τραγούδια που καθιστούν το ταξίδι στα Χανιά –κι αυτό το καλοκαίρι- μονόδρομο.

Την ίδια μέρα, θα παίξουν οι Σουηδοί hard rock ήρωες, H.E.A.T., ένα σχήμα που αποτελεί συναυλιακό απωθημένο όλων των Ελλήνων φίλων αυτής της μουσικής, ακολουθώντας τα βήματα των πασίγνωστων EUROPE.

Οι Σουηδοί, ιδρύθηκαν το 2007 και από το ομώνυμο ντεμπούτο τους την αμέσως επόμενη χρονιά, έδειξαν ότι είναι έτοιμοι για μεγάλα πράγματα. Το 2009, έκαναν το μεγάλο breakthrough, φτάνοντας στον τελικό για τη σουηδική υποψηφιότητα στη Eurovision, με τη μεγαλύτερη –ίσως- επιτυχία τους, το “1000 miles” .

Και οι τρεις επόμενοι δίσκοι του συγκροτήματος, πολύ απλά έχουν καταστήσει σαφές ότι πρόκειται άνετα για το πιο καυτό νέο όνομα του μελωδικού hard rock χώρου, ένα όνομα που θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα και είναι βέβαιο ότι θα ενθουσιάσει τους πολυπληθείς φίλους του.

Μαζί τους θα είναι το πρώτο Γαλλικό συγκρότημα που θα εμφανιστεί στο φεστιβάλ, οι LOOKING FOR MEDUSA και οι Ιταλοί dark symphonic metallers, ASPHODELIA. Την ημέρα ανοίγει η rock μπάντα από το Ηράκλειο της Κρήτης, οι ΑΔΑΕΙΣ.

Μία μέρα πριν, την Παρασκευή 29 Ιουνίου, το Chania Rock Festival θα έχει headliners ένα συγκρότημα που έχει έδρα την Ελλάδα, αλλά καριέρα διεθνή! Οι SEPTICFLESH, λοιπόν, θα αναλάβουν τον ρόλο του μεγάλου πρωταγωνιστή την πρώτη μέρα του φεστιβάλ, με το συμφωνικό, ακραίο metal τους, που έχει κατακτήσει τον κόσμο τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα μετά την επανασύνδεσή τους πριν από 10 χρόνια.

Βάση του συγκροτήματος, είναι τα αδέρφια Αντωνίου, που έχουν ως κοινό σημείο όχι μόνο το ότι παίζουν στο ίδιο σχήμα, αλλά και ότι είναι πολυσχιδείς προσωπικότητες σε διάφορους καλλιτεχνικούς τομείς. Παγκόσμιες περιοδείες σε θέση headliner, υψηλές θέσεις σε φεστιβάλ με μεγάλο κύρος, διεθνή αναγνώριση αλλά και θαυμασμό από τον Τύπο και τους οπαδούς ανά τον κόσμο, κάνοντάς μας να πιστεύουμε ακράδαντα ότι είναι έτοιμοι για ένα βήμα ακόμα μεγαλύτερο. Η πολυαναμενόμενη συναυλία τους στο Chania Rock Festival, θα πείσει ακόμα και τους πιο δύσπιστους, ότι οι «Τιτάνες» του ακραίου συμφωνικού metal, είναι ικανό να ταρακουνήσει το νησί για τα καλά.

Την ίδια μέρα, θα έχουμε τη χαρά να μοιραστούν τη σκηνή και οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού, Πορτογάλοι, dark/gothic metallers, MOONSPELL!

Οι MOONSPELL, που καθοδηγούνται από την χαρισματική περσόνα του Λουζιτανού Fernando Ribeiro, ο οποίος έχει στενές σχέσεις με τη χώρα μας, έχοντας αποδείξει πολλές φορές την αγάπη του για τους Έλληνες οπαδούς του και τις άριστες σχέσεις του με πολλά εγχώρια σχήματα.

Η δισκογραφία τους κρατάει πάντα μία ισορροπία ανάμεσα στην σκοτεινή ατμόσφαιρα των FIELDS OF THE NEPHILIM, THE SISTERS OF MERCY και TYPE O NEGATIVE, αλλά και του ακραίου metal των ROTTING CHRIST, BATHORY, KING DIAMOND. Στη χώρα τους, την Πορτογαλία, είναι λαϊκοί ήρωες (έχοντας κάνει και χρυσό δίσκο με το “Memorial”), και τους έκαναν μέχρι και γραμματόσημο με το εξώφυλλο του ντεμπούτου τους.

Για πρώτη φορά στην Κρήτη, λοιπόν, για πρώτη φορά στο Chania Rock Festival, οι Πορτογάλοι MOONSPELL, αναμένεται να ενθουσιάσουν όλους τους οπαδούς του σκοτεινού rock/metal ήχου και να προσφέρουν ένα ανεπανάληπτο “Full moon madness”, αφού εκτός των άλλων, φημίζονται και για τις αποστομωτικές ζωντανές τους εμφανίσεις.

Ξεχωριστό χρώμα εκείνη την ημέρα,  αναμένεται να δώσουν οι ROCK ‘N’ ROLL CHILDREN, το κορυφαίο tribute γκρουπ στη χώρα μας, που διασκευάζουν τραγούδια του μεγάλου Ronnie James Dio, απ’ όλα τα σχήματα στα οποία έχει τραγουδήσει (RAINBOW, BLACK SABBATH, DIO, ELF, HEAVEN & HELL).

Με μουσικούς που έχουν τεράστια συναυλιακή εμπειρία με τα συγκροτήματά τους (INNERWISH, DIVINER, ENDOMAIN, DEXTER WARD κτλ), οι ROCK ‘N’ ROLL CHILDREN ξεκίνησαν αρχικά ως ένα σχήμα διασκευών που έκανε φιλανθρωπικές συναυλίες από το 2011 (και συνεχίζουν ακάθεκτοι μέχρι σήμερα), κοντά στην ημερομηνία θανάτου του Ronnie James Dio και τα έσοδα πήγαιναν κάθε χρόνο σε διαφορετικά ιδρύματα. Εδώ και πολλά χρόνια, κάθε συναυλία τους είναι sold out, οπουδήποτε κι αν παίζουν κι αυτό διότι είναι εμφανές ότι το κάνουν αποκλειστικά από το πάθος τους για τη μουσική του Dio και οι εκτελέσεις όλων των τραγουδιών, είναι μοναδικές, πέραν του ότι όταν ξεκινάνε να παίζουν, ξεχνούν να σταματήσουν!!!

Οι ROCK ‘N’ ROLL CHILDREN είναι το απόλυτο φεστιβαλικό συγκρότημα, το απόλυτο party συγκρότημα. Είναι βέβαιο ότι με τους ROCK ‘N’ ROLL CHILDREN, μάλλον έχουμε βρει από τώρα το highlight του φετινού Chania Rock Festival!!!

Εκτός αυτών των σχημάτων, την Παρασκευή 29 Ιουνίου, θα εμφανιστούν οι Ιταλοί technical death metallers, GRAVESTONE και οι συμπατριώτες μας, PERFECT MESS, που νίκησαν το διαγωνισμό «Γιώργος Μανουσέλης» για το 2018.

Εισιτήρια για το φεστιβάλ μπορείτε να προμηθεύεστε ΕΔΩ.

Σημειώνεται πως θα υπάρχει λεωφορείο από το Ηράκλειο και το Ρέθυμνο και τις 2 ημέρες του Chania Rock Festival, ώστε να μπορέσουν οι φίλοι του festival να ταξιδέψουν με ασφάλεια και οικονομικά στα Χανιά.

Εισιτήρια υπάρχουν στα παρακάτω σημεία:

Avalon Rock Pub (Χανιά)

Monsterville (Χανιά)

Beer ‘o’ Clock (Ηράκλειο)

Route 66  (Ηράκλειο)

Dark Tales (Ηράκλειο)

Πολυτεχνειο καφε (Ηράκλειο)

Chaplins (Ρέθυμνο)

Beatnik (Ρέθυμνο)

GoldPhoenix Tattoo Studio (Ιεράπετρα)

Yannis Rock Barρ (Άγιος Νικόλαος)

Balos Travel (Κίσαμος)

Και φέτος μόνο Κρήτη, και φέτος μόνο Χανιά!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News